Herkes topu birbirine atıyor. Sergiye gidenler Hz. Muhammed'in mektubunu göremiyor.
Hz. Muhammed'in ceylan derisine yazdığı mektup ortada yok. Sergileneceği söylendi ama Topkapı Sarayı'na gidenler hayal kırıklığına uğradı. Mektup yerine kutusu gösterildi. Bu tuhaf durum karşısında yetkililer topu birbiine attı.
Ancak bu durum yeni değil.. Çünkü bir türlü sergilenmeyen mektup için Bugün gazetesi konuyu 2008'in başında haber yapmıştı. O dönem mektup sergilenmeyince, Kültür ve Turizm Bakanlığı, kutsal emanetin koruma altında olduğunu ve Ramazan ayında sergileneceğini açıklamıştı.

TOPU BİRBİRLERİNE ATTILAR

Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Hilmi Aydın da mektupların restorasyon sonrası kombinasyonun iyi olmadığı için sergilenmekten vazgeçildiğini söylemişti. Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı ise o günlerde konu hakkında "Sergileniyor olması gerek, haberim yok" şeklinde bir yorum yapmıştı

DOYURUCU GEREKÇE YOK

Gazetenin muhabiri Ozan Köse, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Hilmi Aydın ve Müze Başkanı İlber Ortaylı'ya sordu.Aydın, bilgi vermekten kaçınırken, "Bu tür olayları İlber Ortaylı Hoca'dan öğrenin" demekle yetindi.

Müze Başkanı Ortaylı ise, "Kaldıracağız tabii. Bir şey her yerde durmaz. Bazen kaldırmak gerekiyor" ifadelerini kullandı. Ortaylı şöyle konuştu: "Ramazanı falan yok bunun. Bir eser sürekli teşhirde durmaz. Bu eski eser. Bu konuyu Hilmi Aydın'a sorun. Son durum hakkında o bilgi verir. O kutsal emanetler uzmanıdır" dedi.


kaynak:internet haber.com