Milli Eğitim Bakanlığı’na gelen şikayetler üzerine Bakanlık, Valilikten gerekli incelemelerin yapılmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na Mersin’in P.K. Lisesi’nde, ortalama yükseltme sınavlarında öğretmenler tarafından kopya verildiği şikayetleri geldi. Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu şikayetlerin incelenmesini istedi.

Söz konusu şikayetlerden biri MEB Bilgi Edinme Sistemi'ne yapıldı. 363057 sayılı şikayette, söz konusu sınava giren bir öğrenci kopya olayının nasıl gerçekleştiğini anlattı. İddiaya göre, ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavı sırasında Lisenin Müdür Yardımcısı, sınavların yapıldığı sınıflara gelerek, öğretmenlere sınav cevaplarını verdi. Öğretmenler ise “beklemeli öğrencilere” bu cevapları verdi.

Bilgi edinme sistemine yapılan 363057 sayılı şikayette şöyle deniliyor: “10.sınıfta kaldım ve tekrar ettim, bu sene nihayet 11. sınıfa geçtim. Konu benim lise 1. sınıftan olan sorumluluk sınavım. Bu sabah sınava gittim. Sınava en üst koridorda girdim. Sınav başladı. Bizim Müdür Yardımcımız B. Bey, cebinde bir kağıtla gelerek S. Bey’e teslim etti. O kağıtta ne olduğunu herkes biliyordu; tabi ki cevaplar. En arka sıralara beklemeli, yani diplomayı alamayan öğrencilere yardım ettiler. Arkama baktım, öğretmen, yapanların kopya kağıdını alıp diğer beklemeli öğrenciye verdi. Ben öğretmene durumu sordum, bana kimseye söylemememiz gerektiğini söyledi. ‘Aksi taktirde ben sizi bulur hesabını sorarım’ dedi. Ortada bir usulsüzlük var. Bize kopya kağıdı vermedi ama ‘birbirinizden bakın’ dedi. Bizler gelip geçiciyiz ama arkamızdan gelen kardeşlerimiz için bu hocalar tehlikeli. Ama herkes korktuğu için şikayet edemiyor.”

Bakanlık, dilekçelerde iddia edilen durumun incelenmesi için Mersin Valiliği’ne konuyu iletti.

(ANKA)