Hayatınızda iz bırakan Öğretmenler...

V Çevrimdışı

Vanlı65

New member
Evet ilk ben başlayayım;

İlk okulda Şahap Yeşilkaya adında bir Türkçe öğretmenim vardı.Elazığlıydı.Kendisini çok sever,çok sayarım.O da beni sever sağolsun.Hala bile kendisiyle telefonlaşmaktayım.Sebebini bilmiyorum ama onlarca öğretmenim içerisinden en çok onu seviyordum.Belkide daha yumuşak daha cana yakın bir öğretmen olduğu için.

Allah öğretmenlerimizi bizim başımızdan eksik etmesin...

F Çevrimdışı

furkanözyürek

New member
Ynt: Hayatınızda iz bırakan Öğretmenler...

Benimde lisede edebiyat öğretmenim vardı Bilal Akan çok ortak yönümüz vardı göçmenlik diller meraklar görüşler vb...
Sağolsun benim için lisemde sözel sınıf açmış ve beni okuldan atılmaktan kurtarmıştı.Hala görüşürüm

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

Hangi birini yazsam ki
İlkokul öğretmenim Recep Candan'ı mı?
Tarihle olan bağımın gelişmesini sağlayan Sevil Bozan'ı mı? (Ki ilk konu anlatımımı onun dersinde yapmışımdır. -Gazneliler ve Karahanlılar-)
Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmenim Mehmet Çınar'ı mı?
Tarihin derinliklerine inmemi sağlayan Turhan Aksoy'u mu?
Bugün derslerde uyguladığım metodun temelini atan Veliye Kahraman'ı mı?
Öğretmen olduğumda bile bana öğretmenlik yapan Arif Katrancı, Sefa ESER, Hilmi ŞAHİN' i mi?

Saymakla bitmiyor. Bugunlere gelmemi sağlayan ve adını sayamadığımı bütün öğretmenlerimin ellerinden öpüyorum.
Saygılarımla.

raltar Çevrimdışı

raltar

Super Moderator

Beni,ortaokul son sınıfta iken tarih dersime giren Ali Aşiroğlu öğretmenim derinden etkiledi.Birgün,tanışmamıza vesile olan bir yazılı sonrasında,kağıdımı okur okumaz,nöbetçi öğrenciyle kim olduğumu öğrenmek amacıyla öğretmenler odasına çağırışı hala gözümün önünden gitmez.
Bugün,bile karşılaştığımızda ona karşı duyduğum sevgi ve heyacanı iliklerimde hissederim.Allah ondan ve onun gibilerinden razı olsun.

Saygılarımla

B Çevrimdışı

baraj

New member

Benim hayatımda önemli yer tutan öğretmenim ilkokul öğretmenim Bünyamin ÖZKAN'dır.
Köyden kente göç etmiş, kentte ayak uydurmakta zorlanıyordum. Öğretmenimin benımle ne decede ilgilendiği bugün gibi hafızamda hala diri duruyor. Kendisiyle aynı okulda birlikte öğretmenlik yaptım. Allah ondan razı olsun

H Çevrimdışı

Her_Neyse

New member

Aramızda öğretmeninden yana çok şanslı arkadaşlarımıznın olması ne güzel.Maalesef bana öyleleri denk gelmedi.Maalesef beni İngilizce ve Matemetik derslerinde soğutan,hatta ve hatta bahsi geçen derslerden nefret etmeme neden olan öğretmenlerim oldu.Derslerin öğrenciler tarafından sevilip sevilmemesinin öğretmenlere bağlı olduğu bir gerçek...

E Çevrimdışı

esaRet__

New member

Henüz lise öğrencisiyim çok görmüş geçirmiş birisi değilim ama ilkokul öğretmenimi asla unutamam. Babamdan bile daha yakındı bana. Adı Ahmet KAYA idi. Taşıdığı adı hiç sevmezdim ama kendisi benim hayatımdaki gelmiş geçmiş en vasıflı insandır. Şuanda iz bırakacak öğretmenlerim cidden var gibi hatta bazıları bir senede ço..k iz bıraktı çoğu şeye bakış açımı değiştirdiler bunlardan bir tanesi çok yüce bir insan. Saygım sonsuz olacak size hocam. Kimden bahsediyorum acaba ? (okuyacağınızı biliyorum evet sizsiniz::))

U Çevrimdışı

urukhai

New member

Ben daha lise ögrencici oldugum icin fazla bir tecrübem yok ama ben ilkokulda sınıf ogretmenimiz olan Muharrem Girgin hocamı hic unutmam. O bende her zaman matematik zekam oldugunu soyler beni matematige yönlendirirdi, ama ben hic matematige calışmazdım... Hocam beni cok severdi.

