OKS birinci yerleştirme işlemi sonucunda Devlet okulları gibi özel okullarda da kontenjan boşluğu oluştu. Şampiyonların gözdesi Galatasaray Lisesi’nde 24, Robert Kolej’de 103, İstanbul Erkek Lisesi’nde 55 kişilik boş kontenjan kaldı. Yabancı okullar arasında yer alan ve 100 kişilik kontenjanı olan Özel Saint Pulcherie Fransız Lisesi sadece 1 öğrenci kaydedebildi. Özel okulların taban puanlarının talebe göre; 50-100 puan aralığında, Anadolu Liseleri’nin ise 1-10 puan aralığında düşmesi bekleniyor.

CAZİP TEKLİFLER VAR

Amerikan kolejleri, Fransız okulları hatta en gözde Anadolu Liseleri bile boş kaldı. Okul müdürleri boş kontenjanların temelinde, bazı özel kolej ve özel fen liselerinin cazip burs teklifleri olduğuna dikkat çekti. Veliler, 6-10 Ağustos 2008 tarihinde ikinci yerleştirme başvurusu yapacak. Adaylar daha önce yaptıkları 20 tercih listesi üzerinden yerleştirilecek. Yeni tercih listesi alınmayacak. II. yerleştirme sonuçları 15 Ağustos’ta ilan edilecek.

OKS’de ikinci sans

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı (MEB,) OKS 1. yerleştirme sonuçlarına göre yapılan kesin kayıtların ardından okulların boş kontenjanlarını internet sitesinden ilan etti. Öğrenciler ve velileri okullara göre boş kalan kontenjanları www.meb.gov.tr internet adresinden görebilecekler. 1. yerleştirme kayıtları sonucunda fen, Anadolu ve sosyal bilimler liseleri, Anadolu mesleki ve teknik liseler, Anadolu imam hatip liseleri, Anadolu öğretmen liseleri ve sağlık meslek liselerinde toplam 88 bin 273 boş kontenjan kaldığı öğrenildi. Boş kontenjanlar için 10 Ağustos’a kadar 2. yerleştirme başvurusu alınacak.