2010 YGS Tarih Soruları

D Çevrimdışı

Dukak Bey

New member
Ynt: 2010 YGS Tarih Soruları

Degerli hocalarımız bu çok tartışılan soru hakkında itirazda bulunduklarını belirttiler Şu ana kadar Ösymden acaba kendilerine bir cevap geldimi?

L Çevrimdışı

luos

New member

Dediğim gibi bana Ösym'den soruyu incelemeye aldıklarına dair bir cevap gelmişti. Fakat bugün matematik sorusunun iptali haberi çıkmasına rağmen bu soru hakkında hala bir şey yok... 4 gün sonra sonuçlar açıklanacak sözde.

D Çevrimdışı

Dukak Bey

New member

Evet bugün Matematik sorusunu iptal ettiler Tarih sorusu kaldı Cuma gününe kadar açıklanacagına göre bu sorunun iptal olma olasılıgı sıfırdır Ama böyle çelişkili sorular sorarak biz ögrencilerin 1 soruda olsa hakkını yediler Yazıklar olsun

L Çevrimdışı

luos

New member

Hiçbir şekilde kabul etmem ben o soruya bir açıklama yapılmamasını. İlla yanlış demiyorum, ne kadar yanlış olduğundan emin olsam da duymak isterim aksini savunuşlarını. Böyle küçük hatalara göz yuma yuma ortada doğru bir şey bırakmıyorlar, son yılların en seçici olmaktan uzak, en "şans"a dayalı sınavıydı. Hatalı sorularını bari düzeltsinler...

Tekrar başvuru yapacağım, belliydi zaten "Tamam incelemeye aldık." demelerinin geçiştirme amaçlı olduğu. Çok basına yayılmamışken kapatmak istiyorlar çaktırmadan yanlışlarını.

D Çevrimdışı

Dukak Bey

New member

Özellikle Lys bilgiye dayalı olacagından degerli hocalarımız tam olarak konulara nasıl çalışmamız gerektigininin yollarını bizlerle paylaşırlarsa çok sevinirim Şimdiden teşekkür ederim

A Çevrimdışı

adana

New member

Merhaba arkadaşlar,

Bu soru ile ilgili tartışmalar oldu. İtirazlar yapıldı. Hatta bu sorunun yanıtının da etkili olduğu sınavın sonuçları da açıklandı.

Ben bir taraf değilim ama, soru ile ilgili tartışmada görüş bildirdim. Katılanlar da oldu, katılmayanlar da oldu. Hatta ''ya sabır'' çekenler de.

Bakıyorum ve bekliyorum. Bu suskunluk niye?

Bu sitenin üye profili sadece öğretmenlerden oluşmuyor. Belki öğretmenlerden daha çok sayıda öğrenci var. En azından öğrencilere örnek olmak adına farklı düşünen arkadaşlarımız neden bir açıklama yazıp, düzeltme yapmıyorlar? Hem ne kaybederler ki, nasıl olsa bir kaç kişi dışında 'takma ad' kullanıyorlar. Merak etmeyin, karizma çizilmez.

A Çevrimdışı

aiel

New member

yapacak birşey kalmadığından olabilir mi bu suskunluk acaba

zira ösym ben dedim olduya getirdi olayı.
görüştüğüm tarih öğretmenlerinin büyük kısmı benimnle aynı kanıda cevap konusunda diğerleri ise soruda iki şıkkın verilmesinin doğru olmadığı görüşündeler
ve ben hala aynı görüşteyim
bu sorunun doğru cevabı A) cumhuriyetçilik olmalıydı
soruyla ilgili açıklamalarımızı zaten yazdık tekrar yazmanın bir anlamı yok
ancak dini kötüye kullanmakla laikliği kötüye kullanmak aynı şey değildir bu açıklama bence yeterli
bu soru aslında bugün bir siyasi partinin başka bir siyasi partiyi eleştirirken kullandığı açıklamalara benziyor.
zira bu parti (a partisi diyeyim ben) b partisinin dini siyasete alet ettiğinin ve bunu kullanarak laikliği yıkmak istediğinin altını çiziyor her fırsatta
mahkemelere başvurup bu yönde karaqr çıkartıyor. ancak burada önemli nokta şudur: b partisi laikliği kullanmıyor laikliğe karşı eylemler yapmakla ve cumhuriyet rejiminin cumhuriyetçilik ilkesinin siyasi partiler kanunun anayasanın kendisine verdiği hakları kötüye kullanmakla suçlanıyor
ve yine bir başka partiden bahsedeceğim, c partisi olsun bu da: etnik bir kökeni kullanarak ülkenin bir kısmını bölmeye çalışmakla suçlanıyor mahkeme bu yönde karar alıyor hatta c partisini kapatıyor ama kapatırken diyor ki etnik ayrımcılığı körükledi bunu da parti adı altında yaptı, milliyetçilik ilkesini değil milliyetçiliği kullandı
eh bütün bunlara rağmen diyorsanız ki bu soruda hata yok
o da sizin kendi şahsi görüşünüzdür. diyecek birşey de kalmamıştır.

A Çevrimdışı

adana

New member

Sosyal bilimler böyle bir şey. Nereden bakarsan doğru oradadır. Ama baktığın yerden aklı değil de hislerini kullanırsan yanlışı göremediğin gibi, dogmatik bir saplantıya kapılmak kaçınılmaz olur.

Sayın aiel, ben yanıtı aldım. Size çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

A Çevrimdışı

aiel

New member

size katılmamam mümkün değil tabi
hislerinizle hareket etmemlisiniz gerçekten de
sağlam yorum yapmanızı sağlayacak deliller ortaya koymalısınız

size de başarılar dilerim

C Çevrimdışı

cansevery

New member

Arkadaşlar ÖSYM den bugün cevap geldi. Matematik sorusu hariç hatalı soru yoktur şeklinde bir yazı ve başka bir şey yok :(

Geri