N Çevrimdışı

naptera

New member

İlkokul öğretmenimi hiç unutmam.Bedia Hanım benim için müthiş bir insandır.Hala daha görüşürüm,öğretmenler gününde ararım hatta bazen o benden önce davranır.Onu çok seviyorum,verdiği emeklere sonsuz şükran duyuyorum.Ondan öğrendiklerimle sanıyorum ki (daha doğrusu umuyorum ki)ben de bazı öğrencilerim için iz bırakan öğretmenlerdenim.Bu yüzden de çok mutluyum..

M Çevrimdışı

merve_o.m.a.l

New member

Öncelikle herkese merhaba...Bende henüz lise öğrencisiyim babamın mesleğinden dolayı çok şehir değiştirdik Ve gerçektende birçok öğretmenim oldu.Ama beni hayata yönlendiren daha doğrusu bana beni tanıtan yani kendimi ve ne oldugumu gösteren ilkokul 5.sınıf öğretmenimi unutamıyorum. Dursun Özdemir Hocam. Okadar çok seviyorum ki kendisinin ellerinden öpüyorum. Hocam siz bir tanesiniz. Ben bugunlere geldiysem eğer bir şeyler başarabildiysem hocam bilin ki bunun temelini siz attınız. Allah size uzun ömürler versin hocam..Eğitim Öğretim hayatımın 9. yılında karşılaştıgım ve kendisine çok saygı duyduğum ki duyduğum saygının bence kat ve kat üstünü hak eden birisi kendisi böylesine değerli bir öğretmenim olduğu için çok şanslı hissediyorum ve kendisine bana tarih dersinden zevk almayı öğrettiği için çok teşeşekkür ediyorum. Son olarak üzerimde emeği olan tüm öğretmenlerimin ellerinden öpüyorum Allah onlara uzun ömürler versin...
Lütfen iletilerinizi tamamını büyük harflerle yazmayınız. Tarafımdan düzeltilmiştir.

P Çevrimdışı

pınar_ceylan

New member

Ben de ortaokul da sosyal bilgiler dersimize giren öğretmenimi unutamıyorum;FERZANDE YALVAÇ. Tarih dersini sevmem de bir tarih sevdalısı olmam da büyük emeği var. Kendisine saygılarımı sunuyorum..

R Çevrimdışı

ruffles

New member

Benim hayatımda iz bırakabilecek bir tane öğretmen vardı.ilkokul'da bahriye hocam.Onu cok sevmişimdir ama bana cok büyük bir kazık attı.Herşeye rağmen bizim için yapmayacağı şey yoktu o zamanlar. :'(

A Çevrimdışı

abdullahkarataş

New member

Benim Türkçe öğretmenlerimin çogunun etkisi vardır bende.Şimdi ise ziberkan hocamın etkisindeyim:)

S Çevrimdışı

semazen

New member

Tarih öğrtemenim Semih Hoca. Onun yüzünden tarihçi oldum. Neden bu kadar iyiydiniz be hocam... Hacı Ahmet Atıl Lisesi'nden sosyallerden

Lütfen iletilerinizin tamamını büyük harfle yazmayınız. Tarafımdan düzeltildi. İLTERİŞ

Q Çevrimdışı

qetesh06

New member

Hayatımda ilk ve tek iz bırakan öğretmenim;lisedeki tarih öğretmenim Mustafa Gökçeli...Tarihi sevmeme, tarih öğretmeni olmama en büyük vesile olan öğretmenimdir.Onu görünce birden bire tarih sevdası başlamıştı bende:)

A Çevrimdışı

abdullah1354

New member

ben ilkokul durumum kötü idi ayşegül hocam matemati öğr. o bana destek oldu
şimdi lise3 teyim EA bölümü lise 1 reşide hocam vardı bir tarih anltırdı bir insan öylemi güzel anlatır tarihi hep onun sayesinde sevdim şimdi bizim sınıfta tek bir kişide tarihi sevmiyor benim haricimde reşide hoca çok hızlı anlatırmışta palavra onların tembelliği şimdi lise3 teyim handan çicek hocam da çok güzel anlatıyor bütün hocalarım çok iyi
aslında fakir okullara hep iyi hocalar düşmekte

