1. İtilaf Devletlerinin Anadolu’daki İşgaller Üzerindeki Düşünceleri Nelerdir?
I. İnönü zaferi, işgalci devletlerarasındaki anlaşmazlığı iyice su yüzüne çıkardı.
Fransızlar ve İtalyanlar, Türklerin yepyeni bir devlet kurup var güçleriyle düşmanı yurtlarından kovma yoluna girdiklerini anlamışlardı. Daha fazla zarara uğramadan barış yoluyla bu sorun çözümlenmeliydi. Fransızların ve İtalyanların bu ısrarı karşısında İngilizler ile Yunanlılar Türklerle Londra’da bir masa başına oturmaya razı oldular.

2.TBMM Hükümeti I. İnönü Zaferinden Önce Hangi Başarıları Kazanmıştı?
Ayaklanmalar bastırılmış, İstanbul ve Anadolu halkının baskısı üzerine Vahdettin, Damat Ferit’i görevden uzaklaştırmak zorunda kalmış, yerine vatansever ve ılımlı bir kişi olan Tevfik Paşa’yı atamıştı.

3.İtilaf Devletleri’nin Londra Konferansını Düzenlemekteki Amacı Nedir?
1)Sevr Antlaşması’nı biraz daha yumuşatıp kabul ettirmek.
2)TBMM konferansa katılmazsa barış görüşmelerinden yana olmadığını dünyaya duyurmak.
3)İstanbul Hükümet’i ile TBMM’yi konferansa çağırmakla ikilik çıkarmak. Bu suretle, Osmanlı Hükümet’i İle TBMM Hükümet’i arasında bir rekabet yaratmak, bölücülük yapmak istiyorlardı.

4.İstanbul Temsilcisi Başkanı Konferansta Ne Yaptı?
İki Türk Hükümet’ini karşı karşıya getirmek için ilk sözü İstanbul Hükümet’ine verdilerse de Tevfik Paşa, ‘’söz söyleme hakkı milletimin asıl vekilleri olan TBMM’ye aittir.’’ Dedi ve bir daha konuşmadı.
Tevfik Paşa bunu söylemekle tek hükümet’in TBMM Hükümet’i olduğunu, devletin tek merkezinin Ankara olduğunu kabul ediyordu. TBMM temsilcisi Bekir Sami Bey, Misak-i Milli ile tespit edilmiş haklarımızı anlattı.

5.İtilaf Devletleri’nin önerileri Kabul Edildi Mi?
Konferans’ta anlaşma sağlanamadı. Çünkü ileri sürülen şartları kabul etmek mümkün değildi. Savaşı sürdürmekten başka çare yoktu ve konferans dağıldı(12 Mart 1921).

6.TBMM’nin Konferans’a Katılmasının Amaçları Nelerdir?
1)Türk ulusunun haklı davasını ve Misak-i Milli’yi dünya kamuoyuna duyurmayı,
2)İtilaf Devletleri’nin ‘’Türkler barış girişimlerine yanaşmıyorlar, savaşı uzatıyorlar’’ gibi bir propagandaya girişmelerine imkan vermemek,
3)Türk ulusunun yasal temsilcisinin TBMM olduğunu ve TBMM’nin hukuksal varlığını kanıtlamayı amaçlamıştır.

7.Londra Konferansı’nın TBMM Açısından Sonucu Nedir?
1)İtilaf Devletleri TBMM’yi resmen tanımış oldular(konferansın en önemli sonucu).
2)Rusya, TBMM Hükümeti’ni tanıdı ve onunla anlaştı.
3)Londra Konferansı sonrasında TBMM temsilcisi Fransa, İngiltere ve de İtalya ile ikili protokoller imzalandı. Fakat bu Protokoller tam bağımsızlık ve eşitlik ilkelerine ters düştüğü için TBMM tarafından onaylanmadı ve yürürlüğe konulmadı