Gaziantep Kalesi içine yaptırılan Kahramanlık Panoraması Müzesi'nde, Antep Savunması enine boyuna anlatılıyor.


Müzede, Antep Savunması, Antep'in işgali, yapılan anlaşmalar, açılan cepheler, bu cephelerde savunma yapan kahramanlar, taarruzlar, harekatlar, savunmada üstün yararlılık gösteren kişiler ve halkın yaşadığı zorluklar resimler, rölyefler, heykeller, yüksek kabartma rölyefler, maketler, büstler, bilgi panoları aracılığıyla anlatılıyor.

Müzeyi ziyaret edenler, Gaziantep Kalesi girişindeki heykelleri izledikten sonra iç avlunun altında kalan 200 metre uzunluğundaki galeriyi geziyor. Müzede 70 dolayında heykelin yanı sıra yüksek kabartmalı 50 rölyef, 135 tane de yüksek kabartma yüz bulunuyor. Bu yüzler, fotoğraflarına ulaşılan ve Antep harbine katılmış halkın ve subayların yüzlerinden oluşuyor. 2 bine yakın figürün sergilendiği müzede 16 monitör bulunuyor. Bu monitörler aracılığıyla ziyaretçilere, müzeyi "İstiklal Sevgisinin Abidesi Gaziantep Savunması Belgeseli'' eşliğinde gezme olanağı sunuluyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, müzenin açıldığı günden beri girişlerde tuttuğu istatistiklerin bu yılın sonunda açıklanması bekleniyor.

(CİHAN)