90 Yıl Sonra, 90 Tarihçi II. Abdülhamid'i Anlatacak

Ç Çevrimdışı

çubuk prenses

New member
90 yıl sonra, 90 tarihçi II. Abdülhamid'i anlatacak

Her sene 10 Şubat yaklaştığında bir tartışmadır başlar: "Kızıl sultan mı ulu hakan mı?" Hemen herkesin bir fikri vardır Sultan II. Abdülhamid konusunda... Bilen de konuşur, bilmeyen de...

Bu durumun farkına varan 90 tarihçi, vefatının 90. yılında Sultan Abdülhamid'i çeşitli etkinliklerle anlatmayı deneyecek. Yard. Doç. Dr. Erhan Afyoncu ve Dr. Coşkun Yılmaz önderliğinde bir araya gelecek olan 90 tarihçi, bugün saat 12.30'da Abdülhamid'in vefat ettiği Beylerbeyi Sarayı'nda buluşacak. Saat 13.30'da da Sultan Abdülhamid'in Divan Yolu'ndaki türbesine gelecek olan tarihçiler, II. Abdülhamid ile dönemini değerlendiren konuşmalar yapacaklar. Sultan Abdülhamid'i anma programlarına 13 Şubat Çarşamba günü saat 20.00'de yine birçok akademisyenin katılımıyla Üsküdar Belediyesi Altunizade Kültür Merkezi'nde devam edilecek. 33 yıl gibi uzun bir süre Osmanlı devletini yöneten sultan II. Abdülhamid, 10 Şubat 1918'de Beylerbeyi Sarayı'nda vefat etmişti. Programa katılacak tarihçilerden bazıları şunlar: Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Prof. Dr. İdris Bostan, Prof. Dr. Abdulkadir Özcan, Prof. Dr. Feridun Emecen, Prof. Dr. Ali Akyıldız, Prof. Dr. Tufan Buzpınar, Prof. Dr. Ali Arslan, Prof. Dr. M. Akif Aydın, Prof. Dr. Süleyman Beyoğlu, Prof. Dr. Vahdettin Engin, Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, Prof. Dr. Cezmi Eraslan; Doç. Dr. Haluk Dursun, Doç. Dr. Arif Bilgin, Doç. Dr. Mustafa Küçükaşçı, Doç. Dr. Bilgin Aydın, Doç. Dr. Osman Köse. Kültür-Sanat

09 Şubat 2008, Cumartesi

B Çevrimdışı

BeyazZambak

New member
Ynt: 90 yıl sonra, 90 tarihçi II. Abdülhamid'i anlatacak

Keşke ben de İstanbul'da olup da, bu değerli tarihçilerin, değerli devlet adamı 2. Abdülhamid hakkındaki değerlendirmelerini dinleme imkanına sahip olabilseydim. Paylaşım için teşekkürler, prenses...

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Ynt: 90 yıl sonra, 90 tarihçi II. Abdülhamid'i anlatacak

Benden çok yaşayacaksınız "BeyazZambak"
Ben bir şarkıdan alıntı yapacaktım. "Şimdi İstanbul'da olmak vardı ................."

Geri