Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mustafa Kemâl ATATÜRK'ün bütün sözleri güzeldir.
Ancak son zamanlarda en çok anlamamız, üzerinde kafa yormamız ve gereğini yapmamız gereken sözü: ''Hayatta en hakiki mürşid ilimdir,fendir'' sözüdür.
Bence "Ne mutlu Türküm diyene" Bu söz herzaman duyduğumuz için bize klasik geliyor.Aslında bu sözün çok manası vardır.Ben bu sözü duyduğum zaman Mustafa Kemal Atatürk'ün çok zeki bir insan olduğuna bir defa daha inanıyorum.
Atatürk'ün bütün sözlerini severim.Fakat en beğendiklerim bunlar.
Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükununu bu fasillar içinde bulacaktir. Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak güneş ne demek ufuk ne demek o zaman görülecek.
Hayatta yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin.
Türkiye bir maymun değildir ve hiç bir milleti de taklit etmeyecektir. Türkiye ne Amerikanlaşacak ne de Batılılaşacaktır. O sadece özleşecektir.