En Güçlü Türk Devleti

Sizce tarihteki en güçlü Türk devleti hangisi?

• Büyük Hun Devleti

Oy: 0 0.0%
  • Batı Hun Devleti

• Avrupa Hun Devleti

• Akhun Devleti

• Göktürk Develti

• Avar Devleti

• Hazar Develti

• Uygur Devleti

• Karahanlılar Devleti

• Gazneliler Develti

• Büyük Selçuklu Devleti

• Harzemşahlar Devleti

• Altın Orda Devleti

• Büyük Timur Devleti

• Babür Devleti

• Türkiye Cumhuriyeti

• Kullanılan toplam oy
    4
H Çevrimdışı

Heredot

New member
Ben listedeki Türk devletleri hakkında hiçbir yorumda bulunmadım. Kararı size bıraktım. Lütfen oyladığınız Türk devletinin neden en güçlü olduğunu belirtiniz ve listedeki Türk devletleri hakkındaki yorumlarınızı bizlerden esirgemeyiniz. :-\ ;) :-X ???

U Çevrimdışı

ulubey

New member
Ynt: En Güçlü Türk Devleti

Bence Osmanlı devletidir.Türkler en parlak dönemlerini Osmanlı Devleti döneminde yaşamış ve cihan onun önünde boyun eğmiştir.Fazla söze gerek yok bence....

P Çevrimdışı

pashasancağı

New member

Arkadaşlar bir devletin büyüklüğünü sorgularken elbette yaşadığı dönemi düşünerek ele almalıyız. Tarihçi olayları dönemin şartlarını göze alarak değerlendirir. Bütün yazılan devletler kurulduğu dönemin büyük ve güçlü devletleri. Ancak dikkat edilmesi gereken birbaşka şey de şu olmalı başarı kişilere mi bağlı kurumlara mı? Osmanlı hariç diğer devletlerimiz yetenekli kişilere bağlı olarak güçlenmişler. Başarılı kişilerden sonra da hemen yok olmuşlar. Ama Osmanlı devleti kurmlaşmış ve sadece askeri değil her bakımdan bütün dönemlerin en güçlü devletidir. Hatta sadece Türk tarihinin değil Büyük Roma İmparatorluğu ile beraber bütün insanlık tarihinin en büyük ve güçlü devletidir.
Türkiye Cumhuriyeti bizim devletimizdir. İlelebet var olması en büyük duamızdır. Ve var olması için güçlenmesi için çalışmakta en büyük vazifemiz.. ama duygusal yaklaşmayalım diğer devletlerle kısaylanamaz. Bir devlet ömrü için çok genç bir devlet henüz 84 yaşında. İnşallah gelecekte en büyük ve en güçlü devlet olacaktır. Ama henüz değil...

F Çevrimdışı

furkanözyürek

New member

Dönemlere göre ayırırsak 5 sonuç çıkar heralde
Ordu=Avrupa Hun
Hazine=Hazarlar
Sınır=Osmanlı
Yönetim=Osmanlı
Kültürel=Uygur

İslamiyet öncesi ve sonrası diye ayırırsak
Avrupa Hun ve Osmanlı

İnşallah bunların en güçlüsü Türkiye Cumhuriyeti Devleti olur

D Çevrimdışı

deryaaa

New member

Ben birşeyler tahmin ettim ama :-\ ankette belirtmedim

G Çevrimdışı

Osmanlı Devleti'dir. Çünkü en güçsüz döneminde bile Avrupalıların bagırlarından sokup atamadıkları bir hancerdir.

Mesajınız tarafımdan dilimiz imla kurallarına uygun hale getirilmiştir.
8822415140281185225459cq6.png

M Çevrimdışı

musician_handsome

New member

Bence yakın geçmişte en güçlü Osmanlı İmparatorluğu.Ama bir çok olumsuz sonucuda var. :mad: ???

S Çevrimdışı

*SüRgÜn*

New member

Bence OSMANLI DEVLETİ'nden üstün hiçbir devlet doğamaz tamam biz Türk'üz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'mizi kurdu atalarımız ancak bizler de Osmanlı'yız ve Osmanlı Türklerin en parlak dönemidir her açıdan ben bu yüzden Osmanlı cevabını vermekle doğru cevabı kısa ve net bir şekilde cermiş olduğumu zannediyorum..

