Şanlıurfa ve Ankara'da başkasının yerine 'Joker' olarak ÖSS'ye girmek isteyen 22 üniversite öğrencisi ve öğretmenle birlikte 8 organizatör yakalandı. Joker ve organizatörlerden bazılarının 'terör örgütü üyesi olmak, yardım ve yataklık yapmak' suçlarından sabıkalı oldukları belirlenirken, öğrencilerden aldıkları paraları terör örgütüne yardım amaçlı aktardıkları ileri sürüldü.

ÇETEYE DARBE

Şanlıurfa'da, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) 40 bin ile 50 bin dolar arasında para karşılığı başkalarının yerine sınava giren ve terör örgütü ile bağlantılı oldukları ileri sürülen bir şebeke çökertildi. Operasyonda 30 kişi gözaltına alınırken, 22 kişi de aranıyor.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan çalışmada, para karşılığı başkalarının yerine sınava adam sokan bir şebeke tespit edildi. Çalışma sonucu Şanlıurfa merkezinde 22 kişi, Birecik ilçesinde 5 kişi ve Ankara'da da 3 kişi olmak üzere toplam 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların 40 bin ile 50 bin dolar karşılığında başkalarının yerine sınava girdikleri ve çoğunun üniversite mezunu olduğu belirtildi. Şahısların ayrıca terör örgütü ile
bağlantılarının olduğu ileri sürülürken, olayla ilgili 22 kişinin ise arandığı öğrenildi.


1 MİLYON DOLAR KAYNAK SAĞLANACAKTI

Çetenin 40 bin dolara mühendislik, 50 bin dolara ise tıp ve hukuk fakültelerine girme garantisi verdiği öğrencilerin yerine sahte evrak düzenleyerek ‘Joker’ tabir edilen üniversite öğrencilerini sınava soktukları belirlenirken, terör örgütü ile bağlantılı çetenin bu sistem sayesinde elde etmeyi planladığı 1 milyon dolarlık kaynağı da terör örgütüne aktarmayı hedefledikleri ileri sürüldü.