G. Osetya'dan sonra sıra Kırım'da

Çek Cum: Rusya, G. Osetya'da uyguladığı senaryonun bir benzerinin Kırım'da da uygulayacak
Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Tomash Poyar, Rusya'nın Güney Osetya senaryosunun Kırım'da da uygulayabileceğini öne sürdü.

Bakan Poyar, New York'ta gazetecilere, "Bu gibi olayların Kırım'da da gelişmeye başlarsa Çek Cumhuriyeti için bunun sürpriz olmayacağını düşünüyorum" dedi.

Poyar, Kırım'ın oldukça yakın bir zamanda, siyaset, demografi ve Rusya'nın askeri bulunması nedeniyle dondurulmuş yeni çatışma bölgesine dönüşebileceğini, dolayısıyla Batı'nın Moskova'ya karşı sanksiyonlar ile değil, ekonomik kalkınma ve uluslararası denetim misyonu yardımı yolu ile Ukrayna ve Kafkaslar'da bulunması gerektiğini düşünüyor.

Poyar, "ABD ve AB Ukrayna ve Kafkasya genelinde istikrar ve refahın artmasını sağlamanın stratejik öneminin farkına varması gerekiyor" dedi.

Tomash Poyar, 31 Temmuz'da Kırım'a resmi ziyaret yaptı. Poyar, yaptığı ziyaret sırasında Kırım yönetimi temsilcileri ayrıca KTMM Başkan Yardımcısı Refat Çubarov ile görüştü.

Diplomatlar o sırada Kırım'ın toplumsal- siyasi ve ekonomik, Kırım Tatar halkı ve Kırım, Ukrayna devlet yönetim organları ile karşılıklı ilişkilerin mevcut durumunu görüştü. Görüşmede ayrıca Kırım yönetim organları ile karşılıklı ilişkileri, Ukrayna ve Kırım siyaset çevresinin Kırım Tatar halkının sorunlarının yasal düzeyde çözme ile ilgili durumu hakkında konuşuldu.


Kaynak: Kırım Haber Ajansı