Alternatif Yıllık Ödev Çeşitleri

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Arkadaşlar sıkıldım artık sürekli aynı tarz yıllık ödev vermekten. Yaz kızım, oğlum internetten (o da kendi yazarsa) getir. Var mı aklınızda alternatif, daha çok çaba gerektiren ödev türleri.

B Çevrimdışı

baybora

New member
Ynt: Alternatif Yıllık Ödev Çeşitleri

Ben birkaç konuyu birlikte vererek araştırma ve mukayese istiyorum.Örneğin ;Kanije,Plevne ve Çanakkale savaşlarını araştırarak,benzer yönleri,önemleri,Türk ve Dünya Tarihine etkilerini belirtiniz.Gibi...

Ödev konusunuda zümrede yazanlardan değil,ödev alan öğrenciyle yukardaki şekilde birlikte belirliyoruz.
Hem sıradanlıktan kurtulunuyor,hemde ödev zevkli bir hal alıyor.Saygıyla...

M Çevrimdışı

murat ekinci

New member

Atatürk kronolojisi kurtuluş savaşı kronolisi hazırlattım oldukça güzel çalışmalar ortaya çıktı

N Çevrimdışı

naptera

New member

Çalıştığım okul hangi ildeyse(14 senede gezmediğimiz yer kalmadı da) o ilin ve ilçenin Kurtuluş Savaşındaki rolüne dair derleme çalışma istiyorum.Hatta mümkünse resimleriyle ve yaşlıların anlatımıyla

K Çevrimdışı

kibrislitarihci

New member

Ben genelde verdiğim ödevlerde kendi yorumlarını katmalarını istiyorum. Örneğin Amasya Genelgesi ile alakalı bir ödev verdiysem, Amasya Genelgesi hakkında bilgiler vermelerini ve bilgilerin sonunda da kendi cümle ve fikirleriyle önemini, sonuçlarını vs. anlatmalarını istiyorum. Çünkü genelde öğrenciler, Tarih dersini ezber, okuma - yazma vb. nitelendirdiklerinden sıkıcı buluyorlar. Internetten yada bi kaç kitaptan bakarak ödev hazırlıyorlar. Ben böyle ödevleri tasvip etmiyorum. Çünkü, çocuğa bir şey kazandırmıyor. Yorum yapabilmesi için, konuyu kavraması, analiz - sentez yapabilmesi için üzerinde çalışması gerekiyor. Bu da benim onlara kazandırmak istediğimi sağlıyor aynı zamanda kendi cümleleriyle kendilerini ifade etmeleri de günümüzde eksik olan bu davranışın oluşmasını sağlıyor..

Saygılar.

F Çevrimdışı

FARUK

New member

Yıllık ödev olarak bir öğrencime; Kapitülasyonlae hakkında araştırma yapmasını ve daha sonra slayt hazırlamasını istedim.
10. sınıfa giden başka bir öğrencimden ise gazete ve dergilerden derlenmiş 30 tarih haberi hazırlamasını istedim. "Günlük gazete, haftalık ve aylık dergilerden derlenmiş olabilir" dedim.

Ö Çevrimdışı

öykü

New member

Ben de ödevlerin sıradanlıktan kurtulmasından yanayım.Bu yıl öğrencilerime yeteneklerine göre ilçemiz kalesinin maketini,Islahat ve Tanzimat Fermanlarının günümüz türkçesiyle eskitilmiş ferma gibi metinlerini verdim.Çalışmalar çok hoş oldu ve diğer öğrenci ve öğretmen arkadaşlardan oldukça büyük ilgi gördü.13 yıllık deneyimde niçin ben bunu daha önce düşünemediğime hayıflandım doğrusu..........

D Çevrimdışı

duygu_sa

New member

ben öğrencilerime maket çalışması yaptırıyorum. örneğin ziggurat tasarlayıp sunum olarak arkadaşlarıyla paylaşıyorlar.

A Çevrimdışı

ahmetnurberrak

New member

ben de değişiklik olsun diye maket çalışmaları,çizimler ve yanlarında konu ile ilgili araştırmalar veriyorum.bölgede bulunan yapılabilir tarihi eserlerin maketlerini istiyorum.müzeler ve eserlerinin fotograflarını vb....tabiki diğer araştırmaları da vermek zorundayız.

K Çevrimdışı

korid

New member

Bir öneri de ben sunayım:
Ödev alan(veya alacak) öğrencilere ödev teslimini takip eden günlerde kendi ödevini 5 ile 10 dakika arasında sınıfa sunmalarını istiyorum bu durum hem araştırmada hemde öğrenmede ciddiyet sağlıyor aynı zamanda seminer-panel-konferans vermekte tecrübe kazanmış oluyorlar.

G Çevrimdışı

gül28

New member

Maket odevlerınızı sıteye eklersenız hocalarım bızde öğrencılerımıze gostersek

Z Çevrimdışı

zerdushtt

New member

O0 ben de genelde konuyu öncelikle öğrencinin seçimine bırakıyorum, özgün bir şey çıkarsa bu şekilde oluyo..onun haricinde de diğer bazı arkadaşların yaptığı gibi 2-3 konuyu bir arada inceletiyorum..

Geri