1. #1

    Üyelik tarihi
    07.Eylül.2008
    Yaş
    40
    Mesajlar
    7


    mrb arkadaşlar.hakem olayını anlattıktan sonra öğrencilerimden biri biz türk milleti olarak bu olayda kimin yanında olmalıyız diye soru sordu?Sizce ben bu soruyu nasıl yanıtlamalıyım?
    cevaplarınız için teşekkür ederim

  2. #2

    Üyelik tarihi
    19.Mart.2008
    Yaş
    47
    Mesajlar
    10

    Sayın Hocam, bir kere olaya Türklük açısından yaklaşmasak daha iyi olmaz mı? Bunun yerine Müslümanlar denilse. Diğer taraftan vurgulanması gereken asıl nokta Sünni inancının Ehl-i Beyt'e karşı olmadığıdır. Müslümanların büyük çoğunluğu zaten Hakem Olayında Muaviye'yi haksız görmektedir. Ancak günümüze yansıyan Şii- Sünni ayrılığı o dönemlerden başlasa da asıl çatışma Hz. Ali taraftarlarının Şia mezhebine dönüşmesiyle belirginleşmiştir. Zaman içinde Şia anlayışı Emevi karşıtlığını aşıp farklı siyasal yapılara dönüşmüştür. Günümüzde zaten Şia inancı (Sünni inançlarda da olduğu gibi) kendi içinde farklılaşmaktadır. Bu noktada eski İran inançlarının Şii inançlara etkisi tartışılmaktadır. Yoksa öyle yansıtıldığı gibi Sünni inancının Muaviye (Emevi) taraftarlığı gibi gösterilmesi pek doğru olmamaktadır. Asıl mezhebi çatışma İslamın (fikri ve uygulama alanında) farklı anlaşılmasından kaynaklanmaktadır.
    Bu durum zaman zaman ( özellikle öğrencilerde ) Türklerin ya da Türkiye’de ki Müslümanları ekseriyetinin Sünni olması itibarıyla, Sünni inancının Hz. Ali’ye karşı olanlarla aynı saftaymış gibi algılanmasına neden olabilmektedir.



Benzer Konular

  1. Çerkez Ethem Olayı Soru - Cevap Çalışma Kağıdı
    Konu Sahibi ilteriş Forum T.C İnk. T. ve Atatürkçülük Çalışma Soruları
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 30.Mart.2009, 15:50
  2. Persler Hakkında Bir Soru
    Konu Sahibi crisses Forum Klasik Sorular
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 25.Mart.2008, 14:36
  3. Musa Bey Olayı
    Konu Sahibi *SüRgÜn* Forum Sözde Ermeni Soykırımı
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 18.Kasım.2007, 20:07
  4. Kubilay Olayı PDF
    Konu Sahibi ziberkan Forum Sahaf
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 15.Kasım.2007, 21:42

Bu Konu için Etiketler

Giriş

Giriş