İlköğretim okullarına kayıt başvuruları 1 Haziran’da başlayacak. Kayıtlar internet üzerinden yapılacak. Adrese dayalı kayıt yaptırmayanlar elenecek. Liselerde kayıtlar ise 15 Ağustos’ta başlayacak

Okullarda kayıtların başlamasına bir haftadan az bir süre kala, Milli Eğitim Bakanlığı, il milli eğitim müdürlüklerini son kez uyardı. Bakanlığın yaptığı uyarıya göre, “Adrese dayalı kayıt sistemi”ne 2008-2009 öğretim yılında eksiksiz uyulması istendi. İnternet üzerinden yapılacak kayıt işlemlerine göre, her veli çocuğunu kendi mahallesindeki okulara kayıt yaptıracak. “Adrese dayalı kayıt sistemi”ne uymayan okul yöneticileri hakkında, “sahte belge düzenleme” suçlaması ile soruşturma açılacak.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, “Adrese dayalı kayıt” sistemine, İstanbul’daki ilköğretim okullarında geçen yıl yüzde 95 oranında uyulduğunu söyledi. Liselerdeki kayıtlar için İstanbul’un geçen yıl “pilot iller” arasında yer aldığını ifade eden Özer, bu yıl ise uygulamanın Türkiye genelini kapsayacağını bildirdi. “Adrese dayalı kayıt” sistemine uymayan okul yöneticilerinin “sahte belge düzenleme” ile suçlanacağını da belirten Özer, “Bu suçun karşılığı da, uyarı, kınama ve maaş kesmedir. Bu yönetmelikte belirtilmiştir” dedi.

KAYITLAR 1 HAZİRAN’DA

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, ilköğretim okullarında kayıt başvuruları 1 Haziran’da, liselerde 15 Ağustos’ta başlayacak. Kayıtlar internet üzerinden gerçekleştirilecek. Lise kayıtları için geçen yıl 16 ilde pilot başlatılan e-kayıt uygulaması bu yıl Türkiye geneline yaygınlaştırılacak. OKS sonuçlarına göre öğrenci alan liseler ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirleyeceği takvime göre kayıt yapacak.

ÖNCE SANAL BAŞVURU

İnternet üzerinden kayıt uygulaması, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre öğrencilerin, velilerin ikametlerine en yakın ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesini esas alıyor. Bu çerçevede veliler, internet aracılığıyla MEB’in web sitesinden form doldurarak kayıt başvurusu yapıyor. Başvurular değerlendirilerek, öğrenci ikametine en yakın okula yerleştiriliyor ve buna ilişkin listeler ilan ediliyor. Öğrencilerin kesin kayıt işlemleri, ilan edilen listelere göre ilgili okul müdürlüklerince gerçekleştiriliyor.

kaynak:memurlar