Osmanlı sultanlarının Türk olmadığını biliyor muydunuz?

N Çevrimdışı

nadif

New member
Osmanli hanedanindaki hicbir hanim sultanin(Padisah doguran hanim sultan olabiliyordu)
Turk olmadigini,sonradan gostermelik musluman olduklarini?
Turkmenler icin cahil,aptal dediklerini?(Topkapi da fetvalari var)
Turk dilini asla kullanmadiklarini,Turk dilini son derece cirkin bir dil olarak gorduklerini?
Fatih Sultan Mehmet'in ilk olarak kardeslerini oldurdugu, Fatih'ten sonra butun basa gelen padisahlarin kardeslerini oldurme hakkina sahip olduklarini?
Padisahin hareminde sadece kadinlarin bulunmadigini,oglanlarinda hareme dahil olduklarini?
Padisahin yakin korumaligini yapan,Osmanli ordusunun en ayricalikli bolumu,hatta istedikleri zaman padisah kellesi bile alabilen yenicerilerin tamaminin devsirme hiristiyan cocuklari olduklarini?
Kazandiklari butun ulkelerin ordularinida ordusuna katan Osmanli'nin, Avrupa'ya yaptiklari akinlardan sonra,o kadar milletten olusan ordusundan sadece Turklerin barbar diye anildiklarini?

biliyormuydunuz...

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Ynt: Osmanlı sultanlarının Türk olmadığını biliyor muydunuz?

Lütfen dilimiz imla kuralarına uyalım. Mesajınızda kırmızı ile belirtilen yerler tarafımdan dilimiz imla kurallarına uygun hale getirilmiştir.
Yazdıklarınıza gelince birkaçına yanıt vereceğim diğerlerini meraklı arkadaşlara bırakıyorum.
Padisahin hareminde sadece kadinlarin bulunmadigini,oglanlarinda hareme dahil olduklarini?
Bunun çok çirkin bir iftira olduğunu belirtmeliyim öncelikle. Çünkü Osmanlı saray teşkilatını dikkatli incelediğimizde Acemioğlanlar adlı bir grubun olduğu doğrudur. Ancak onlar sarayda adından yola çıkılabilecek bir amaçla değil eğitim amacıyla ordadırlar. Zira Osmanlı'da saray padişahın yaşadığı yer olduğu gibi aynı zamanda devletin yönetildiği yer ve bir eğitim kurumudur. Burdan yetişen çocuklar ya Enderuna alınır yada yeniçeri ocağında asker olurlardı. Bu cümleyi yazan veya yazdıranlar bence önce bir Büyük İskender'i sonra Arslan Yürekli Richard'ı araştırmalı sonra Osmanlı padişahlarına sataşmalı.

Osmanli hanedanindaki hicbir hanim sultanin(Padisah doguran hanim sultan olabiliyordu)
Bir kimsenin Türk olup olmadığı annesinin Türk olup olmaması ile alakalı değildir. Önemli olan kendisini ne hissettiğidir. Zaten bugün dünyada hiçbir millet saf ırk değildir. Araştırdığımızda kendimizinde mutlaka bir yerde başka bir ırkla karıştığımız ortaya çıkacaktır.

Fatih Sultan Mehmet'in ilk olarak kardeslerini oldurdugu, Fatih'ten sonra butun basa gelen padisahlarin kardeslerini oldurme hakkina sahip olduklarini?
Gayet normal bir durumdur. Fatih kendi kanunnamesinde açıkça belirtmiştir. "Devletin bekası için kardeş katli vaciptir." Biz bunun için Çanakkale'de 250 bin günümüzde Doğu ve G. Doğu Anadolu' da 40 bin şehit vermedik mi?

Lütfen bu tür söylemleri alıntı biçiminde yazmayalım. Önce okuyalım sonra sitemize ekleyelim.

N Çevrimdışı

nadif

New member

Ben bu yazının tamamını okumuştum ve çok şaşırmıştım ama haklısınız doğruluğu konusunda hiçbir bilgim yoktu ve galiba emin olmadığım birşeyi sizlerle paylaşmamalıydım. :(

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

Sevgili Nadif özür dileyecek birşey yok. Hepimiz hata yapabiliriz. (Bu arada bu yazdıkların pekçok kişice doğru kabul edilebilir)

Konuyu er meydanına taşıyıp tartışmaya açıyorum.

