1. #1
    umuro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mayıs.2008
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,451


    Millî Eğitim Bakanlığı ile Garanti Bankası arasında öğretmenlerin hizmetiçi eğitim kurslarında eğitilmesine ilişkin protokol imzalandı.

    Törene Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve Proje lideri İbrahim Betil katıldı.

    Törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Çelik, bakanlık olarak Türkiye'de eğitimin özüyle ilgili, müfredatıyla ilgili önemli adımlar attıklarını söyledi. Ezberci müfredat sistemini değiştirdiklerini belirten Çelik, ilköğretimde müfredat değişikliğinin tamamlandığını, ortaöğretimde de devam eden çalışmaların bitmek üzere olduğunu kaydetti.

    Bakan Çelik, "Yapılandırıcı, öğrenciyi sormaya, sorgulamaya sevk eden bu yeni sistemi bütün Türkiye'deki tüm okullarımıza yerleştirmek, müfredatın doğru algılanmasını sağlamak çök önemlidir" diye konuştu.

    Öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun eski müfredata dayalı yükseköğretim kurumlarında yetiştirildiğini, daha sonra okullara tayin edildiklerini anlatan Çelik, hayat boyu öğrenmenin önemine de dikkat çekti.

    Bakan Çelik, öğretmenlerin yeni sistemi benimsemesi ve iyi anlaması için müfredat değişikliğinden bu yana kendi imkânları ve üniversitelerin desteğiyle hizmet içi eğitim verdiklerini belirtti. Bakan Çelik, Garanti Bankası'nın "Öğretmenin Sınırı Yok" projesiyle hizmet içi eğitimlerin destekleneceğini söyledi.

    Bakanlığın bugüne kadar hazırladığı projelerin toplumda heyecanla algılandığını belirten Bakan Çelik, "Hiçbir dönemde MEB'in eğitim meselesini toplumun bütün kesimlerine bu kadar yaydığı görülmemiştir" dedi.



    Projelerde pek çok kuruluşla çalıştıklarını belirten Bakan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde İstanbul'da başlatılan "Ana Kız Okuldayız" projesiyle 4 yıl içerisinde 3 milyon kadına okuma yazma öğretmeyi hedeflediklerini söyledi.

    Eğitimin tek başına MEB'e bırakılamayacak kadar önemli ve öncelikli bir mesele olduğunu ifade eden Bakan Çelik, şunları söyledi: "Bizim de bu çorbada tuzumuz vardır diyen bütün insanlara teşekkür ederiz. Yeter ki eğitime ideolojik değil, pedagojik bakılsın. Meselelere ideolojik bakan, ideolojik amaçlarını gerçekleştirmek için eğitimi bir basamak olarak kullanmak isteyen sivil toplum örgütlerine kapımızın kapalı olduğunu ifade etmek istiyorum."

    Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de Türkiye'nin önemli gündem maddesinin eğitim olduğunu ifade ederek, eşit eğitim hakkının önemine dikkat çekti.

    Cumhuriyet'in kuruluş döneminden günümüze eğitime yönelik sayısal bilgiler veren Şahenk, Türkiye'nin Avrupa'daki en fazla genç nüfusa sahip ülke olduğunu söyledi. Şahenk, "21. yüzyılın bilim toplumunun gerektirdiği 'fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür' bireyleri yetiştirecek şüphesiz öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerin ihtiyaçlarını her şeyden öncelikli tutmalı, öğretmenliği refah seviyesi yüksek bir meslek haline getirmeli, kalitesini garanti altına almalıyız" diye konuştu.

    Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise kurumsal çatı altında öğretmenlere sürdürülebilir projeler geliştirmek ve hayata geçirmek amacıyla "Öğretmen Akademisi Vakfı" kurduklarını bildirdi.



    Vakfın, Türkiye'yi küresel rekabette layık olduğu seviyeye taşıyacak eğitimcilerin yetiştirilmesine destek vereceğini ifade eden Özen, "Vakfın çalışmalarından ilkini 'Öğretmenin Sınırı Yok' adını verdiğimiz proje oluşturacak. Bu kapsamda, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik eğitim programları düzenleyeceğiz" dedi.

    İmzalanan protokol ile projenin 2013 yılının sonuna kadar geçerli olacağını belirten Özen, "Proje için 15 milyon YTL'lik kaynak ayırdık.

    Hedefimiz 100 bin öğretmene ulaşmak. Böylece Atatürk'ün çizdiği vizyon doğrultusunda, düşünme, sorgulama, yorumlama yeteneği gelişmiş, demokratik değerlere dayanan, bilgi çağı insanlarının yetiştirilmesini hedefleyen eğitim sistemimize destek vermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

    Proje lideri İbrahim Betil de ilköğretim çağından başlayarak çocukların yaratıcılığının teşvik edilmesinin zorunluluk olduğunu ifade ederek, "Bunu da ancak dünyada eğitim alanında yaşanan önemli değişim ve gelişmeleri, öğretmenlerin gündemine taşıyarak yapabiliriz" dedi.

    Konuşmaların ardından, MEB Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül ile Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk öğretmenlerin eğitilmesine ilişkin projenin protokolünü imzaladı.


    Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür; ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez.<br />OFLU/TARİHÇİ<br /><br />

  2. #2

    Üyelik tarihi
    07.Eylül.2008
    Yaş
    53
    Mesajlar
    1

    Arkadaşlar bu projeye başvuran var mı? Ben başvurmuştum, "pozisyonunuz uygun görülmediğinden şu projemizde yer alamadınız" diye cevap geldi.

Benzer Konular

  1. Nöbetçi Müdür Yardımcısı ve Nöbetçi Öğretmenin Görevleri
    Konu Sahibi ilteriş Forum Mevzuat ve Dökümanlar
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 19.Mart.2009, 17:18
  2. Öğretmenin teşekkür belgesi iptal
    Konu Sahibi umuro Forum Eğitim Haberleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 12.Eylül.2008, 20:25
  3. Öğretmenin Etkisi Sıfıra İner
    Konu Sahibi Katun Forum Eğitim Haberleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 05.Mayıs.2008, 19:56
  4. Öğretmenin Eğitim Ödeneği 475 YTL Oldu
    Konu Sahibi ilteriş Forum Çöp Kutusuu
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 30.Ekim.2007, 19:37

Bu Konu için Etiketler

Giriş