İstanbul'un Fethi

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinde sizi en çok etkileyen olay hangisidir ?

• Fatih'in 21 yaşında bu işi başarması

Oy: 0 0.0%
  • Ayasofya'da kılınan ilk namaz

• Ulubatlı Hasan'ın surlara bayrağımızı dikmesi

• Rum halkın mal ve canına dokunulmaması

• Şahi adındaki dev toplar

• Yedi ay gibi kısa bir zamanda Rumeli Hisarı'nın yaptırılması

• Havan topunun ve ısınan topların yağla soğutulmasının keşfi

• Diğer (Lütfen sizi etkileyen olayı yazınız.)

• Kullanılan toplam oy
    2
U Çevrimdışı

ulubey

New member
Ynt: İstanbul'un Fethi

Bence Fatih'in o yaşta bu işi başarmasıdır;çünkü diğerleri tekniksel olaylardır ve her padişah tarafından yapılabilir.Ama 21 yaşında ayakkabısını bağlayamayan insanlar var bu yüzden çok büyük padişah...

P Çevrimdışı

pashasancağı

New member

Çok büyük başarılar bazı özelliklerin üst üste gelmesi ie olur. Bu da galiba öyle birşey. Biri eksik olsa başarılamayacakmış gibi duruyor. Zaten önceki kuşatmaların başarısızlık nedenlerine bir bakın birinden biri hep eksik kalmış. Fatih ise noksanları tamamlamış ve başarmış.

F Çevrimdışı

furkanözyürek

New member

Fatih'in zekasıdır.Özellikle balistik sistemini bulup kullanması.

Arkadaşlar ayrıca bir dipnot İstanbul'a gemileri karadan götüren ilk hükümdar Fatih değildir.
Rus kralı 1.Oleg'dir.Ama önemli olan ilk olması değil başarılı olmasıdır.:D

D Çevrimdışı

deryaaa

New member

ulubey ' Alıntı:
Bence Fatih'in o yaşta bu işi başarmasıdır;çünkü diğerleri tekniksel olaylardır ve her padişah tarafından yapılabilir.Ama 21 yaşında ayakkabısını bağlayamayan insanlar var bu yüzden çok büyük padişah...
güzel yanıt bende aynı yanıtı verdim ;D

S Çevrimdışı

*SüRgÜn*

New member

**Bence de Fatih Sultan Mehmed'in 21 yaşında olmasıdır tabii ki diğer teknik olaylar da önemlidir ancak herkesin düşüncesi farklıdır benim için Fatih Sultan Mehmed'in 21 yaşında olmasıdır.. ???**

L Çevrimdışı

LordReco

New member

Aslında hepsi. Bir tane söyleyeceksem 21 yaşında o işi yapmasıdır.

V Çevrimdışı

Vanlı65

New member

Fatih Sultan Mehmed'in genç yaşlarda İstanbul'u fetih etmesi gerçekten çok etkileyici ama beni çok derinden etkileyen gemilerin karadan yürütülüp Haliç'e indirilmesi olayıdır.

E Çevrimdışı

erkut

New member

Ulubatlı Hasan, gerçek mi efsane mi?
Bence karadan yürütülen gemiler çok etkiliyici

T Çevrimdışı

tarih_111

New member

bence 21 yaşında yaptığı işlerdir, yani bana göre. Ş(( ( güzel bir yorum olmadı...)

E Çevrimdışı

emik

New member

Kimsenin başaramadığının başarılmasıdır beni en çok etkileyen.Bana göre diğerleri küçük unsurlardır sadece.

A Çevrimdışı

arzu_1966

New member

ben farklı birşey söyleyeceğim.istanbul fethi sırasında değil de fetihten önce yapılan birşey.şahi topu denemeleri sırasında hamile kadınlar çocuklarını düşürmesin diye deneme atışlarından önce haber salınırmış ya bu bence önemli .

Geri