Bu Dövüssanati'nin özellikleri cok çesitli ayrintilar'dan gerceklesir ve diger Dövüssanatlarin'dan farkli'dir. Ilk olarak Amarok mistisizm yasamina bagli'dir. Bunun yararin'dan kisinin kendi icinizde'ki sakli olan gücü ve bilincligini kolay bir sekil'de elde eddirebilir. Calismametodu cok genis kapsam'da. Amarok'un bir Kökdisiplini var'dir. Bu genel'de baska Dövüssanatlarin'da da ögrenilebilinir. Amarok prensipleri üzerine kurulmus Kökdisiplin'den arti bazi Bas- ve Silahdövüsdisiplini var'dir ve Samanizm dersi ile carisma ayrintilarina bagli'dir. Hernerse'nin daha gercekci olabilmesi icin, bütün Disiplinler yoklamalar'da bir yabandoga calismalariyla kombinize edilir.
Ögrenciye Dövüs'den önce hakim olmasi gereken bütün bilgiler ögretilinir, yani konsantrasyon, germek, tenkordinasyonu vs.. Önemli olan ögrenci'nin her anda dogru düsünce ve hareket etme'nin bilincligini ögrenmesi'dir. Cok veya az kilolu veya saglik problemleri olan ögrencilere bile uygun olan bu antrenmanmetodunu kullanma gercekligi Amarok verilir. Ögrenci genelde kendi dogal gücünün calismasini Amarok prensiplerin'den uzaklasma'dan gerceklestirir. Önemli onal gereksizleri birakip, yanlizca gerekenlerle dövüsmek'dir.
Amarok'da ögrenci'nin en yüksek görevi dört önemli geleneksel Dövüsdisipleri'nin üzerinde carisma agirligini vermekdir, neden'ki Amarok`un gercek özelligi budur. Ögretimin ilk basinda ögrenci Basdisiplin'den sonra, mistizim Dövüssanat`ini ögrenir. Bu Dövüssanati, Samanizm (eski Atadini Qamcilik) mistisizm dersi'nin derin köklerinden'dir. Ögrenciler bu Sanat`dan kendi ic (sakli) gücünü uyandirmayi ögrenir ve bu yolculuk'da görünmeyen Dövüssanatini elde etmeye calisir. Bu ders daha cok Dövüsdisiplinlerin'den gelmis'dir, ilk olarak teorisi ögretilir ve pratik ögrenmemetodlarini Amarok'un ilerlemesiye ögrenciye ögretilir. Bu Sanat ögrenci'nin bütün Ögrenci- ve Ustaderecelerinde yoldasi'dir, bütün yasamcizgisinde yaninda'dir. Bu Dövüssanati mistizim Acun'da, meditasyon yoluyla ic güclerin bulunmasina yardim eder ve sihir, büyü, seytanca islerle ilgisi yoktur.!!!

Kurtstili bir Savasci'nin icindeki yabankarakteri'nin güclerini uyandirir. Amarok'un gercek anlami bu stil üzerine kurulmus'dur. Bunu icinde Amarok'un kurucusunu su soru düsündürtmüsdü: "herangibi bir kisi, kendi icinde'ki bütün kisiligini degistirebilir'mi?". Ama isin gercegi yanliz distan yirticihayvanlarin Dövüstekniklerini Kung-Fu'da oldugu gibi yankilamak degildi. Kurucu'nun bilmek istedigi, bir kisi kendi tinini, yani tini'nin icinde'ki kisiligi bir yabanyaratigin kisiligine döndürebilirmi? Samanizm bilimdersi bunun gerceklesmesini saglar. Ögrenci bu disiplin'de bütün kisiligini bir yirticiyaratigin kisiligine kisa bir anda degistirebilir. Bir yirticiyarati gibi, düsünür ve dövüsür. Neden'ki kisiligi bir yirticiyaratik olur, yanlizca düsünceleri ve teknikleri degil. Bu disiplin cok yüksek bir bilinclik gerektirir. Sonuc'da bir kurtadami olacaginizi düsünmeyin. Bu bir masal`dir, ama gercek cok farkli'dir. Bu gercegi Amarok ögrencilerine veriyor. Usta Amarok, ne büyük sir`i bu stilde aciga biraktigi'nin bilincinde. Bu ders düsündügünüz'den zor'dur ve ögrenci icinde tehlikesiz degil'dir. Icinizde'ki yabankurt`un duygularina ve kisiligine hakim olmaniz gerek, ama yanliz hakim olmak'da yeterli degil, devamli bilincle kontrolaltin'da tutmaniz gerekir. Yanlizca gerektigi cag'da, yani Dövüs`de (yanliz gerekdigin'de), ikinci kisiliginizi (yirticiyaratigin gücünü ve kisiligini) kullanabilirsiniz. Basinizi söylediklerimiz karistirabilir, ama unutmayin'ki, mistisizm`de gecilmeyecek sinir yok'dur.

