1. #1
    umuro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mayıs.2008
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,451


    Bir grup aydının 'Ermeniler'den özür dileme' hareketine emekli büyükelçiler yayınladıkları bildiri ile karşılık verdi. Emekli büyükelçilerin bildirisi uyarılarla dolu:

    Büyükelçiler yayınladıkları bildiride kampanyayı, 'haksız, yanlış ve ulusal çıkarlara' aykırı olarak nitelendiriyor.
    Çok sayıda emekli büyükelçi ve diplomat bir bildiri yayınlayarak 1915 olaylarına ilişkin olarak bir grup aydın tarafından “Ermenilerden Özür Dilenmesi" kampanyasının başlatılmasını eleştirdi.
    Bildiriye destek veren 60’a yakın emekli büyükelçi ve diplomat arasında eski Dışişleri Müsteşarlarından Şükrü Elekdağ, Korkmaz Haktanır ve Onur Öymen de bulunuyor.
    Bildiride böyle bir kampanyanın, “haksız, yanlış ve ulusal çıkarları açısından sakıncalı" olacağını, terör eylemlerinde hayatlarını kaybeden Türklere “ihanet" anlamına geleceğinin kaydedildiği bildiride "Ermeni terönüne kurban gidenler için özür dilenecek mi?" diye soruldu.

    “Emekli Büyükelçiler Grubuönca yayınlanan bildiride bu yöndeki kampanyanın başlatılacağı haberleri endişe ile izlendiği belirtilerek böyle bir kampanyanın “haksız, yanlış ve ulusal çıkarları açısından sakıncalı" olacağı vurgulandı. Bildiride şöyle denildi:
    “Böylesine yanlış ve tek taraflı bir girişim, tarihimize saygısızlık ve terör örgütlerinin Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde yaptıkları ve Cumhuriyet tarihimizde de giriştikleri şiddet eylemlerinde hayatlarını kaybeden insanlarımıza ihanet etmek anlamına gelecektir.
    Savaş koşullarında yapılan 1915 Ermeni tehciri acı sonuçlar vermiş ise de, Türk insanının Ermeni isyanları ve terör eylemlerinde uğradığı kayıplar ve acılar Ermenilerinkinden daha az değildir."

    “ERMENİ TERÖRÜNE KURBAN GİDENLER İÇİN ÖZÜR DİLENECEK Mİ?"

    1973’de tekrar hortlayan terör eylemlerinin sonucunda da aralarında çok sayda diplomat ve kamu görevlisi ile aile yakınlarının can verdiğine dikkat çekildiği bildiride “Özür dileme kampanyası gibi, sakat bir girişime kalkışanlar acaba tarih boyunca Ermeni terörüne kurban giden ve zulüm gören insanlar için de özür dilenmesini düşünmekte midirler?" denildi. Türkiye’nin Ermenistan’a yönelik açılıma da değinilen bildiride şöyle denildi:
    “Bugün Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerde bir yumuşama sürecine girilmesi ve iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi isteniyor ise, bunun yolunun, tek taraflı özür dilenmesi gibi tavizlerden değil, öncelikle taraflar arasındaki sınırların ve toprak bütünlüklerinin tanınmasından, ve mutlaka gerekiyor ise, her iki tarafın tarih boyunca çektikleri acıların karşılıklı olarak paylaşılmasından geçtiğinin hatırda tutulmasında yarar görüyoruz. Aksi takdirde, ‘özür dilenmesi’ gibi tek yönlü bir davranış yersiz ve yanlış olacak, tarih gerçeklerine aykırı düşecek ve ulusal çıkarlarımız açısından vahim sonuçlar doğurabilecektir.

    HABER 7
    Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür; ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez.<br />OFLU/TARİHÇİ<br /><br />

  2. #2
    umuro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mayıs.2008
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,451

    benim dün öğrencilerime gösterdiğim slayttaki vahşice katledilen vatandaşlarımızı ne yapacağız.....
    hadi öğrencilerime her şeyi izah ederim de bu hainleri nasıl izah edeceğim onu düşünüyorum......
    bu aydın geçinen tarihinden bihaber insanları iyi tanımak gerek.......

    bide aşagıdaki slaytı izleyin kim kimden özür dilemeli anlayın......

