Milli Eğitim Bakanlığı’na noter tasdikli bir yazı gönderen bir vatandaş, yazıda bir fizik formülü göndererek, bu formülün kanıtlanmasını istedi. İşte formül:
Mehmet Bayraktar isimli vatandaş, MEB’e gönderdiği yazıda formülün kanıtlanması halinde 10 bin YTL vereceğini taahhüt etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’na noterden onaylı bir yazı gönderildi. Mehmet Bayraktar isimli vatandaş Bakanlığa gönderdiği yazıda, Bakanlık yetkililerinin "kE=gzE=mv²/2, pE=mgh, genel çekim F=GM m/r² ve F=kqı, q2/d²" formüllerini kanıtlanmasını istedi. Bayraktar, kişi, kurul ve kurumun söz konusu formülü kanıtlaması halinde, 10 bin YTL vereceğini bildirdi.

Bayraktar, yazısında ayrıca özellikle fizik kitabı yazarlarından ve Fen Fakültesi fizik öğretim üyelerinden ilgili formülün kanıtlanmasının istenmesi gerektiğini söyledi.

Bayraktar, ilgili ve görevlilerin öğrencilere sundukları formülleri kanıtlamak zorunda olduğunu belirterek, “Kanıtlayamıyor iseler kanıtlamayı öğrensinler, öğretsinler. Öğrenmek ve öğretmek istemiyorlar ise görevlerini bırakmalılar ya da bıraktırılmalı, gereği yaptırılmalı. Öğrenme, öğretme yetilerini, yeteneklerini yitirmişler ise yine gereği yapılmalı, yaptırılmalı” dedi. Bayraktar, söz konusu formülün birden çok kişi tarafından kanıtlanması halinde 10 bin YTL’yi paylaştıracağını bildirdi.

ANKA