NOT:Anladığım kadarı ile yukarıda yazılanlar üyemizin fikirleri değil alıntı. O sebeple üyemizi değil yazılı olanları eleştirelim.

U Çevrimdışı

ulubey

New member

Arkadaşımızın devşirmeler hakkında söylediklerine katılıyorum...Ama kendisini Türk hisseden,bu topraklar ve bu millet aşkıyla yanıp tutşan herkes Türk' tür.Bu yüzden kendi fikirlerimizi konuşalım...

E Çevrimdışı

esaRet__

New member
Bu konu daha önce de ilgimi çekmişti.Doğrudur ırksal olarak Türk diyemeyiz.Sayın İlteriş'in dediği gibi safkan bir millet yoktur.İllaki atalar bir yerde hata yapmışlardır ;D ::).

Aslında bunu söylemekten haz almıyorum fakat ben de Türk ırkına mensup değilim.Fakat ben de Türk'üm diyebiliyorum.Nasıl diye soracak olursanız; ben bugüne kadar Türk gelenek ve göreneklerine göre yetiştirilmiş, milli unsurlara sahip çıkmış, bulunduğu yeri hiçbir zaman yadırgamamış, vatana ve millete bağlı olmuş, tarihine ve kültürüne her zaman sahip çıkmaya çalışan, bu vatan ile varolan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.

Türk milliyetçisiyim; bu vatanı, bu milleti karşılıksız sevenlerdenim.Türk ırkından değilim diye beni bugünlere kadar getirmiş bu cennet vatana ve milletime ihanet etmem, edemem (!)

Ulubey'in dediği gibi kendini Türk hisseden herkes Türk'tür.

U Çevrimdışı

ulubey

New member

Fikirlerime katılan insanlarla beraber olmak beni gururlandırıyor.

V Çevrimdışı

Vanlı65

New member

Allah Allah nedense ben bu tartışmayı yeni okudum.Galiba gözümden kaçmış yoksa benimde bu konuda söyleyeceklerim çok....

P Çevrimdışı

pashasancağı

New member

Selam Arkadaşlar;
öncelikle şunu belirtmek isterimki tarih ciddi bir ilimdir. Ciddiyetten uzak şu şöyle dedi bu böyle demiş gibi ifadelerle tarih olmaz. İddialara sıra gelince; Osmanlı Devletinin hanım sultanları önceleri Türkmen kızları idi. Mesela Yıldırım Bayezitin hanımı ve Çelebi kardeşlerin anneleri Germiyan beyinin kızıdır. Ancak Fatihle birlikte erkek çocukların dayılarından güç alarak taht kavgasına girmesini engellemek amacıyla cariyelerle evlenme geleneği tercih edilmiş. Ama yine de buna uymayanlar çıkmış. Yavuzun hanımı, yani kanunini annesi Dulkadir beyinin kızıdır. örnekleri artırmak mümkün.
Osmanlının sevmediği Türkmenler değil konargöçerlerir. çünkü vergi sistemini tam uyugulayamadıklarından ve de ekili dikili arazilere zarar verip devleti vergi kaybına uğrattığından.
Osmanlının resmi dili Türkçedir. Hele ilk dönem de yöneticiler asla Arapça, Farsça bilmezler. Sonraları ise yine resmi dil Türkçedir ama Arapça, Farsça kelimeler yaygındır. Hatta size daha ilginç bir şey söyliyeyim. Bugün Başbakanlık Osmanlı Arşivleri Genel Müdürlüğünde Fatih dönemine ait Uygurca yazılmış belgeler vardır.
Fatihin kardeş katline gelince büyük Türk kağanı Mete de babasını öldürüp tahta çıkmıştı. Hem bu konu ile ilgili yazılmış ayrıntılı eserler var okunabilir. Ama ilk kardeş katlini yapan da Fatih değil, Orhangazidir. Yıldırım, Çelebi Mehmet, II. Muratta kardeşlerini öldürmüşlerdir. Bu konu farklı bir şey.
Osmanlı haremine oğlanlar giremez. Padişah hariç erkek hiç giremez. sadece hadım görevliler vardır. Onlarda güvenlik için.
sadece yeniçeriler değil, Osmanlı bürokratlarının önemli kısmı devşirmedir. Bu da son derece normaldır. Çünkü Büyük Nüfuza sahip Türkmen beyler her zaman darbe veya ihanet içinde olabilirler. Unutmayalım ki; Ankara savaşında Türkmen askerleri ihaneti yüzünden Osmanlılar yenildi. Yeniçeri Padişahın kapı kullarıdır. onun köleleridirler ve Ocak bozulana kadar Padişah için ölmeye hazırdırlar.
Milliyetçilik konusuna gelince Milliyet illiyet bağını gerektirir, başka bir şart aranmaz kendini kim olarak hissediyorsan osun. İstiklal Şairimiz merhim Akif Arnavuttu. Ama bir Türk Milliyetçisi idi. "Kahraman ırkıma bir gül" derken her halde Arnavut ırkından bahsetmiyodu.
Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin. Dayanamadım napayım...

