Geçen hafta, bir haber sitesinden alıntı yapmıştık. Habere göre, şuan MEB Personel Genel Müdürlüğü görevini yürüten Remzi Kaya bu görevinden alınacak ve Müsteşar Yardımcılığına getirilecekti. Kaya, haberin memurlar.net'te yayımlanması üzerine, telefonla arayarak, sözkonusu haberin yalan olduğunu belirtmişti. Aradan bir hafta geçti ve Kaya'nın yalan söylediği ve haberin doğru olduğu ortaya çıktı.

30 Temmuz tarihinde cafesiyaset.com sitesinde yer alan habere göre; Bakanlıkta 5 yıldan bu yana Personel Genel Müdürlüğü'nü üstlenen Remzi Kaya bu görevinden alınıyor, Müsteşar Yardımcılığı görevine getiriliyordu. Yine habere göre Remzi Kaya'nın yerine Çıraklık ve Yaygın Eğiitm Genel Müdürü Necmettin Yalçın'ı atanması bekleniyordu.

İşte bu haber üzerine, memurlar.net'i arayan Sayın Remzi Kaya, söz konusu haberin yalan olduğunu, şuan görevde olduğunu ve görevine devam edeceğini belirtmişti.

Aslında memurlar.net olarak, haberin doğruluğunu teyit etmiştik. Ancak bir kurumun başında bulunan bir Genel Müdürün bizi yanıltmaya çalışabileceğine hiç ihtimal vermemiştik. Yüksek makamlara atanma yönündeki beklentileri hesaba katmamıştık.

Biz memurlar.net olarak kendisine başarılar diliyoruz ama bu hususu da not etmeyi bir görev biliyoruz.