    http://www.4shared.com/file/76258602...menisiniz.html



    KAYNAK:http://www.turkegitimsen.org.tr/index.php
    Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür; ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez.<br />OFLU/TARİHÇİ<br /><br />

  3. #3
    umuro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mayıs.2008
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,451

    Bizim adımıza özür size mi düştü ulan?
    Diaspora’nın askerleri boş durmuyor.
    Kendilerine ‘aydın’ sıfatını yakıştıran ‘karanlık’ bir grup, ‘tehcir’ hadisesi ile ilgili olarak, ‘Türk milleti’ adına, Ermenilerden “Özür diliyorum” adı altında bir imza kampanyası başlattı.
    Bir yıl boyunca devam etmesi planlanan ‘ihanet’ kampanyasının metninde aynen şu ifade yer alıyor:
    - “1915’te Osmanlı Ermenileri’nin maruz kaldığı ‘Büyük Felaket’e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum.”
    Kampanyanın öncülüğünü yapan malum isimlere lütfen bir kenara not eder misiniz?
    Prof. Baskın Oran, Prof. Ahmet İnsel, Dr. Cengiz Aktar.
    Ve Ali Bayramoğlu.

    * * *

    Peki kim kimden özür dileyecek?
    Yıllarca gölgesinde yaşadıkları imparatorluğun savaşa girmesini fırsat bilip Rus ordusuna ‘gönüllü asker’ olarak yazılan, bir gün önce ekmeğini yiyip, suyunu içtikleri komşularını bir gün sonra, erkek-kadın, yaşlı-çocuk demeden hunharca katleden, ‘hamile’ kadınların karınlarını deşen, ‘bebekleri’ diri diri tandırlarda kızartanlar mı?
    Yoksa, Doğu ve Güneydoğu’da gerçekleşen katliamların ardından, taşkınlıkları önlemek için ‘tedbir’ ve ‘koruma’ amaçlı ‘tehcir’ kararı alanlar mı?
    Arkalarına aldıkları Amerikan, İngiliz ve Fransız emperyalizminin desteğiyle Osmanlı hükümetine baskı yapıp Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey, Urfa Mutasarrıfı Nusret Bey, Diyarbakır Valisi Reşit Bey hakkında idam kararı çıkarıp, Talat ve Cemal Paşa’yı arkadan kurşunlayanlar mı?
    ‘ASALA’ adından bir ‘terör örgütü’ kurup, hiçbir suçu ve günahı olmayan Türk hariciyesine mensup diplomatları kalleşçe şehit edenler mi?
    Yoksa, ‘öksüz’ ve ‘yetim’ kalan Ermeni çocuklarını himayelerine alıp, ‘devletin en itibarlı’ eğitim kurumlarına yerleştirenler mi?
    Karabağ’da, Hocalı’da düzenledikleri baskınlar ile ‘binlerce’ insanın ölmesine, ‘bir milyondan fazla’ insanın ‘kaçkın’ kalmasına sebep olanlar mı?
    Yoksa, ‘açlık’ tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarında, kendilerine ‘ilk yardım elini’ uzatanlar mı?
    ‘Ev sahibini’ bastıran ‘hırsız’ misali, dünyanın dört bir yanında ‘para ile satın aldıkları’ işbirlikçiler vasıtasıyla ‘soykırımı tanıma’ kararı aldıranlar mı?
    Yoksa, “Gelin tarihçilerden oluşan bir komisyon kuralım, arşivleri açalım” çağrısı yapanlar mı?
    Türk devletinin ‘sınırlarını’ tanımayıp, tarihte kalan bir meseleyi ‘kan davası’ haline getirenler mi?
    Yoksa, ‘yeni bir sayfa’ açmak isteyenler mi?

    * * *


    Asıl gayeleri, geleceğin tarihine “Türkler de soykırımı kabullenmişti” şeklinde bir belge bırakmak olan ‘kripto’ artıklarının, gerçekte ‘Türklük’ ile herhangi bir bağları yok.
    Bırakın“Türküm” demeyi, “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözünden bile rahatsızlık duyuyorlar.
    ‘Türk milletine’ yönelik hangi ihanet girişiminin üzerinden perdeyi kaldırsanız, arkasından hep onların isimlerinin çıktığını görürsünüz.
    Ol hainler, yarın bir gün ‘imza’ için kapınızı çaldığında, önce yakalarına yapışıp ‘Türk milletinden’ derhal özür dilemelerini sağlayın.
    Sonra da o metni ağızlarına tıkayın ve deyin ki:
    Hiçbiriniz, kendinizi ‘Türk’ kabul etmiyorsunuz.
    Peki, kim oluyorsunuz da ‘Türk milleti’ adına karar vermeye kalkışıyorsunuz?
    ‘Bizim’ adımıza ‘özür’ dilemek size mi düştü?
    Size ne oluyor ulan?..