E Çevrimdışı

esaRet__

New member

Yazınızdan ötürü kendi adıma çok teşekkür ederim. Aydınlatıcı bir yazı olmuş bizler için. Öğretici, aydınlatıcı olduktan sonra benim için uzun kısa fark etmiyor. Eğer size hakkım geçti ise ve geçer ise sonuna kadar helal olsun Sayın pashasancağı. Esenlikler diliyorum efendim.

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

Katkın için teşekkürler "pashasancağı"

Yeri gelmişken söylemeden duramayacağım. Üye adınızdaki "h" harfini kaldırsak, pasasancağı yapsak daha hoş daha amacına uygun olmaz mı? (Dilimize sahip çıkma babında.)
Selametle.

T Çevrimdışı

Teñrikut

New member

Efendim hepsine Cevap verebilirim.

Öncelikle Osmanlıların Ahlat ve Daha önce soylarının geldikleri yerleri biliyoruz.

Öte yandan Osman Beyin de bu nedenle Türk olduğu kesin.

Türklerde Soy Babadan gider. Yani babanın soyundansındır. Bu nedenle Osmanlıda bazı yabancı kadınlar ile evlilikler Ailenin Türklüğünü bozamaz. Zaten bunları sayısı bilindiği kadar çok değildir.

D Çevrimdışı

dalidemir

New member

Hocam siz de o dönemlerde Türk diye bir şey olmadığını, henüz ulus anlayışının ortaya çıkmadığını biliyormuydunuz?

F Çevrimdışı

furkanözyürek

New member

Ulus anlayışı insanlar çoğalmaya başladığından beri var.Yani bilgi sahibi olabildiğimiz tarihi döenmlerin hepsinde ulus anlayışı vardır.
Örneğin eski Yunan yazıtlarında yazarlar diğer ırkların kendilerinden düşük olduğunu söyüyorlar.
Asurlular Uratulara bizim ata kanımız sizdsen değerli demişlerdir.Ayrıca eski Türklerden itibaren her Türk devleti milliyetçilikte diğerlerinden daha üstündüler.Yavuz'un bütüb batı seferlerini iptal edip Orta Asya'ya yönelmesi bunun kanıtı

P Çevrimdışı

pashasancağı

New member

Türklerin tarih sahnesine ne zaman çıktığını bütün tarihçiler bilir. Ne demek "o dönemde Türk yokmuş" demek. Türk'ün tarih sahnesine ne zaman çıktığını bilmeyenler "Liu Mau-Tsai" ye bakablirler. Kısa süre önce Türkçe'ye çevrilerek yayınlandı.
Osmanlı padişahlarının hepsi Türklük şuuruna sahiptirler. Sadece Osmanlı padişahları değil, dünyanın neresinde hüküm sürmüş bir Türk Kağanı varsa hepsi Türklük gurur ve şuuruna sahiptir. Kısaca Kağanlarımızın hayat hikayelerine bakarsanız rahatlıkla görürsünüz.