99 gücvurusu (Tängri`nin gücü). Bütün Dövüssanatlarin'da bilinir'ki, bir kisi ellerin'de en cok sir ve gücünü bulundurur. Ellerle hernerse yapilabilinir (iyi ve yaman nerseler). 99 gücün kisi üstünde büyük bir görevi vardir. Bir elden 81 gücler ve öteki elden 18 gücler aktigi anda, verildigi yerde 99 güce olusur. Ellerinizi birbirine verdiginiz an, 99 güc olusur. Ayni anda bu birlesimi düsmaninizin teninde gerceklestirdiginiz'de, kisi bu vurus'dan sarsilir, nedenki sizin vermis oldugunuz 99 güc, onun teninde kendi 99 gücü ile birlesir ve enerjiagirligina gelir. Bu vurus yanlizca elici'n vurusetkisine dayanmaz. 99 gücleri olma'dan bu vurus cok büyük bir özelligi ve etkisi olmayan bir ciftvurus olur. Öncelikle kisi'nin ortasin'da bulunan 99 gücler, mistisizm baglantisi ile uyandirilmasi gerek'dir. Bütün kisiler'de bu 99 gücler var'dir. Ögrenciye 99 gücün anlami ögretilir. Ona nasil icinde'ki bu gücleri bulabilecegini ve hepsinden bir birlesikgüc yapabilecegini aydinlattirilir.

Demir tokati, Osmanli tokati olarak'da taninmakda'dir. Bu tokat Türkuluslari'nin en etkili vurustekiniklerin'den birisi'dir. Gecmisimiz derki: "bir Türk, Savasci bile olmasa, bir tokatla düsmanini dövüsdisi birakabiliyor'du". Türklerin eli celige benzetilir'di. Ögrenci'nin sonsuz dayanikmali antrenmani bu sanat ile baslar. Bu yöntem belirli bir sekilde, yariyuvarlak bir mermertopunu tokatlamak'dir. Yanlizca bir tokatin etkisi, bir kisiyi üc neden'den (ense kirilma, kafa tasi kirilma ve beyin kanamasi) öldürür. Massif demir gibi elici istiyorsaniz, bir demir gibi calismaniz gerekir. Bu vurussekli zor degil'dir, ama bunu Dövüs`de kullanabilmeniz icin, gücünüzü nasil ayarliyacaginizi ögrenmeniz gerek. Yoksa düsmaninizin yasamini tehlikeye atabilirsiniz, neden'ki etkisi anin'da öldürücü'dür.

Kiliclar - Free-Style Baton, bir Dogan`in Dövüsstili üzerine kurulmus'dur. Bu prensip Amarok'la kombinize edilmis'dir. Böylelikle Amarok'un Doganstilindeyiz. Bir Dövüs'de Dogan ona yardim'da bulunabilen hernerseyi kullanir (pencelerini, kanatlarini ve gagasini). Free-Style Baton, Dogan-Dövüsstiline benzer. Iki silahla ayni anda dövüsülür ve Amarok'a bagli olan bütün teknikler'de kullanilir. Ama hepsi ile birlik'de ayni an'da dövüsebilmek hic'de kolay degil. Böylece ögrenciler ilk olarak silahlarin Dövüsdisiplinlerini ayri sekil'de ögrenmeleri ve onlara hakim olmalari gerek. Yanliz böylelikle kendini Free-Style Baton`un gercek Dövüssanatina hazirliyabilir. Bu Baton silahlari'nin karakteri kilinc ve kalkanin Dövüssanatina benzer. Degnek kilinc`dir, Tonfa'da kalkan. Bunlar ayrica Doganstili'nin özellikleri'dir. Bu Dövüsü, Atalarimizin Savasalaninda nasil dövüsdüklerini anlayip, onlarin tinini elde edebilmek icin'dir. Ayrica bu stil, gercek kiliclar ile yapilacak dövüslerin hazirligidir.

