Maddi imkansızlıklar yüzünden eğitimine devam edemeyen ve liseyi dışarıdan bitiren İsmail Oskay, hizmetli olarak çalıştığı fakültenin tarih bölümünü kazandı.
Uşak’ta ilköğretimini tamamladıktan sonra maddi imkansızlıklar yüzünden eğitimine devam edemeyen ve yıllarca çobanlık yapan İsmail Oskay, hizmetli olarak çalıştığı fakültenin tarih bölümünü kazandı.
Uşak Üniversitesi Fen Edebiyet Fakültesi’nde yaklaşık 4 yıldır hizmetli olarak çalışan iki çocuk babası İsmail Oskay, (31) son ÖSS sınavında 306.501 puan alarak çalıştığı fakültenin tarih bölümünü kazandı. Uşak’ın Sivaslı İlçesi’ne bağlı Tökez Köyü’nde ilköğretimi tamamladıktan sonra maddi imkansızlıklar yüzünden eğitimine devam edemeyen İsmail Oskay, içindeki eğitim aşkı sayesinde liseyi dışardan bitirip üniversiteyi kazandı. İlkokulu tamamladıktan sonra 5 yıl köyde çobanlık yapan daha sonra da dericilik sektöründen manavlığa kadar değişik işlerde çalışan Oskay, 1999 yılında devlet memurluğu sınavını kazanarak Fen Edebiyet Fakültesi’nde hizmetli olarak çalışmaya başladı. 2004 yılında liseyi açıktan bitiren İsmail Oskay, 2006 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü’nü kazandı. 2008 yılında da tekrar ÖSS sınavlarına giren Oskay, çalıştığı fakültenin tarih bölümünü kazandı.

“UMUDUMU YİTİRMEDİM”
Maddi imkansızlıklar nedeniyle ilkokulu bitirdikten sonra eğitimine devam edemediğini ancak okuma azmini hiçbir zaman yitirmediğini ifade eden İsmail Oskay, “ İlkokulu bitirdikten sonra köyde çobanlık yapmaya başladım. İçimdeki okuma aşkı beni hayata bağlıyordu. Yıllarca çobanlık yaptıktan sonra Uşak’a gelip tabakhanede dericilik sektöründe, çalıştım. Kokareççilik ve manavlık yapıp çay ocaklarında çalıştım. Bu süre içerisinde içimde hep okuma umudu vardı. Memur olduktan hemen sonra açık liseye kaydoldum ve 2004 yılında bitirdim. 2006 yılında ÖSS sınavlarına girerek açık öğretime kazandım. Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde hizmetli olarak çalışmam içimdeki okuma azmini daha da kuvvetlendirdi. Üniversiteli öğrencilerle aynı mekanda bulunmak onlara hizmet etmek bana mutluluk veriyordu. Bu düşüncelerle ÖSS’ye tekrar girdim ve çalıştığım fakültenin tarih bölümünü kazandım. Çocukluğumdan beri tarihe ilgi duyuyordum bu nedenle tercih ettim. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında açık öğretim ve Uşak Üniversitesi’nde okumaya başlayacağım aynı zamanda işimi de yapacağım. Çocukluğumda maddi imkansızlıklar nedeniyle ara vermek zorunda kaldığım eğitimimi tamamlamak beni mutlu ediyor. İki çocuk babası olarak üniversiteyi tamamlayıp çocuklarıma üniversite diplomamı hediye etmek istiyorum. Üniversiteyi bitirip ileride hizmetli olarak çalıştığım fakültede öğretim görevlisi olmak istiyorum”diye konuştu.

(İHA)