1. #1
    umuro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mayıs.2008
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,451


    Türkiye'nin ilk kadın öğretmenlerinden Refet Angın, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü hasta yatağında karşılayacak olmasına rağmen halen gençleri düşünüyor.

    Angın, ''Gençlere mesajım, Atatürk'ü anlatsınlar. Atatürk kimdir, ne yapmıştır bunu iyi bilsinler'' dedi.

    Hayatını eğitime adayan 94 yaşındaki Angın, Türk Böbrek Vakfına bağlı İstanbul Özel Hizmet Hastanesinde yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle yaklaşık 2 yıldır tedavi görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Onursal Danışmanı da olan Refet Angın, bu yıl da 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü hastanede kutlayacak.

    Angın, nefes almakta sıkıntı çektiğini, bunun dışında önemli bir sorunu bulunmadığını söyledi. Öğretmenliğe 17 Eylül 1936'da başlayan, öğretmen, müdür yardımcısı ve müdür olarak Anadolu'nun pek çok yerinde görev yapan Angın, Atatürk'ü yakından gördüğünü, her nefes alışında aklına Atatürk'ün geldiğini anlattı. Angın, Öğretmenler Günü dolayısıyla düşüncelerini şöyle dile getirdi:

    ''Gençlere mesajım, Atatürk'ü tanısınlar, anlatsınlar. Atatürk kimdir, ne yapmıştır bunu iyi bilsinler. Ben hayatım boyunca onu anlattım. Biraz iyileşince toplantılara katılıp yine Atatürk'ü anlatmak istiyorum. Hepiniz Atatürk'ün kim olduğunu çok iyi öğrenin. Ben Atatürk çocuğuyum. Tarih öğretmeni olarak yıllarca hizmet ettim. Atatürk mükemmel bir insandı. Hala yanlış hareket edenleri anlayamıyorum.''

    ANGIN'A VEFA BORCU

    Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk de, vakıf olarak Refet Angın'ın bakım ve tedavisini üstlendiklerini ve 2 yıldır bu hizmeti verdiklerini belirterek, ''Biz toplum adına Refet Angın'a vefa borcumuzu ödüyoruz. Ondan aldığımız feyzin karşılığı olan vefa borcumuz bu'' dedi.

    Erk, Angın'ın yaşına bağlı olarak bazı rahatsızlıklar ve sıkıntılar yaşadığını, özellikle nefes darlığı konusunda şikayetleri bulunduğunu dile getirerek, ''Türkiye'de kaç tane Refet Angın kaldı? Ona tüm tıbbi ve ev şartlarını yaratmaya çalışıyoruz hastanede. O ayakta kalmaya devam etsin ve Atatürk'ü tanıtmak için mesajlar versin istiyoruz'' diye konuştu.

    Timur Erk, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Refet Angın için bir tören düzenlemeyi düşündüklerini ve sağlığının el vermesi halinde Angın'ın o törende Atatürk'ü anlatacağını sözlerine ekledi.

    GENÇ CUMHURİYET'İN İDEALİST ÖĞRETMENİ

    Antalya Fethi Bayçın Huzurevi'nde kalan 81 yaşındaki emekli öğretmen Hatice Güvendik, hayatını eğitime adadı. Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin idealist öğretmenlerinden biri olarak 1946 yılında Urfa'nın ilk beden eğitimi öğretmeni olarak atanan 19 yaşındaki Hatice Güvendik, burada 7 yıl görev yaptı.

    Nişanlı olduğu meslektaşıyla evlenerek Urfa'ya giden ve burada 2 çocuğundan ayrı görev yapan Güvendik, 17 yıl sonra belinden sakatlanarak beden eğitimi öğretmenliği yapamaz duruma geldi. Buna rağmen, yeni bir sınava girerek fen bilgisi öğretmeni olan Güvendik, 12 yıl daha öğretmenlik yaptıktan sonra emekli oldu.

    Eşini 1991 yılında kaybettikten sonra huzurevine yerleşmeye karar veren Güvendik, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görev aldı. Öğrencilere burs veren, yabancı dil kursuna katılarak İngilizce öğrenen ve hızlı okuma yazma kursuna da giden Güvendik, Milli Eğitim Bakanlığının açtığı huzurevindeki okuma yazma kursunda yaşlılara eğitim verdi.

