Öğrencilere kıyafet müjdesi!

Öğrencileri çok sevindirecek bir haber. Çünkü önümüzdeki eğitim yılında mavi önlükler tarih olacak.

Kılık kıyafet uygulamasında yeni düzenlemeye gitmeye hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, 2009 - 2010 eğitim yılında mavi önlükleri kaldırmaya hazırlanıyor.

Ders zili çaldı. Yeni eğitim yılında en büyük değişimi ise İstanbul'da lise öğrencileri yaşadı. Çünkü İstanbul'da bu eğitim döneminde lise öğrencilerine kravat takma zorunluluğu kalkıyor.

Yeni uygulamayı öğrenciler sevinç ile karşılarken Milli Eğitim Bakanlığı 2009 - 2010 eğitim yılında ise okul kıyafetlerinde sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Kıyafetleri sil baştan değiştirmeyi planlayan Bakanlık, mavi önlükleri tamamen kaldıracak.

Yeni uygulamada amaç öğrencinin daha rahat etmesini sağlayacak olan kıyafetler olacak. Erkek öğrencilerin ceket giymesi ve kravat takması zorunlu olmayacak. Öğrenciler, öğrenciye yakışır, sade, kollu, yarım kollu gömlek veya tişört giyebilecekler.

Kız öğrenciler de yine etek veya pantolon ile gömlek veya tişörtü giyebilecek. Tıpkı okula yeni başlayan bu minik öğrencinin kıyafeti gibi.

Bakanlık hazırlıkları tamamladı. Kıyafet seçeneklerini belirledi. Önümüzdeki günlerde Bakanlığın internet sitesinde velilerin beğenisine sunacak. En çok beğenilen kıyafet önümüzdeki yıl öğrencilerin yeni üniforması olacak.

Öte yandan öğrenci affı konusunda da hazırlıklar devam ediyor. Bakanlık yeni af yasasının 2005 ve sonrasını kapsamasını isterken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de sürpriz bir teklif geldi.

Af kapsamının genişletilmesini isteyen yavru vatan, yasadan Kıbrıs'ta okuyup üniversite eğitimini tamamlayamayan Türk öğrencilerinin de faydalanması için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu.
Bakanlık, Kıbrıs'ın teklifini değerlendirmeye alırken, yeni yasanın önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'na sunulması bekleniyor.

SAMANYOLU HABER