Sosyal güvenlik numaralarının yer aldığı resmi web sitesinde yabancı ülkedeki internet kullanıcılarının işi ne dersiniz? Bu açıklar, çok kişinin canını yakacak

Key listelerinin açıklanması fiyaskoya dönüşmüştü. Bunun en büyük nedeni, milyonlarca kişinin adı, soyadı ve TC Kimlik Numarası'nın herkes tarafından ulaşılabilir hale gelmesiydi. Kişisel bilgileri kullanarak internet üzerinden dolandırıcılık yapan korsanlar için bulunmaz nimet olan bu veriler, birçok ülkedeki hacker'ın da iştahını kabartmış olacak ki; bu bilgileri kullanarak daha başka kişisel bilgilere ulaşılan resmi web sitelerine saldırmış durumdalar.

Rakamlar Korkutuyor

Ülkemizdeki sosyal hizmetler için kullanılan web sitesi; http://nvi.gov.tr adresine giren kullanıcıların, teknoloji sitesi ShiftDelete.Net editörleri tarafından elde edilen istatistiklerine bakıldığında ortaya korkunç bir tablo çıkıyor. Siteye girenler arasında %98,3 ile ilk sırayı Türkiye alıyor.

Almanya'da bulunan vatandaşlarımız %0,5 ile ikinci sırada yer alırken, Almanya ile kıyaslanamayacak kadar az sayıda vatandaşımızın yaşadığı Amerika, Avusturya, İngiltere ve Rusya, bu siteye giren diğer ülkeler arasında. Üstelik, toplamda Almanya'dan çok çok daha fazla bir paya (yaklaşık 2 kat) sahip.

Bu Bilgiler Bir de Facebook

Key listelerinin açıklandığı belgelerde bulunan veriler, Facebook gibi sosyal ağ sitelerinde paylaşılan kişisel bilgilerle bütünleştirildiğinde ortaya gerçekten can yakıcı bilgiler çıkabiliyor.

Telefon bankacılığında işlem yapmak için gereken tüm bilgiler, korsanların eline geçmiş oluyor ve çok sayıda masum kişi, hiç farkında olmadan banka hesaplarının boşaltıldığını görebilirler.

:: Bu açıklara, kurumların göz yumması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hakkı Alkan - http:/shiftdelete.net