    ÖĞRETMENİ SAYESİNDE ÖĞRETMEN OLDU

    24 Kasım öğretmenler günü öncesinde kaldığı huzurevinde meslek yaşamını anlatan Hatice Güvendik, o yıllarda kız çocuklarının eğitimiyle çok ilgilenilmediğini, ailesinin de bir kez olsun karnesini alarak incelemediğini söyledi. Lise yıllarında atıcılık sporları yaptığını ve çeşitli yarışmalarda dereceler aldığını ifade eden Güvendik, o zamanlar doktor olmak istediğini bildirdi. Kaderini bir öğretmeninin değiştirdiğini vurgulayan Güvendik, şunları anlattı:

    ''Bir gün spor hocam yanına çağırdı. (Kızım çok başarılısın ama okul bittikten sonra ailen seni evlendirir. Son sınıfta seni öğretmen okuluna alayım, meslek sahibi ol) dedi. İmtihan ettiler, kazandım. Lise son sınıfı öğretmen okulunda tamamladım. Tayinim sınıf öğretmeni olarak Kuşadası'na çıktı. Öğretmenim bir daha çağırdı ve (Gazi Eğitim'e gidip beden öğretmeni olmanı istiyorum) dedi. Gazi Eğitim'i bitirerek beden öğretmeni oldum. Bizim zamanımızda vatanın şurası, burası yoktu. Tayinim Urfa'ya çıktı. O yıllarda Urfa'da kadınlar bir tek gözlerini gösteriyorlardı. Ben ise ilk kadın beden eğitimi öğretmeniydim. Çocuklara diz altı etekler ve eşofmanlar giydirerek modern dansları ve sporları gösterdim.''

    7 YIL SONRA 'ANNE' DEMEYİ ÖĞRETTİ

    Urfa'daki ilk yıllarında 2 çocuğu olduğunu dile getiren Güvendik, kayınvalidesinin isteğine karşı koyamayarak, çocuklarını İstanbul'a gönderdiğini söyledi. Urfa'da o yıllar yaşam şartlarının zor olduğunu ve ailenin çocukları İstanbul'da yetiştirmek istediğini dile getiren Güvendik, ''Hasretlik bambaşka bir şey. Tam 7 sene uzak kaldım çocuklarımdan. Urfa'dan sonra Kütahya'ya tayin oldum ve çocuklarıyla yeniden yaşamaya başladım. Çocuklarıma 7 yıl sonra (anne) demeyi öğrettim.''

    Kütahya'dan sonra İstanbul'da çeşitli okullarda görev yaptığını dile getiren Güvendik, mesleğe başladıktan 17 yıl sonra bir derste belinden sakatlandığını kaydetti. Güvendik, ''36 yaşındaydım ve eşim (çalışma artık) dedi. Ben kendimi zapt edemiyorum ki... 70 yaşında lisan kurslarına katılmışım. Yeniden teftiş geçirdim ve fen hocalığı yaptım'' dedi.

    SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDE ÇALIŞMA

    Fen bilgisi öğretmeni olarak 12 yıl görev yaptıktan sonra emekli olduğuna değinen Güvendik, 1991 yılında eşini kaybettiğini ve çocuklarının itirazına rağmen, özgürlüğü için huzurevini tercih ettiğini belirtti. Huzurevindeyken, Altı Nokta Körler Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde görev aldığını anlatan Güvendik, öğrencilere de burs vermeye başladığını söyledi.

    Kızına yakın olmak için Antalya'ya geldiğini vurgulayan Güvendik, Antalya'da da Kent Konseyi'nde çalıştığını, İngilizce öğrendiğini, huzurevi sakinlerine okuma yazma kursu verdiğini kaydetti.

    ''Biz ideal ile aşk ile bu mesleğe atıldık'' diyen Güvendik, öğretmen olmanın büyük bir ayrıcalık ve onur olduğunu vurguladı. Türkiye'de eğitim sisteminde fırsat eşitliği olmadığını savunan Güvendik, eğitim sisteminde kökten değişikliklere ihtiyaç olduğunu bildirdi. Öğretmenliğin sevilerek yapılması gerektiğine işaret eden Güvendik, sözlerini ''Öğretmenlerin memur zihniyetiyle çalışmalarını istemem Öğrencilerini kendi çocukları gibi görmeliler. Çocuğum (talebelerini bizden çok seviyorsun) derdi. Öğrencilerimizi kendi çocuklarımız gibi sevmedikçe başarılı olma şansımız yok'' diye tamamladı.

    (AA)
    Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür; ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez.<br />OFLU/TARİHÇİ<br /><br />

  2. #2
    umuro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mayıs.2008
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,451

    Erdoğan'dan öğretmenlere mesaj

    Başbakan Erdoğan, yarın kutlanacak 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı: "Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir."