G Çevrimdışı

Göktürk

New member

Osmanlılarda Türklük şuuru olmakla beraber, Osmanlının kuruluş felsefesine iyi bakmak lazımdır. Osmanlı, İslami prensipleri ön plana çıkardığı ve bu amaca hizmet ettiği için Türklük fazla ön plana çıkarılmamıştır. Ümmet anlayışı her zaman daha ön planda olmuştur. Osmanlının misyonunu daha iyi anlayabilmemiz için, İslami bilgilere de iyi derecede vakıf olmak lazımdır. (İslam'da Devlet Yönetimi) Böyle yapılırsa Osmanlının fütûhat, gâzâ ve cihad siyaseti daha iyi anlaşılabilir. "Nizam-ı Alem Ülküsü" ile "İ'lay-ı Kelimetullah" kavramları üzerinde biraz kafa yormak lazım. Yoksa bunların haricinde yapılan diğer yakıştırmalar çok ucuz ve yavan kalmaktan öteye gidemiyor.

Ayrıca yukarıda açılan konuda verilen bilgilerin birçoğu, tarihle hiç alakası olmayan birtakım meraklı tarih romancılarının veya gazete köşe yazarlarının kendi kafalarında uydurdukları birtakım fantaziler ve safsatalardan başka birşey değildir. Objektif tarih anlayışından uzak bu gibi kimselere, siz değerli tarih öğretmeni arkadaşların prim vermemesi ve kaale almaması gerekirdi diye düşünüyorum.

selam ve saygılar..

P Çevrimdışı

pashasancağı

New member

Osmanlı Devletinin kuruluşu öyle bilinmez, sırlı, saklı bir olay değil. Osmanlı devletinin kuruluşu ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyenler Fuat Köprülü'nün "Osmanlı Devlet'nin Kuruluşu" isimli kitabı ile Ömer Lütfi barkan'ın "Kolonizatör Türk Dervişleri" isimli makalelerini okuyabilirler.

M Çevrimdışı

murat ekinci

New member

Arkadaşlar ona bakarsanız NTV ' de yayınlanan Cengiz Han belgeselinde şu an ki dünya nüfusunun 200 'de 1' nin moğol olduğu ifadesi kullanıldı . Cevap açık Moğol yağmacılığı hatta yecüc ve mecüc olarak Moğollar gösteriliyor.

F Çevrimdışı

farkonetti

New member

Yol ve Yolcu ' Alıntı:
Arkadaşlar ona bakarsanız ntv ' de yayınlanan Cengiz Han belgeselinde şu an ki dünya nüfusunun 200 'de 1' nin moğol olduğu ifadesi kullanıldı . Cevap açık moğol yağmacılığı hatta yecüc ve mecüc olarak moğollar gösteriliyor.

Konu nereden nereye geliyor. Baktığım tartışmalar hep başka yönde bitiyor. Tarih belge ile müspetse bu konuyu açan arkadaş kanak göstersin. Saçma sapan 5 ifade bir araya getirmekle bu işler olmaz. İyi o zaman herkes kafasından yazsın birşeyler biz de evde oturalım hiç bir şey yapmadan. Madem herşey yalan bize yalan anlatıldı biz de o yalanları gençlere anlatıyoruz. Lafa bak türkçe çirkin falanmış. Yuh be yuh bu adamlar orta asyadan gelme Türk yahu. İnsan kendi diline çirkin der mi yuh. Nadif senin yazdığın başlığı bilmiyordum zaten bilmeme de gerek yok

Mesajınız tarafımdan dilimiz imla kurallarına uygun hale getirilmiştir.

M Çevrimdışı

Madran

New member

Osmanlı hanedanı bir zamandan sonra padişahların devşirme cariyelerle evlenmesi sonucu çeşitli ırklarla karışıp Türklük benliklerini kaybetmemesine rağmen resmen bir karışım haline dönüşmüş kan olarak Türklükten uzaklaşmışlardır.
Haremde Erkeklerin bulunmasına karşında bende böyle bişey duydum. Doğruluk payı var olabilir. Kesin demiyorum !

Geri