Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, yeni bir düzenleme ile ilköğretim okullarının okul gereçleri alımlarını milli eğitim müdürlüklerinin yapacağını belirterek, “Millî eğitim müdürlükleri kendilerine bağlı olan ilköğretim okullarını birer ambar şeklinde düşüneceklerdir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, yeni bir düzenleme ile ilköğretim okullarının okul gereçleri alımlarını milli eğitim müdürlüklerinin yapacağını bildirdi. Özgül, milli eğitim müdürlüklerinin ilköğretim okullarına araç-gereç alımlarında ilköğretim okullarını “birer ambar” şeklinde düşünmelerini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, E-Taşınır Modülünün Uygulamasına Yönelik Açıklamalar” isimli genelge yolladı. Özgül, Taşınır Mal Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemeye göre ilköğretim okulları adına merkez birimlerden ödenek gönderilmediği, bunun yerine harcama yetkilisi olarak millî eğitim müdürlüklerine ödenek aktarıldığını açıkladı. Özgül, il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri adına, ‘e-taşınır’ üzerinde ilköğretim okulları için aldıkları malları kaydedecekleri birer ambar oluşturulduğunu anlattı. Özgül, yeni düzenleme ile ilköğretim okullarının Taşınır Mal Modülü üzerindeki kurum bilgilerinde değişiklik yapılmayacağını belirterek, “Ancak bunların işlem şekilleri değişecektir. Millî eğitim müdürlükleri kendilerine bağlı olan ilköğretim okullarını birer ambar şeklinde düşüneceklerdir” dedi.

KAYNAK: MEMURLAR NET