E Çevrimdışı

entarihci

New member

Hayatımda ilk izi Halide Kızılöz, yani sevgili ilkokul öğretmenim bıraktı, kişiliğime, yetişme tarzıma :1) dair;
daha sonra ise tarih öğretmenim Remzi Bey, branşımı belirlememde rolü olan saygıdeğer öğretmenimdir. İkisini de saygı sevgi ve minnetle anıyorum. ::))

M Çevrimdışı

mihrimah sultan

New member

ilkokul 2 deki öğretmenimi hiç unutmadım. Daha doğrusu henüz 8 yaşındayken o minik yüreğimde açtığı yaraları. Almanya'dan memleketimize kesin dönüş yapmıştık. 2.sınıfa burada devam edecektim. Fakat yeterince Türkçe bilmiyordum. Bir de ''Ş ve Ç'' harflerini çıkarmakta zorlanıyor ''s'' olarak söylüyordum. O da biliyordu bunu. Türkçe dersimizde bazı kelimelerin sözlükten anlamını bulur cümle kurardık ya. Kelime ''deve'' Parmağımı kaldırdım kafamda kurduğum cümle '' deve yere çöktü '' Ama son kelimeyi doğru çıkartamadığımdan ''söktü'' şeklinde diyebildim. 'aptal' dedi bağırdı. ''Yer kazak mı ki sökülsün'' . O yıl Çok kötü geçti benim için. hep dayak yedim öğretmenimden sınırlı Türkçem yüzünden. Ödev verdiği yeri yanlış anladım dövdü. Cümle kuramadım dövdü. Anneme babama da anlatamadım. Kendimi diğer çocuklardan farklı hissediyordum. Kusurlu alan benim diye düşünüyor utancımdan öğretmenim dövdü diyemiyordum. derdimi kimselere anlatamıyordum. İyice içime kapanmıştım. Bu durum 1 yıl kadar sürdü. Sonra kelimeleri doğru telaffuz etmeye başladım. Anadilimi güzel konuşabiliyordum artık. Ders başarım artmıştı. Öğretmenin yaklaşımı değişmişti artık ama nafile... (Bugün bile o günleri hatırladığımda üzülürüm..) 3. sınıfta tayini çıktı gitti. Kafamdaki öğretmen imajı yeni gelen öğretmenimle birlikte değişti. Sevgili Atalay hocam... öbür öğretmenimin çocuk kalbimde açtığı yaraları Atalay öğretmenim sevgisiyle ilgisiyle sardı. sevgi çiçekleri ekti yüreğime. hayatım boyunca da insanların kusurlarıyla alay etmedim. 8 yıllık öğretmenlik hayatımda da öğrencilerimi ben de hep sevdim, yardımcı oldum.. Seni hep hayır dua ile anıyorum Atalay öğretmenim.. benim canım öğretmenim...

H Çevrimdışı

hanzeybil

New member

Eğitim Fakültesinde okurken aynı zamanda Balıkesir'in bir ilçesinde hemşire olarak çalışıyordum.Hafta sonlarım hep hastanede geçiyordu.Okulum malesef 2. sırada olmak zorunda kalıyordu. Derslere geç geliyor ve de çoğunuda yorgunluktan dinleyemiyordum.Allah Razı olsun hocalarımdan bana hiç zorluk çıkarmadılar.Hatta kolaylık sağladılar. Bende öğrencilerimi hasta ya da zor durumda olduklarında kolaylık sağlamaya çalışıyorum.Umarım tüm hocalarım sağlıklı ve mutludur.

K Çevrimdışı

kitin

New member
Madem burada öğretmenlerimizden bahsediyoruz ben de çok sevdiğim kelam hocamı rahmetle anıyorum...Yaşar Oduncu hocamızın kıymetini daha çok liseden mezun olduktan sonra anlamış ve çalıştığı okulu bulup onu ziyarete gitmiştik 3 arkadaşımla, çok kötü bir öğrenci olmama rağmen kendimden vazgeçmeme izin vermemişti...yıllar sonra öğretmenlik yapmaya başlayınca meslektaşı olarak ona ulaşmak istedim ama gecikmiştim, Rabbim rahmetini eksik etmesin üzerinden...

Geri