Gönül Köprüsü projesinin başlaması nedeniyle Diyarbakır’da düzenlene törene Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Diyarbakır Valisi Avni Mutlu, milletvekilleri ve bürokratlar katıldı. Çelik, Türkiye’nin dört bir yanından 100 bin öğrencinin, daha önce hiç görmedikleri yerlere gitme fırsatını yakalayacaklarını ifade ederek, “Kulaktan kulağa iletişim kolaydır şimdi Turkcell gönülden gönüle iletişim sağlıyor” dedi.

DİKENLERDEN SIYRILMA

Bakan Çelik, konuşmasında özetle şunları söyledi: “Türkiye’nin daha iyiye güzele kavuşmasında takoz olan insanlar var maalesef. Gül ile gübre bir aradadır, zarar vermez. Güllerin dikeni vardır dikenler arasında sıyrılıp gül olma davasındayız. Hiçbir Diyarbakırlı vatandaşımızın Türkiyemizin bir parçası olmak yerine buradan ayrılmak istediğine inanmıyorum. Ancak gönüllerdeki bölünme topraklardaki bölünmeden daha tehlikelidir. Anneler, babalar size sesleniyorum, gönüllerimizi bölmeye çalışanlara müsaade etmeyin. Antalya Diyarbakır’ındır, Diyarbakır Antalyalının. Kürdü, Türkü, Lazı kim olursa olsun bayrağımızın altında yaşayan bu ülkenin nimetlerini külfetini paylaşan insanlar arasında ilişki kurmak yüreklere dokunmak bizim esas amacımızdır.”

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de konuşmasında, projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Çocuklarımızın, içinde bulundukları şehirlerin dışına giderek, hem paylaşmayı farklı düzeylerde yaşamalarını, hem de bilgilerini, deneyimlerini geliştirmelerini arzuluyoruz. Deneyimleri geliştikçe geleceğe inançları, umutları güçlenecek, hayalleri renklenecek. Hayallerini geniş tutmalarını istiyoruz. Turkcell de 15 yaşında bir fikirle bir sermayedarın buna inanması ile ortaya çıkmış bir proje. Turkcell de büyüdü gelişti. Dünyanın en büyük 25. firması oldu. Türk insanının neler başarabileceğinin simgesi oldu. Proje ile ülkemizdeki bağların daha da güçleneceğine ve zihinlerdeki mesafelerin azalacağına inanıyoruz.”



Başarılı öğrenciye öncelik


Proje ile ilköğretim 7 ve 8, ortaöğretim 9 ve 10’uncu sınıf öğrencileri 1 hafta unutulmayacak bir tatil yapacak. Gittikleri illerde tarihi ve turistik mekanları görecek.


Seyahatlerin 3 günü İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, 2 günü ise her öğrenciden sorumlu mihmandar aile tarafından planlanacak.


Öğrencilerin seçiminde başarı kriteri de göz önünde bulunduruldu.