A Çevrimdışı

abdullahkarataş

New member

Papa'yı diz çöktüren babamız Atilla'dan daha büyük kim olabilir ki?

Lütfen iletilerinizi tamamını büyük harflerle yazmayınız. Bakınız "Forum Kuralları 8. madde" Tarafımdan düzeltilmiştir.
8823024841271197386601pf4.png

F Çevrimdışı

fuce

New member

Tartışmasız bir şekilde Osmanlı Devleti'dir.
Zaten Osmanlılar kendinden öncekilerin ve temas ettikleri toplumların karışımıdır.
Fakat günümüzle de kıyaslamamak lazım.

Mesajınız tarafımdan dilimiz imla kurallarına uygun hale getirilmiştir. Lütfen daha dikkatli olunuz.
8823024841271197386601pf4.png

raltar Çevrimdışı

raltar

Super Moderator

Bence de Osmanlı Devleti.Gücünün uzun süreli devam etmesi ve etkilediği alanın genişliği açısından.

Y Çevrimdışı

YuSuFiSL@M

New member

Şüpheye yer olmaksızın en güçlü devlet Osmanlıdır. Osmanlı Cihan Devleti olmayı başarmış ve bunu çok uzun bir zaman korumayı başarmış, yıkıldığı zaman dahi dünyadaki en güçlü 6. devlet hüviyetini korumayı başarmış çok köklü bir devlettir. Türkiyeyi seçen arkadaşların neyi dayanak alarak seçtiklerini anlamış değilim. Türkiye ne zaman dünya siyasetine yön verdi. Bırakın dünya siyasetini malesef kendi siyasetimizi dahi yönlendirme erkinden mahrumuz...

T Çevrimdışı

tugay53

New member

Osmanlı Devleti'dir. Çunku gerek ekonomı olarak gerek siyasi olarak diger Türk devletlerinden ustun olup 3 kıtada hukum surmustur. :1) :1) :1) :1) :1) :1) :1)

T Çevrimdışı

tarçın_16

New member

Bence tartışmasız Osmanlı Devleti'dir.Üç kıtada at koşturmuş bir zamanlar dedelerimiz.Kolay bi iş değil bnce.

B Çevrimdışı

boğaç

New member

Bence de Osmanlı İmparatorluğu en güçlü Türk devleti idi, ama umarım Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı İmparatorluğu'nu ve diğer bütün dünya ülkelerini geçecek bir güce ulaşır zamanla. Allah o günleri görmeyi de nasip etsin inşAllah.

R Çevrimdışı

RaGe

New member

Bana göre tek seçenek Osmanlı İmparatorluğu. O kadar yıl hüküm Sürmeleri bile ne kadar güclü olduğun sadece bir göstergesidir. Daha nice şeyler sayabiliriz.

C Çevrimdışı

caglar_17_59

New member

Bence en güçlü Türk devleti, şuan üzerinde yaşadığımı Türkiye Cumhuriyeti'dir. yönetim biçmi, straterjik yeri, dış ülkelerle olan ilişkileri ve önemli ilkeleri (barış yanlısı olması, sürekli gelişme istemesi vs) gibi nedenlerden dolayı güçlüdür. Osmanlı imparatorluğuda güçlü bir devlettir fakat, Teokratik yapısını kullanmayı bilememiştir, Kaz gelicek yerden tavuğu esirgemiştir ve 17. yy sonra gelişmeyi değil, mevcut düzeni korumayı esas almıştır. oysa bir devlet her zaman ilme öenm verip, sürekli gelişmeyi esas almalıdır. yoksa yıkılma sürecini kendisi başlatır: Osmanlı İmparatorluğu, Irak gibi devletler..

Not:Savaşarak çok şey kazanılsaydı: Ya bütün dünya Osmanlı Kavuğu giyerdi, ya da führere saygı gösterirdi.

teşekkürler

I Çevrimdışı

ismail aslan

New member

^-^elbetteosmanlı devleti... ^-^
eh yılllaaar sonra belki bugünkü devletimiz olur!.. O0

Geri