    kAYNAK:http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_...hp?hityaz=6363
    Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür; ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez.<br />OFLU/TARİHÇİ<br /><br />

  4. #4

    Üyelik tarihi
    14.Şubat.2008
    Yaş
    45
    Mesajlar
    345

    Hocam, sizin gibi- bizim gibi -bu ahlaksız teklife dur diyenler az değil!!! Eger http://www.ozurdileme.com/ adresini tıklarsanız yükselen çığlığa hepbirlikte ses vermiş oluruz
    iyi olmak kolaydır,zor olan ADİL olmaktır!

  5. #5
    raltar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Ağustos.2007
    Yaş
    53
    Mesajlar
    734


    Bölücülerin azdığı bir dönemde,diaspora işbirlikçisi hainlerin özür dileme adı altında yeni ihanet senaryoları üretmeleri akla hep şu soruyu getiriyor.Bu hainler bu cesareti nereden alıyorlar?Adeta ülkemizde itleri serbest bırakmışlar,taşları ve sopaları bağlamışlar.Bence insanlarımıza tek tek ağaçları göstererek,ormanı gözden kaçırmaya çalışıyorlar.Dediğim gibi hainler kendilerine verilen görevi yerine getiriyorlar.Bunda şaşacak bir şey yok.Asıl soruyu tekrar soruyorum.Bu hainlar bu cesareti nereden alıyorlar?
    Başlıgıg yükündürtümüz,tizligig sökürtümüz / Başlıya başeğdirdik,dizliye diz çöktürdük.

  6. #6

    Üyelik tarihi
    10.Ocak.2008
    Yaş
    47
    Mesajlar
    67

    Esasen başlığı okuyunca içime bir acı düştü.Bu o karanlıkların karası olanlarla elçilerimizin kavgası değil haber7, yanlış bir başlık kullanmış.Fakat bu yakışır sanırım!
    Bu; bir millet ve kim olduğunu hangi tarihi süreçten geçip geldiğini bilmeyen karanlıklarla Türk Milleti'nin aydınlığının kavgası. Boğulacaklar ben inanıyorum bu millet daha ölmedi tabii şunuda tarihi bir an olarak kaydetmeli AİHM, ermeniler lehine sonuçlanmış bir karar verdi,bunların desteği sanırım bu..
    Bilmeliler bu milletin;

    ''Biri aşk biri nefret bizim kanadımız çift
    Ateş saçmalı ki nur, erisin kapkara zift''
    Diğer adreslerde şöyle, bir çok parçaya ayrılmışız ancak olsun birleşilse iyi olurdu.Destek olmalı,en azından safımız belli olsun.
    http://www.sizozurdileyin.com/default.asp

    http://www.ozurdilemiyoruz.info/index.php

    http://www.ozurbekliyorum.com/

    http://www.ozurdilemiyoruz.biz/


Benzer Konular

  1. Özür dileyerek...
    Konu Sahibi baybora Forum Site Yorumları (Öneri, İstek ve Şikayet)
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 02.Mayıs.2010, 23:05
  2. ÖZÜR DİLEYEN TÜRK D Ü Ş M A N L A R I KİMLERMİŞ GÖRÜN
    Konu Sahibi h.serdar Forum Çöp Kutusuu
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 16.Aralık.2008, 20:45
  3. Osmanlı'da Aydınların ramazanı...
    Konu Sahibi ahugur74 Forum Genel Tarih Araştırmaları ve Makaleler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 07.Eylül.2008, 10:21
  4. MEB, 2008 özür grubu yer değiştirme sonuçlarını açıkladı
    Konu Sahibi umuro Forum Eğitim Haberleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 26.Ağustos.2008, 11:53
  5. Yarımağan emekli oluyor
    Konu Sahibi umuro Forum Eğitim Haberleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 29.Temmuz.2008, 15:03

Giriş