Of Kaymakamlığı tarafından eğitimde kalitenin ve başarının arttırılmasına yönelik bir proje daha hayata geçirildi.

Köylerden ilçe merkezinde ki liselere gelen ve sağlıksız bir şekilde öğle vakti açlıklarını gidermeye çalışan 130 lise öğrencisine 2008–2009 Eğitim ve Öğretim yılının sonuna kadar her gün dört çeşit sıcak yemek ücretsiz verilmeye başlandı.

Proje kapsamında öğrencilerin yemek yiyecekleri mekânlar perdesinden boyasına, masalardaki vazosundan canlı çiçeğine kadar en ince ayrıntısına kadar yeni bir görünüme büründü.

Sabah erken saatlerde kalkıp kahvaltısını tam yapamadan Çataldere Köyünden okuluna geldiğini söyleyen 11.sınıf öğrencisi Tuğba BALEKOĞLU, okulumuzda yemekhane olmadığından öğle yemeklerini bisküvi gibi yiyeceklerle geçiştiriyordum. Bizler için çok büyük sorun olan öğle yemeği olayını çözdüğü için sayın Kaymakamımız Tuncay SONEL’e tüm arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Allah Kaymakamımızdan ve Devletimizden razı olsun diyerek bizler de çalışarak ailemize ve vatanımıza faydalı işler yapacak yerlere gelmek istiyoruz dediler

Köylerden İlçe Merkezine gelerek farklı liselerde öğrenimlerini sürdüren 130 lise öğrencimize devletin sıcak yüzünü göstererek gençlerimizin eğitimine biraz da olsa katkı yapmak istediklerini belirten Kaymakam SONEL, yeter ki onlar üniversiteyi kazansın ve bu güzel ülkeye ve milletimize güzel ve hayırlı işler yapsınlar dedi.

Devlet vatandaş işbirliğiyle yapılan projenin maliyetinin 81.000YTL olduğu yaz tatiline kadar süreceği belirtildi


haber 7