Osmanlı Devleti'nin Gerileme Dönemindeki En Önemli Müttefiği

Sizce Osmanlı Devleti'nin Tarihteki En Önemli Müttefiği Hangisidir?

• Rusya

Oy: 0 0.0%
  • Almanya

• İtalya

• Bulgaristan

• Romanya

• Yunanistan

• Fransa

• Hiçbiri

• Kullanılan toplam oy
    0
S Çevrimdışı

*SüRgÜn*

New member
Arkadaşlar buyrun size bir anket daha..İnşaallah beğenirsiniz..Sizden bir isteğim var:anketi oylayın ve niye o yanıtı seçtiğinizi açıklayınız..Eğer sizin kendi cevabınız şıklarda yoksa siz de o farklı cevabınızı aşağıya yazınız ve nedenini belirtiniz.. Kolay gelsin.....

T Çevrimdışı

TürkGeneral

New member
Ynt: Osmanlı Devleti'nin Gerileme Dönemindeki En Önemli Müttefiği

Yukarıdaki seçeneklerde bulunan devletlerden hiçbiri gerileme döneminde Osmanlı 'nın müttefiki olamaz.şöyle ki:

Birincisi Rusya bu dönemde Osmanlı 'nın en büyük düşmanıdır.Bu dönem Osmanlı-Rus savaşlarının yoğun olduğu bir dönemdir.

Almanya,İtalya,Bulgaristan,Romanya ,Yunanistan devletleri gerileme döneminde kurulmamış devletlerdir.

Gerileme döneminde Osmanlı'nın en önemli müttefiki İsveç krallığıdır.

F Çevrimdışı

furkanözyürek

New member

Zaten genelde Osmanlı devletinin müttefiği olmamıştır özellikle duraklamadan itibaren herkes düşmanca bir tavıur içine girmiştir(özellikle sınır)bunun için önce müttefiği bulmak sonra önemli önemsiz aramak gerekir derim

S Çevrimdışı

*SüRgÜn*

New member

****Kardeşlerim evet doğru anketim biraz saçma olmuş kusurabakmayın pardon istemezseniz kaldırabilirim!!!...
:-\ :( :mad: :mad: ???

F Çevrimdışı

furkanözyürek

New member

Bence kaldırma ama değiştir Osmanlı devletinin tarihteki en önemli müttefiği diye

S Çevrimdışı

*SüRgÜn*

New member

Tamam arkadaşlar düzelttim anketimin tam olarak iyi bir şekil aldığını söleyemem ancak artık bir kusurum var ise kusuruma bakmayın, mazur görün lütfen ya da söyleyin bana ben de düzeltmeye çalışayım..Kolay gelsin..

F Çevrimdışı

furkanözyürek

New member

Gene tavisyem olabilir sadece devletleri değiştirip yükselme kuruluş duraklama döneminden şıklar koyabilirsin gerçi çok önemli müttefiklerimiz yok ama

T Çevrimdışı

tarih.20

New member
Yukarıdaki devletlerden hiçbiri Osmanlı'nın gerçekten müttefiği değil...Belki Fransa, o da Yükselme Dönemi'nde kısa bir süre için..Sonradan kapitülasyon müttefiği oldular zaten biliyorsunuz...Osmanlı gerçekten yalnız,hiç dostu olmayan bir devletmiş...Büyük,en güçlü olmanın bedeli bu olsa gerek...

S Çevrimdışı

sansar47

New member

en ssadığı olanı almanyadır :'(

Geri