1. #1
    umuro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mayıs.2008
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,451



    Sivas Kongresi'nin 89. yıldönümü etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oluyor.
    Etkinlikler kapsamında Romanya, Sırbistan, Bulgaristan ve Gürcistan'dan gelen folklor ekipleri ülkelerine ait oyunlar sergilerken, TRT sanatçısı Ahmet Turan Şan Türk halk müziği ve ilahi seslendirdi.

    Sivas Valiliği, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ve TRT tarafından desteklenen etkinlik, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde yapıldı. Sahneye ilk olarak Sakarya Folklor Araştırma Merkezi ekipleri çıktı. Ülkenin bir çok yöresine ait oyunlar oynandıktan sonra Romanya, Sırbistan, Bulgaristan ve Gürcistan'dan gelen folklor ekipleri ülkelerine ait oyunları sahnelediler.

    Birbirinden güzel oyunlar sonrasında TRT Radyosu sanatçılarından Ahmet Turan Şan sahne aldı. Sanatçı, Sivas yöresine ait türküler ve Ramazan ayı münasebetiyle ilahiler seslendirdi.

    (aa)


    Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür; ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez.<br />OFLU/TARİHÇİ<br /><br />

  2. #2

    Üyelik tarihi
    19.Temmuz.2008
    Mesajlar
    146



    4 Eylül Sivas Kongresi’nin 89. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize gelişi temsili olarak canlandırıldı.



    Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Sivas-Erzincan yolundan kente girişinin canlandırıldığı temsili karşılamaya Valimiz Veysel DALMAZ, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İNCE, Belediye Başkanı Sami AYDIN, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas DÖKMETAŞ, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.



    Büyük ilgi gören karşılamadan sonra sanatçı Orkun Gülşen’in canlandırdığı Atatürk ile temsili silah arkadaşları, Kılavuz Mahallesi’nden Hükümet Meydanı’na kadar araçla giderek, vatandaşları selamladı.





    Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde sona eren yürüyüşün ardından Valimiz Dalmaz, Tuğgeneral İNCE ve Belediye Başkanı AYDIN, 4 Eylül Sivas Kongresi’nin yapıldığı tarihi binanın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.



    Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır <br />Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır <br />Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır <br />(Sezai Karakoç)

Benzer Konular

  1. Sivas Kongresi Sunusu
    Konu Sahibi ziberkan Forum Milli Mücadele’nin Hazırlık Dönemi Sunuları
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 03.Şubat.2014, 21:58
  2. Sivas Kongresi Soru - Cevap Çalışma Kağıdı
    Konu Sahibi ilteriş Forum T.C İnk. T. ve Atatürkçülük Çalışma Soruları
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 02.Ocak.2009, 16:43
  3. Ynt: Sivas Kongresi Sunusu
    Konu Sahibi helimoglu Forum Çöp Kutusuu
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 05.Kasım.2008, 08:00
  4. Sivas Kongresi (4-11 Eylül)
    Konu Sahibi hsyn.dmrl_ Forum Millî Mücadele’nin Hazırlık Dönemi Ders Notu
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 30.Ocak.2008, 00:42
  5. Sivas Kongresi (Resim)
    Konu Sahibi ziberkan Forum Resimler ve Fotoğraflar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 08.Kasım.2007, 20:05

Bu Konu için Etiketler

Giriş