Tercihler, veliler tarafından bireysel ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla 11-18 Temmuz arasında gerçekleştirilecek.
Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının ''http://oges.meb.gov.tr'' veya ''www.meb.gov.tr'' adresli internet sitesinden yapılabilecek. Tercihler, veliler tarafından bireysel ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla 11-18 Temmuz arasında gerçekleştirilecek. Sınav sonucuna göre adaylar için iki kez yerleştirme ve bir kez de tercihte yükselme işlemi yapılacak.

Adaylar bir defa olmak kaydıyla 20 tercihte bulunacak. İkinci kez tercih işlemi yapılmayacak. İkinci yerleştirme ve tercihte yükselme işlemlerinde de aynı tercihler geçerli olacak.Tercihlerin iptal edilmemesi için okulların e-kılavuzda yayınlanan kayıt-kabul şartlarını adayların dikkatle okumaları gerekiyor.Sınav sonucuna göre tercih yapacak her aday, okul aile birliğine 5 YTL ödeyecek.

Tercih sonuçları, 25 Temmuzda açıklanacak. Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları 5 Ağustos 2008 tarihinde açıklanacak ve ikinci yerleştirme için başvurular 6-10 Ağustos 2008 arasında alınacak. İkinci yerleştirme sonuçları da 15 Ağustos 2008'de açıklanacak. 23 Ağustosta ise ikinci yerleştirme sonucuna göre boş kalan kontenjanlar ilan edilecek.

Kontenjan boşluklarını doldurmak için sadece adayın tercihinde yükselme veya yerinde kalmaya yönelik uygulanacak tercihte yükselme işlemi talepleri 24-25 Ağustos arasında adayın başvurduğu okul müdürlüğüne yapılacak. Tercihte yükselme sonuçları, 1 Eylül 2008'de açıklanacak.