1. #1

    Üyelik tarihi
    14.Şubat.2008
    Yaş
    45
    Mesajlar
    345


    Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan ve şu anda okutulan 11. sınıf Coğrafya dersi kitabında ’Ağrı Dağı’nın adının ’Ararat’ olarak geçtiğini” belirterek, “bu yanlışlığın düzeltilmesini” istedi.

    Koncuk, “Coğrafya ders kitabının 133. sayfasında yer alan Türkiye fiziki haritasında ’Ağrı Dağı’nın adının ’Ararat’ olarak geçtiğini” açıkladı. Bakanlık onayıyla 2007 yılında basılan 11. sınıf Coğrafya ders kitabında yer alan bu ihmalin affedilemez boyutta olduğunu savunan Koncuk, bu hatanın derhal düzeltilmesini istedi.

    Koncuk’un açıklamasına Milli Eğitim Bakanlığı’ndan jet yanıt geldi. Bakanlık yetkilileri, halen 11. sınıf Coğrafya ders kitabında yer alan Türkiye fiziki haritasında “Ağrı Dağı”nın adının “Ararat” olarak geçmesi üzerine bir hafta önce inceleme başlatıldığını belirttiler. Yetkililer, yeni baskı olarak çıkacak 11. sınıf Coğrafya ders kitabındaki bu yanlışlığın da düzeltileceği bildirildi.

    -KİTAP, TTK TARAFINDAN 2007 YILINDA ONAYLANMIŞ-

    Evren Yayıncılık tarafından basılan kitap, Abdulcabar Gültepe, Burhan Güncegörü, Sunay Kılıçarslan, Abdullah Tural, Ahmet Aydın, Belgin Turoğlu, Demet Yıldırım, Hacı Murat Görer ve Sema Zeytçioğlu tarafından yazılmış. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun 19 Nisan 2007 tarih ve 88 sayılı kararıyla ders kitabı olarak kabul edilen kitap Yayımlar Dairesi Başkanlığı’nın 04 Haziran 2007 tarih ve 2682 sayılı yazısı ile birinci basım olarak 305 bin adet basıldı.
    İnternethaber
    iyi olmak kolaydır,zor olan ADİL olmaktır!

  2. #2
    ziberkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29.Ağustos.2007
    Yaş
    46
    Mesajlar
    2,462

    Dikkat ederseniz son zamanlarda nedense tarihimizde hiç görülmeyecek kadar tarihimize saldırı vardır. Neden o şanlı ama günümüz şartlarıyla buruk ve yetim kalan tarihimizi satmaya, birilerine peşkeş çekmeye adeta dilim söylemeye varmıyor, kendini tarihi bilmezlere teslim etmeye çalışıyoruz. Dizi filmlerde bile tarihine küfretmiş insanlardan sanki çok mübarek insanlarmış gibi bahis etmeye, hatta yine bu dizilerde sanki öğrencilere iyiyi doğruyu, ataya sahip çıkmayı anlatırken inceden inceden bu insanlardan örnekler veriliyor. Ne zaman vazgeçeciğiz, ne zaman anlayacağız, iyiyi, kötüyü, dostu, düşmanı ağlmamak elde değil. Yazıklar olsun böyle tarihimizi ayaklar altına alanlara, böyle bir toplumdan da mehtap hocamın, ilteriş hocamın, naptera hocamın dediği gibi insanlar ortaya çıkacaktır. Fazlasını beklemeyin.
    Ayrıca bize düşen o büyük görevi de unumayın, yoksa bu tarih, bu hak bizi asla unutmaz. Selametle
    Allah'ım, huşu duymaz bir kalpten, dinlenmeyen bir duadan, doymak bilmeyen bir nefisten, faydası olmayan bir ilimden sana sığınırım.
    Linklerde Sorun varsa Lütfen Bildiriniz.(Konu İsmi Veriniz)

  3. #3

    Üyelik tarihi
    09.Mart.2008
    Yaş
    34
    Mesajlar
    17

    BASIN AÇIKLAMASI


    Dün (05.04.2008) tarihinde eğitim alanında faaliyet gösteren bir sendika tarafından yayımlanan bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulan ardından (06.04.2008) bugün bazı basın yayın kuruluşlarında "MEB Ağrı Dağı'nı Ararat Yaptı" başlıklarıyla verilen haberlerle ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

    Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızın 19.04.2007 tarihli ve 88 sayılı kararıyla kabul edilen Ortaöğretim Coğrafya 11 adlı ders kitabının 125 ve 133. sayfalarındaki harita net olmadığından üzerinde yer alan ve çok zor okunan "Ararat" ifadesi incelemeciler tarafından fark edilememiştir.

    Ancak daha sonra MEB Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinin 17. maddesi kapsamında incelenen bahsi geçen ders kitabının 133. sayfasındaki haritanın değiştirilmesi istenmiş ve gerekli düzeltmelerin yazarlarınca yapılması için 11.12.2007 tarihli ve 10800 sayılı yazıyla ilgili Genel Müdürlüğe bildirilmiştir.

    Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün 26.12.2007 tarihli ve 14275 sayılı cevabi yazısı ekinde gönderilen Coğrafya 11 ders kitabının 133. sayfasında yer alan Türkiye Fiziki Haritasının değiştirildiği görülmüştür. Ancak diğer tespitlerin de yerine getirilmesi için çalışmalar devam etmekte olup adı geçen ders kitabında yer alan hatanın giderilmesinin yanında 2008 baskısında daha nitelikli bir Türkiye Fiziki Haritası yer alacaktır.

    Konuyla ilgili olarak Sayın Bakanımız Doç. Dr. Hüseyin Çelik'in talimatıyla inceleme başlatılmış ve herhangi bir kastın olup olmadığı yapılacak değerlendirmenin ardından ortaya çıkacaktır. Bunun yanında Bakanlık olarak özellikle herhangi bir yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak amacıyla Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımız tarafından Valilikler kanalıyla okullara bilgilendirmeler yapılmıştır.

    Kamuoyunun bu bilgiler ışığında haberi değerlendirmesini diler saygılar sunarız.

    Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği


    Merhametin yok diyelim nefsine <br />Merhamet etmez misin evladına

Benzer Konular

  1. 1915'te Ne Oldu?
    Konu Sahibi Evliya Çelebi Forum XX. Yüzyılda Osmanlı Devleti Araştırmaları
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 31.Ocak.2009, 20:44
  2. Tarih Öğretmeni Sitesine Ne Oldu?
    Konu Sahibi kasabalı Forum Öğretmenler Odası
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 21.Eylül.2008, 01:51
  3. Öğretmene E-Eğitim Paralı Oldu
    Konu Sahibi ahugur74 Forum Eğitim Haberleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 13.Eylül.2008, 11:58
  4. Başpapaz müslüman oldu gizlediler
    Konu Sahibi ahugur74 Forum Tarih Haberleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 06.Eylül.2008, 21:14
  5. Öğretmenin Eğitim Ödeneği 475 YTL Oldu
    Konu Sahibi ilteriş Forum Çöp Kutusuu
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 30.Ekim.2007, 19:37

Bu Konu için Etiketler

Giriş