    Başbakan Erdoğan, bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, evrensel değerlere, hür düşünceye sahip öğretmenlerden mahrum milletlerin eğitim sisteminde çağı yakalayabilmesinin mümkün olmadığını belirtti.
    Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, yarın kutlanacak 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
    Mesajında, çocukların ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen, uygulayan ve neticelendiren özgür bireyler olarak yetişmesinde, öğretmenlerin rolünün büyük olduğunu belirten Erdoğan, onun için Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ''Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır'' dediğini ifade etti.
    Erdoğan, Cumhuriyet'in geleceğinin de yeni nesillere emanet olduğunu kaydederek, onları aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmenin önemine işaret etti. Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
    ''Onun için, göreve geldiğimiz ilk günden beri çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, çocuklarımızı, gençlerimizi eksiksiz olarak geleceğe hazırlayacak bir eğitim sistemi oluşturmanın gayreti içerisindeyiz.
    Zira, 21. yüzyılın dünyasında gelişmenin, kalkınmanın, küresel rekabette başarılı olmanın yolu, her şeyden önce eğitimden geçiyor. Bu anlayışla, her yıl bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyoruz.
    Cumhuriyetimizin temel niteliklerini ve Tevhid-i Tedrisat'ı esas alarak eğitim sistemimizi, alt yapısından müfredatına kadar çağın gereklerine uygun bir biçimde güncellemeye devam ediyoruz.
    Unutmamalıyız ki, bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, evrensel değerlere, hür düşünceye sahip öğretmenlerden mahrum milletlerin eğitim sisteminde çağı yakalayabilmesi mümkün değildir. Böyle milletler ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişemeyecek, geleceğin dünyasında da var olamayacaklardır.
    İşte bu yüzden ülkemizin yarınları adına, gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir. Onların hayat standartlarını yükseltmek, çalışma şartlarını daha da iyileştirmek ve verimliliklerini artırmak için imkanlarımızı zorlayarak büyük adımlar attık, atmaya devam ediyoruz.''
    Bu doğrultuda, öğretmelerin özlük haklarında ciddi iyileşmeler yaptıklarını, hazırlık ödeneği ve ek ders ücretlerinde önemli ölçüde artırımlar sağladıklarını belirten Erdoğan, atama ve tayinlerin artık öğretmenliğin onuruna yakışır bir biçimde, internet ortamında, objektif olarak yapıldığını, öğretmenlik mesleğini kademelendirdiklerini; öğretmen, uzman öğretmen, başöğretmen dönemini başlattıklarını kaydetti.
    Öğretmenliğin, şefkat ve özveri isteyen meşakkatli bir meslek olduğuna işaret eden Erdoğan, öğretmenliğin, öğretme görevinin yanı sıra öğrencilerin yeteneklerini, becerilerini ortaya çıkarma, kişisel sorunlarında onlara yardımcı olma ve yol gösterme görevini de içerdiğine dikkati çekti.
    Başbakan Erdoğan, mesajında, ''Ülkemizin dört bir yanında fedakarca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerinizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum'' dedi.

    AA
    Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür; ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez.<br />OFLU/TARİHÇİ<br /><br />

  3. #3
    umuro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mayıs.2008
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,451

    Toptan: Gelecek çok daha güzel olacak


    TBMM Başkanı Köksal Toptan, öğretmenlere sağlanan imkanlar artırıldığında ve refah düzeyleri geliştirildiğinde çok daha başarılı, geleceğin de çok daha güzel olacağına yürekten inandığını bildirdi.

    TBMM Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Toptan, yarın kutlanacak 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
    Mesajında, ''Bizleri yetiştiren, geleceğe hazırlayan ve bilginin gücüyle yolumuzu aydınlatan öğretmenlere daima şükran ve minnet borçluyuz'' diyen Toptan, öğretmenlerin kalplerdeki özel yerlerinin asla silinmeyeceğini, daima sevgi ve fedakarlıklarla hatırlanacaklarını belirtti.
    Bilgi ve eğitimi çok yüce kabul eden bir kültürün evlatları, çağdaşlaşma ve kalkınmayı amaç edinen Cumhuriyet'in mensupları olarak öğretmenlerin baş tacı olduğunu ifade eden Toptan, bilginin erdemlerini, toplumsal sorumluluk duygusunu ve insanlığa faydalı olma bilincini öğretmenlerin öğrettiğini kaydetti.
    Cumhuriyetin çağdaşlaşma ve kalkınma hedefine ancak öğretmenlerin katkılarıyla ulaşılabileceğine işaret eden Toptan, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti gençliğe, gençliği de öğretmenlere emanet ettiğini hatırlattı. Toptan, şöyle devam etti:
    ''İçinde bulunduğumuz bilgi çağında öğretmenlerimizin sorumlulukları ve iş yükleri daha da artmıştır. Çalışkanlık ve hizmet aşkı gibi vasıflarla öne çıkan öğretmenlerimizin bilgi çağında da başarılı olacaklarına, öğrencilerimizin en büyük yardımcıları olmaya devam edeceklerine inanıyorum.
    Yaklaşık 20 milyon evladımızın eğitim sıralarında oluşu öğretmenlik mesleğini bizim için çok daha önemli hale getirmektedir. Eğitim unsurunun en temel aktörü olan öğretmenlerimiz geleceğimizin de mimarlarıdır.
    Öğretmenlerimiz ülkemizin dört bir köşesine bilimin güçlü sesini ve eğitim umutlarını taşımaktadırlar.
    Öğretmenlerimize sağlanan imkanlar artırıldığında ve refah düzeyleri geliştirildiğinde çok daha başarılı olacaklarına ve geleceğimizin çok daha güzel olacağına yürekten inanıyorum.
    Eğitim konusunda yüce temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, eğitim ve öğretmenlerimiz konusundaki bu yüksek hassasiyetle onların sorunları konusunda daima duyarlıdır.
    Bu gün dolayısıyla tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, kendilerine emekleri, saygın çaba ve katkıları dolayısıyla minnet ve şükranlarımı iletiyorum.''
    Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür; ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez.<br />OFLU/TARİHÇİ<br /><br />

