Yeni eğitim öğretim yılında kapılarını ilk kez öğrencilere açan devlete ait ilköğretim okulu, Türkiye’de bir benzeri daha yaşanmayacak farkıyla öğrencilere ..

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan okul Osmanlı mimarı tarzındaki yapısıyla yakaladığı cazibesinde, laboratuar ve teknoloji sınıfları, ferahlık veren fiziki yapılanmasıyla özel okulları dahi kıskandıran 24 derslikli ilköğretim okulunda iki öğrenciye bir derslik düşüyor.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından Turgutlu Belediyesi ile arsa karşılığında Manisa’nın Turgutlu ilçesine yaptığı 24 derslikli ilköğretim okulu, Türkiye’de bir benzeri daha yaşanmayan bir farkıyla öğrencileri eğitiyor.
Bu yıl ilk kez kapılarını öğrencilere açan okul, gerek fiziki yapısı, gerekse derslikteki öğrenci sayıları ile özel okulları dahi kıskandırıyor. Öğrenciler 40-50’li istif değil, 11’erli sınıf ve tek kişilik sırada 2008–2009 eğitim öğretim döneminde ilk kayıtlarını yapan Turgutlu TOKİ İlköğretim Okulu’na bu yıl 22 birinci sınıf öğrencisi kayıt yaptırırken, öğrenciler 11’erli olarak iki sınıfta tek kişilik sırada eğitim görüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başkanlığında komisyon tarafından belirlenen bölgesinde diğer okullara giden öğrencilerin nakil yaptırdığı okulda tekli öğretimle başlarken; 2, 3, 4 ve 5.’nci sınıfta birer öğrenci, 6. sınıfta 11 öğrenci, 7. sınıfta 6 öğrenci ve 8. sınıfta 4 öğrenci eğitim görüyor. Bağımsız kapısı olan ana sınıfında ise 7 öğrenci var. Öğrenmen eksiği bulunmayan 24 derslikli TOKİ İlköğretim Okulu’nda, kolej havasını aratmayan resim, müzik, iki adet fen ve teknoloji, iki adet bilgisayar, iki adet rehberlik laboratuarı, kitapları olmayan kütüphanesi, spor odaları, sığınak, özürlüler için rampa ve asansör var.
Geçen yıl OKS başarısında, toplama bir köy okulu olmasına rağmen Turgutlu’nun ilk beş okulu arasında yer alan Çıkrıkçı Yaşar Kazimet Aybars İlköğretim Okulu’nun başarılı Müdürü Hasan Arıkanlı’nın kurucu müdür olarak başladığı TOKİ İlköğretim Okulu’nda her şeye rağmen dikkat çekmeyen eksikler öğrencileri, öğretmenleri ve okul idaresini rahatsız ediyor.
Okul müdürü okulda internet olmadığı için yeni kayıt, nakil ve diğer öğrenci işlemleri için evindeki interneti yapıyor; ödenek yetersizliğinden okulun doğuya bakan kısmından gelen güneş derslikteki öğrencileri ve bahçede koşturan öğrencileri rahatsız ediyor. Okul eksiklerini tamamlamak için aile bütçesinden bin 500 YTL aktarmak mecburiyetinde kaldığını belirten Hasan Arıkanlı giderlerin 750 YTL’sini ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan gelen para ile karşılayabildiğini ifade ediyor.


HABER 7