Çözemediğim 6 Test Sorusu

Y Çevrimdışı

yusuf

New member
e2a1cc90b19836521c865efol9.jpg

H Çevrimdışı

huysuz:)

New member
Ynt: Çözemediğim 6 Test Sorusu

arkadaşım bence soruların yanıtları öşyle olacak:
1. a(olası bir hak iddia etmenin önüne geçme amaçlı bir karar olsuğundan)
2. d ( bu kongreler ulusal değil; bögeseldir.)
3. e (görüşme konusu dahi yapmamakla hem bu sorun bir iç sorun olarak alınmış hem d eazınlık okulları hakkında karar vericinin TC olduğu vurgulanmak istendiğinden bir egemenlik sorunundur deriz)
4. c (bu uygulmayayla yönetim ancak İranlılaştırılabilir)
5.c (işgallere karşı direnişe engel olunmak istenmiştir)
6.c
umarım doğrudur; sen de eğer doğru yanıtları bulur da paylaşırsan sevinirim. :)

A Çevrimdışı

arzu_1966

New member

1-a 2-d 3-e 4-a(devlet tabii ki iran kültüründen etkilenir.huysuz'a katılmıyorum) 5-e(devletin kaynakları da boşa harcanmış olmaz mı kuvayı inzibatiye'nin kurulması ile.huysuz!a yine katılmıyorum)6-c

A Çevrimdışı

atasya

New member

1-)A,2)D3)E,4)A,5)E,6)C olsa olsa bunlar olur :)

T Çevrimdışı

toygar100

New member

arkadaşım ben 24 yıllık öğretmenim bu kadarı ayıp ya umuro arkadaşın verdiği cevapların hepsi doğru ya
ben gerçekten bazı arkadaşları anlamıyorum bu işten ekmek yiyorsunuz geliştirin kendinizi yaa
ayıp gerçekten allah korkunuzdamı yok birde maaş alıyorsunuz ezberci ders anlatan arkadaşlar çıksın dışarı.....

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

toygar100 ' Alıntı:
arkadaşım ben 24 yıllık öğretmenim bu kadarı ayıp ya umuro arkadaşın verdiği cevapların hepsi doğru ya
ben gerçekten bazı arkadaşları anlamıyorum bu işten ekmek yiyorsunuz geliştirin kendinizi yaa
ayıp gerçekten allah korkunuzdamı yok birde maaş alıyorsunuz ezberci ders anlatan arkadaşlar çıksın dışarı.....

Sayın "toygar100"

Sİzde takdir edersiniz ki konuşma dili ile yazma dili çok farklıdır. Üstteki yazıyı karşılıklı konuşma anında sarf etseniz mimiklerinizle karşınıdaki kişiyi kırmadan durumu kotarabilirsiniz. Lakin salt bir biçimde yazıyı okuduğumuzda çok sert ve kırıcı bir yazı olduğunu söylemeliyim.

Kaldı ki cevap veren arkadaşlarımızın çoğu "tarih öğretmeni" olmayabilir. (Lise öğrencisi ve kpssye hazırlanan başka branş üniversite mezunu üyelerimizin sayısı azımsanmayacak düzeydedir.) Tarih öğretmeni olsa da soruyu yanlış okuyabilir veya algılayabilir.

Dilimiz imla kuralları husunda daha dikkatli olmanız dileğiyle.

Saygılar

A Çevrimdışı

arzu_1966

New member

toygar100 birşeyler yazmışsın ama cevapları yazmayı unutmuşsun.İnsanları ayıplamak ya da maaş alıyorsunuz vs. gibi sözlerle küçümsemek size düşmez bence.24 yıllık öğretmenim demişsiniz ama sanırım yılllar pek de birşey kazandıramamış size olumlu anlamda.Yazdıklarınızı yeni gördüm ve üzerime alınmadığım halde yine de kimler için sarfettiyseniz bence özür dileseniz size yakışanı yapmış olursunuz.Burada kimse kimsenin bilgisini ölçmek için bulunmuyor sadece paylaşım yapıyoruz ve beğenmeyenler bir daha gelmeyebilir diye de düşünüyorum.Sinirlendirdiniz akşam akşam tebrikler...

H Çevrimdışı

heredot71

New member

1)A
2)D
3)E
4)A
5)E
6)C
Bana göre cevap anahtarı böyle olmalı.

Geri