  4. #4
    umuro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mayıs.2008
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,451

    MHP lideri Bahçeli'den 24 Kasım mesajı

    24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Devlet Bahçeli şunları söyledi.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bugün ve gelecekte bağımsız ve onurlu yaşayabilmesinin yegane yolunun, milli değerler sisteminin, eğitim ve öğretim vasıtasıyla gelecek nesillere öğretilmesinden geçtiğini bildirdi.

    Bahçeli, öğretmenlerin bilgi, kültür ve deneyimi kuşaklara aktarılmasının sosyolojik sürekliliğin sağlanmasına büyük katkı sağladığını kaydetti. Bahçeli, hiçbir maddi kıymetle ölçülmeyecek kadar saygın bir meslek olan öğretmenliğin, sevgi ve fedakarlığın yol göstericiliğinde, millete hizmet etmenin güzide yollarından biri olduğunu dile getirdi.
    Türkiye'nin bugün ve gelecekte bağımsız ve onurlu yaşayabilmesinin yegane yolunun, milli değerler sisteminin, eğitim ve öğretim vasıtasıyla gelecek nesillere öğretilmesinden geçtiğini ifade eden Bahçeli, Türk Milleti'ne mensubiyet şuurunun anlamlandırılmasında, yayılmasında yeri doldurulamaz bir fonksiyona sahip olan öğretmenlerin, şevk ve heyecan içinde bu vazifelerini yerine getirmeleri için gerekli şartların hazırlanmasının devletin temel görevleri arasında bulunduğunu söyledi.
    Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Öğretmenlerimizin en belirgin sorunlarının, geçinme zorlukları, eğitimde araç-gereç eksikliği, okul ve derslik yetersizlikleri olduğu bilinen bir gerçektir. Gelecek nesillerin mesuliyetini içinde barındıran öğretmenlik mesleğinin, başta ekonomik olmak üzere, her anlamda hak ettiği itibarlı konuma gelmesi, sorumluluk sahibi herkesin dikkat etmesi gereken bir husus olmalıdır. Milletimizin değerler sisteminde çok yüksek bir yeri bulunan öğretmenlik mesleğinin, fiilen yaşanılan hayatta da aynı konuma getirilmesi, kıymet ve itibarın parayla değil, bilgi ve eğitimle ölçülür hale gelmesine de neden olacaktır.''
    Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür; ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez.<br />OFLU/TARİHÇİ<br /><br />

  5. #5

    Üyelik tarihi
    29.Aralık.2008
    Mesajlar
    1

    bence ögretmelerin hakkı ödenmez neden derseniz bize okumayı saygıyı sevgiyi dürüstlügü ögretti.

Benzer Konular

  1. 24 Kasım Öğretmenler Günü
    Konu Sahibi Batuhan Forum Tebrik ve Kutlamalar
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 24.Kasım.2013, 19:20
  2. 5 Ekim: Dünya Öğretmenler Günü
    Konu Sahibi gül28 Forum Öğretmenler Günü
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 30.Eylül.2010, 19:50
  3. öğretmenler günü
    Konu Sahibi ayn Forum Öğretmenler Günü
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 23.Ekim.2009, 23:50
  4. Gaziler Günü Kutlama Mesajları
    Konu Sahibi ahugur74 Forum Tarih Haberleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 19.Eylül.2008, 16:30
  5. 24 Kasım Öğretmenler Günü Hediyesi
    Konu Sahibi BeyazZambak Forum Öğretmenler Odası
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 14.Kasım.2007, 18:35

Giriş