Öğretmenlerin ek derslerin hesaplanma yönteminin değiştirilmesi sonrasında öğretmenler ciddi ek ders kayıplarına uğrarken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şandır konuyu Meclis gündemine taşıdı.
Reklam
Öğretmenlerin ek derslerin hesaplanma yönteminin değiştirilmesi sonrasında öğretmenler ciddi ek ders kayıplarına uğrarken, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır konuyu Meclis gündemine taşıdı. Şandır, "Öğretmenlere seçim öncesinde verilen hak, neden seçimden sonra alınmıştır" sorusuna yanıt istedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Öğretmenlerin ek derslerin hesaplanma yönteminin değiştirilmesini Meclis gündemine taşıdı. Şandır, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 22 Temmuz Genel Seçimleri öncesinde yeni bir düzenleme yaparak ayda sevkli olunan 4 güne ait ek derslerin kesilmeyeceğini açıkladığını, genel seçimler öncesinde böyle bir hak veren MEB'in seçimden hemen sonra yaptığı düzenlemeyi kaldırdığına dikkat çekti.

Şandır, söz konusu düzenlemenin neden genel seçim öncesinde verilip daha sonra geri alındığının yanıtlanmasını isterken, düzenlemenin kaldırılma amacını sordu.

Şandır, öğretmenlerin ek ders ücretleriyle ilgili MEB'in yeni bir düzenleme düşünüp düşünmediğini sorarken, "Başta öğretmenler olmak üzere tüm eğitim çalışanlarının ekonomik sıkıntılarını çözmek adına Milli Eğitim Bakanı olarak bir adım atmayı düşünüyor musunuz" sorusuna da yanıt istedi.

haberegitim