Satirin heryani ile, Amarok'daki bütün vurussekilleri yapabilir. Bloketekinikleride'de ayri degil'dir. Silahin düz ve genis formu, Amarok`un Bloketeknikleri yapilir. Bu silahin özelliklerin'den biri, ögrencilerin silahlara karsi korkusunu yenmeleri ve silahli bir düsmana karsi daha güvencli karsi cikabilmeleri'dir. Bu sistem Amarok ögrencileri icin yeni birnerse degil'dir, neden'ki Amarok`un Temeldisiplinin'den farksiz'dir.
UDOYAN
Amarok'da gecmisde'ki Türkler'de önem tasiyan, Devletine ve Ulusuna hizmet eden 1. kutsal Udoyan var'dir. Kendisi Anne-Acun ve Büyükanne-Ay ile baglanti'da olan bir Tanrice`dir. Ayni an'da Amarok'da birlesik Türkulusu icin Qamcilik görevi var'dir. Kendisi atalarimizin ve gücyaratiklarinin Tini yönün'de secilmis'dir. Amarok'un kutsal Udoyan`i "Disikurt'dur" ve gercek bir Kaganailesinden'dir. Ailesi yüzyillar'dir Turanulusuna, yani Türkuluslarina hizmet etmeye ve Kültür ile Adetlerini ayak'da tutmaya caba'lar. Kendisi liderligi ile gercek bir Udoyan`dir. Amarok'un ilk Kagan'i onun hizmetinde'dir. Udoyan, Kaga'nin gückaynagi'dir, onu dövüslerin'de tinen yoldasi'dir, neden'ki gercek'de dövüsleri o kazanir. O Amarok'da yanlizca gecmisde'ki Türkulusu'nun Dövüssanatini tanitmaz, ondan öte onlarin yasamtarzini, töre ve geleneksellerini Amarok icacunun'da, bütün Acuna sergiler.
Bir an bile bir Disikurt'un gözicine bakma, neden'ki kazanan'nin büyüleyici gözlerini ve gözleri'nin icine yankiliyan kisinin ölümünü görürsün.
QAM
Bir Savasci'nin yolu gecmise bakdiginiz'da, bu an'dan farksiz'dir. Bir Savasci Alper'dir. Ne bir Er, ne'de bir Alp birbili ile dengesi olmadigin'da, icin'deki armoniyi bulamaz ve Acun'la birlesemez. Masterimiz der'ki:"yasamimizin anlamini anliyabildiginiz an, Acun'un derinliklerin'de birlesebiliriz." Amarok da'ki ders bunu böyle anlatir:"tin görebilen güc'dür, gözler ise yanlizca bir sembol'dür. Tin ten'den uctugu an, gözler hic bir nerse göremez ve o an ten hareket edemez bir sekil'de geri birakilir. Ama tinimizi ten disin'da kontrol etmesini basarabilirsek, o an tinlerin yanin'da bulunur ve onlarin güclerini alabilirsiniz."

"Tinimizin kullanabilecegimiz ne?" Bunlar yanlizca kendimizin ve yasiyan kisi tinleri degil, Atalarimizin'da tinleri. Yanliz burda bitmiyor, yabanyaratiklarin tinleri'de, yani gücyaratiklari olan büri bir kaynak'dir, kisiligini kendimiz ile birlestirebiliriz. Üste anlatilan bir gercek'dir ve acun'la birlestirildigi an'da, Savasci bu güclere baglanabilir. Dövüssanati'nin pratik yolu, yanlizca bu sanati daha iyi anlayabilmek icin'dir. Amarok'un derinliklerin'de, unutulmus bir ders sakli'dir. Gecmislilerimizin Tabiatmistisizm diye inandiklari, bu devirde Samanizm dersi olarak taninmakta'dir. Amarok bunu sanat'la, kisi'nin icinde'ki sakli olan gücleri kendisine tanitmaya ve nasil kullacagina calisir. Amarok tedaviyöntemleri icin'de kullanabilinir, ama kimse bununla mucizesaglikcisi olamaz, neden'ki mucizegücler degil'de, gercekci gücler delmek'de. Bunlari daha iyi anlamaniz icin, Peygamberlerin ve büyük Samanlarin calistiklari mistizim düsüncesini anlarsiniz. Nasil vizyonlara geldiklerini, ve daha basiniza gelmiyen gercekler. Bunlarin hepsi gecmisde'ki Türklerin calismalari'dir