Selamlar ve Bir Soru:)

L Çevrimdışı

lakotha

New member
Asla bir tarihçi olma isteği engeller ve yanlış seçimler yüzünden gerçekleşmemiş bir tarih sevdalısından selamlar şanslı tarih öğrencileri ve öğretmenlerine!

Kendim tarihçi olamadım ama kardeşimi tarihe yönlendirebildim=)Bu sene össden iyi bir puan aldı ve iyi okulların tarih bölümlerini tutturabiliyor.Hernekadar tarihi çok sevsede iş bulma güçlüğü konusu kardeşimi endişeye düşürüyor.Zaten akademisyen olmak istiyor ama merak ettiğimiz tarih akademisyeni olmak çok zormudur olmak için neler yapılmalıdır?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Yardımsız komayın bizi=)

G Çevrimdışı

Gökizgi

New member
Ynt: Selamlar ve Bir Soru:)

Akademisyen olmak için:

1- Lisans dönemindeyken hangi tarih alanında uzmanlaşmak istiyorsa o hocanın gözüne girmeye çalışsın.

2- ALES sınavına iyi hazırlansın. Buradan alacağı puanlar hem yüksek lisans ve doktora yapmasında hem de asistan, araştırma görevlisi gibi memuriyetlere girmede etkili olmaktadır.

3- Asistan olduktan sonra iş daha kolay. Bir taraftan öğrenimini devam ettirip diğer taraftan da memurluk yaparak para kazanabilirsiniz. Asistan olmak için hocanın gözüne girmek şart. Çünkü büyük oranda sizi bu göreve hoca seçecektir. Sonra doktora öğrenimi için ALES puanı yanında yabancı dil sınavı olan ÜDS'e de gerekmektedir. Doktora öğreniminizi de tamamladıktan sonra artık kadro ilanlarını bekleyeceksiniz. Nerede öğretim görevlisi aranıyorsa Dr. ünvanıyla başvurabilirsiniz.

L Çevrimdışı

lakotha

New member

Çok teşekkürler hocam çok yardımcı oldun.Peki akademisyen kadrosu çok fazla açılırmı?Yani bir üniversite seneden ne kadar tarih bölümü doktora öğrencisi alır tahminen?

G Çevrimdışı

Gökizgi

New member

Doktorada bölümlere göre (yani Ortaçağ, Yeniçağ, Cumhuriyet Tarihi gibi) öğrenci alım sayıları değişmektedir. Bu sayı bazen 1-2 kişi olabilirken bazen de 7-8 kişi de olabilmektedir. En fazla bu kadar olur. Çünkü doktora en az 4 sene (ki 4 senede bitiren çok azdır) en fazla 6 sene sürmektedir.

Yüksek lisans öğrenci alımları daha fazla olabilmektedir. 15 kişiye kadar çıkabilmektedir.

Vereceğim linkte bazı üniversitelerin bu seneki yüksek lisans ve doktora program ilanlarını inceleyebilirsiniz: buraya tıklayın

L Çevrimdışı

lakotha

New member

Çok çok teşekkür ederim tekrardan çok aydınlatıcı oldu verdiğiniz bağlantı:)

Geri