Dersten Geçme Kıstasınız

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Tarih dersini bir öğrencinin verebilmesi için kıstasınız nedir? Sadece nota mı bakarsınız? Not + davranış mı? Not + derse katılm mı? Kombinasyonları çoğaltmak mümkün. Buyrun.

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator
Ynt: Dersten Geçme Kıstasınız

Yazılı sınavlardan dolayı benim notlarım düşüktü lisede. O yüzden not,saygı,ödevler ve derse katılım olarak kıstaslarım var.Zaten not konusunda sıkıntı yaratmam.Hakeden fazlasını her zaman alır.

raltar Çevrimdışı

raltar

Super Moderator
Ynt: Dersten Geçme Kıstasınız

Ben tarih dersinden öğrencinin kalması taraftarı değilim.Öğrencinin dersi geçebilmesi için her türlü yardıma hazırım.Çünkü tarih dersinin bir ders olmasının ötesinde öğrenciye milli şuur vermesi bakımından özel bir öneminin olduğuna inanıyorum.Bana göre tarihi bilgiler ve detaylar o öğrenci için merak ve sevgi oluşturulmadığı müddetçe unutulmaya mahkumdur.Öğrencinin dersten önce, ders öğretmenini ön plana alması dikkat edilmesi gereken bir başka nokta.Şayet öğrenci öğretmenini severse dersini de sevecektir.İşte dersi sevdirebilmek alacağı notlardan bence daha önemlidir.Tarih dersine olan sevgi ve ilgisini hissettiğim öğrencimi asla bırakmak istemem.Ancak,herşeye rağmen tarih dersinden kalmayı başaranlara hayret ediyorum.

Geri