1. #1
    ilteriş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Nisan.2007
    Yaş
    44
    Mesajlar
    6,665



    1-Aşağıdakilerden hangisi müslümanların Emevilerden sonraki etkinliklerinden biridir?

    A)Kerbela olayının yaşanması
    B)Talas savaşının kazanılması
    C)Türklerle yoğun mücadeleler yapılması
    D)İstanbul’un ilk kez kuşatılması
    E)Suriye ile Filistin’in fethedilmesi

    2-Aşağıdakilerden hangisi Hz. Ali dönemi olaylarından değildir?

    A)İlk ayrılıkların ortaya çıkması
    B)Sıffın savaşının yapılması
    C)Başkentin Medine’den Kufe’ye taşınması
    D)Valiliklerin oluşturulması
    E)Harem olayının ortaya çıkması

    3-Aşağıdakilerden hangisi peygamberimizin ilk ve son seferleridir?
    • I -Hendek
    • II-Tebük
    • III-Bedir
    • IV-Huneyn
    • V-Tavit

    A)I-III B)III-IV C)II-III D)IV-V E)I-IV

    4- Beni Ahmer Devleti hangi ülkede kurulmuştur?

    A)Mısır’da B)Arabistan’da C)Cezayir’de D)Tunus’ta E)İspanya’da

    5-Aşağıdaki islam devletlerinden hangisinin kurulmasında Türklerin yardımı söz konusu olabilir?

    A) Emeviler B)Endülüs Emevileri C)Fatimiler D)Abbasiler E)Beni Ahmer

    6-Aşağıdakilerden hangisi ilk kez Emeviler döneminde gerçekleşen olaylardan biridir?

    A)İkta sisteminin uygulanması
    B)Divan teşkilatının kurulması
    C)Donanmanın oluşturulması
    D)İslam parasının bastırılması
    E)Ülkenin valiliklere ayrılması

    7-Endülüs Emevi Devleti ne zaman kuruldu?

    A)Dört halife B)Fatimiler C)Abbasiler D)Emeviler E)Hz. Muhammed

    8- I.İslam dünyasındaki ayrılıkların başlaması
    II.Sam- ticaret yolunun kesin olarak denetim altına alınması
    III.İslamiyetin Arap yarımadası dışında yayılması
    IV.Arapçanın resmi dil ilan edilmesi
    yukarıda verilen olayların kronoloji sırası nedir?

    A)II-III-I-IV B) I-II-III-IV C)III-I-IV-II
    D)II-III-IV-I E) IV-II-I-III

    9-İslam tarihinde arap olmayan müslümanların da orduya alınması aşağıdaki dönemlerden hangisinde başlamıştır?

    A) Hz. Muhammet B)Hz. Ömer
    C)Hz. Osman D)Emeviler
    E)Abbasiler

    10-İslam devletlerinin merkezleri hangi seçeneklerde doğru verilmiştir?

    A)Şam-Bağdat-Medine-Kurtuba
    B)Medine-Şam-Bağdat-Kurtuba
    C)Medine-Bağdat-Şam-Kurtuba
    D)Bağdat-Medine-Şam-kurtuba
    E)Şam-Medine-Bağdat-Kurtuba


    11-I.Donanmanın kurulması
    II.Kerbela olayının yaşanması
    Yukarıdaki olayların yaşanması hangi halifeler döneminde olmuştur?

    A)Hz. Ebubekir - Muaviye
    B)Hz. Ömer - Yezit
    C)Hz. Osman - Yezit
    D)Hz. Ali - Muaviye
    E)Hz. Osman - Abdülmelik

    12)Aşağıdakilerden hangisinde ilk defa hilafet babadan oğula geçen bir saltanata dönüşmüştür?

    A)Abasiler B)Emeviler C)Selçuklular D)Endülüs Emeviler E)Osmanlılar



    YAZILI KAĞIDI HAZIRLAMAK NE KADAR ZAMANINIZI ALIYOR? Soru Bankamızı ziyaret etmek için Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...
    DOSYA İNDİRMEKTE SIKINTI MI YAŞIYORSUNUZ?
    FORUMA DESTEK OLMAK MI İSTİYORSUNUZ?
    ALTIN ÜYE OLUN.
    AYRINTILI BİLGİ İÇİN Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...


    Ölmek yenilmek değil yüceltmektir şanını

  2. #2
    bsrgr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25.Ocak.2010
    Yaş
    24
    Mesajlar
    1

    cevapları yok mu bunların acaba

  3. #3
    ilteriş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Nisan.2007
    Yaş
    44
    Mesajlar
    6,665

    Malesef.
    YAZILI KAĞIDI HAZIRLAMAK NE KADAR ZAMANINIZI ALIYOR? Soru Bankamızı ziyaret etmek için Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...
    DOSYA İNDİRMEKTE SIKINTI MI YAŞIYORSUNUZ?
    FORUMA DESTEK OLMAK MI İSTİYORSUNUZ?
    ALTIN ÜYE OLUN.
    AYRINTILI BİLGİ İÇİN Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...


    Ölmek yenilmek değil yüceltmektir şanını

  4. #4
    ilteriş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Nisan.2007
    Yaş
    44
    Mesajlar
    6,665
    CEVAP ANAHTARI
    1-b
    2-d
    3-c
    4-e
    5-d
    6-d
    7-c
    8-a
    9-e
    10-b
    11-c
    12-b
    YAZILI KAĞIDI HAZIRLAMAK NE KADAR ZAMANINIZI ALIYOR? Soru Bankamızı ziyaret etmek için Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...
    DOSYA İNDİRMEKTE SIKINTI MI YAŞIYORSUNUZ?
    FORUMA DESTEK OLMAK MI İSTİYORSUNUZ?
    ALTIN ÜYE OLUN.
    AYRINTILI BİLGİ İÇİN Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...


    Ölmek yenilmek değil yüceltmektir şanını

Bu Konu için Etiketler

RSS RSS 2.0 XML MAP HTML SiteMap

Giriş

Giriş