Kurbağaların günlerden bir gün birbirleriyle yarış*ları varmış. Hedefleri de, çok yüksek bir kulenin tepe*sine çıkmakmış. Diğer kurbağalar da yarışacak olan arkadaşlarını seyretmek için toplanmışlar. Beklenen an gelmiş ve yarış başlamış... Seyircilerden hiçbiri, yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Yarışmacı kurbağalar seyircilerden gelen şu sesleri duyulabiliyorlarmış:

"Zavallılar! Hiçbir zaman kuleye çıkmayı başara*mayacaklar!"

Yarışmacı kurbağalar kulenin tepesine çıkamaya*caklarını anlayınca, teker teker yarışı bırakmaya baş*lamışlar. İçlerinden sadece biri inatla ve yılmadan ku*leye tırmanmaya çalışıyormuş. Seyirciler bağırmaya devam ediyorlarmış:

"Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!"

Sonunda biri hariç, diğer kurbağaların hepsinin ümitleri kırılmış ve yarışı bırakmışlar; fakat kalan son kurbağa büyük bir gayretle mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler.

Bir kurbağa ona yaklaşmış ve bu işi nasıl başardığı*nı sormuş! O anda farkına varmışlar ki, kuleye çıkan kurbağa sağırmış!

Olumsuz düşünen insanları duymayınız. Onlar kalbinizdeki ümitleri çalarlar! Duyduğunuz ve okuduğunuz ke*limelerin gücünü düşünüp, her zaman kendinize güveni*niz!

Alıntıdır..