F
furkanözyürek
New member
Arkadaşlar tarih meraklıları için sadece Türk tarih değil Dünya tarihi ile ilgili kitapları paylaşalım birbirimizle
mesela
İbni Haldun-Mukaddime:
3 ciltten ouşmakta olan bu tarih coğrafya ve kültür atlası çok önemlidir. Allah'a dua ile başlar bu eserin içinde haritalar ve anlatımlar özgün hikayeler bulunmaktadır Türklerden övgü ile sözedilir
Türklerin Altın Kitabı:
Ben daha 3 yaşınayken bana tarihi sevdiren set 4 ciltten oluşur ilk cilt Orta Asya tarihi diğerleri Türk-İslamdan baslayıp cumhurieyete uzanan tarihimizdir kesinlikle okunması gerekir
Bu eserden bir dizeyi paylaşmak istiyorum
Bunca yıl gecsede insanlar anlamıyordu bu nasıl millet nasıl bir ordu
Atlarını denizden gemiler kardan yurutuyordu
Evet hepinizn bildiği gibi Türkler atlarıyla yüzebiliyordu ve bunu yıllar önce Peçenekler İstanbul boğazında 70000 kişi yaptılar
Paylaşımım tabiki bu kadar değil devam edeceğim .
mesela
İbni Haldun-Mukaddime:
3 ciltten ouşmakta olan bu tarih coğrafya ve kültür atlası çok önemlidir. Allah'a dua ile başlar bu eserin içinde haritalar ve anlatımlar özgün hikayeler bulunmaktadır Türklerden övgü ile sözedilir
Türklerin Altın Kitabı:
Ben daha 3 yaşınayken bana tarihi sevdiren set 4 ciltten oluşur ilk cilt Orta Asya tarihi diğerleri Türk-İslamdan baslayıp cumhurieyete uzanan tarihimizdir kesinlikle okunması gerekir
Bu eserden bir dizeyi paylaşmak istiyorum
Bunca yıl gecsede insanlar anlamıyordu bu nasıl millet nasıl bir ordu
Atlarını denizden gemiler kardan yurutuyordu
Evet hepinizn bildiği gibi Türkler atlarıyla yüzebiliyordu ve bunu yıllar önce Peçenekler İstanbul boğazında 70000 kişi yaptılar
Paylaşımım tabiki bu kadar değil devam edeceğim .