Önümüzdeki yıl 600 bin öğretmene 475 YTL 'eğitim öğretime hazırlık ödeneği' verilecek. Kamuoyunda 'kırtasiye yardımı' olarak bilinen ödenek, 2008 yılı bütçe kanun tasarısına konularak bir yıl önceden belirlendi.

2007 yılında öğretmenlere bu kapsamda 450 YTL verilmişti. 'Bütçe dengeleri nedeniyle daha fazla artış yapılamadığı' belirtilen öğretmenlerin kırtasiye yardımı, Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında herhangi bir değişiklik olmaması halinde 25 YTL (yüzde 5,5) artmış olacak.

Öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olan ve fiilen öğretmenlik yapanlara verilen ödenekten, okul müdür ve yardımcıları ile cezaevi okullarında çalışan öğretmenler de yararlanıyor. Eğitim öğretime hazırlık ödeneği eğitim sendikalarının yıllardır talep etmelerine rağmen okullarda çalışan ve 'eğitim çalışanı' olarak sınıflandırılan daktilograf, hizmetli ve memur gibi personele önümüzdeki yıl da verilmeyecek. Öğretmenler ve eğitim sendikaları, 25 YTL'lik artışla 475 YTL'ye çıkacak 2008 yılı ödeneğini de yetersiz bulurken, ödeneğin en az bir maaş tutarında olmasını ve hizmetli ve memurlar dahil tüm eğitim çalışanlarına verilmesini istiyor.

Kaynak: Zaman