Sigara

E Çevrimdışı

esaRet__

New member
sigara

Ali CAN siz ne düşünüyorsunuz ?? Ayrıca neden soruyorsunuz sigaraya mı başlayacaksınız ??
YASAL UYARI: Sağlığa zararlıdır ;D.Fakat yararlı tarafı da var.Bağırsakları çalıştırması gibi ;D ;D

A Çevrimdışı

Ali CAN

New member
sigara

Ben zararlı olduğunu düşünüyorum ve kullanmak istemiyorum.Sadece bu konuda herkesin görüşlerini almak istedim...Ayrıca kullanan kullanmayan herkese tavsiyem sigaradan uzak durun... :)

E Çevrimdışı

esaRet__

New member
sigara

Hemen size şöyle bir söz yazayım ;)

İlk sigarayla merhabalaşmamda kendimi kabile reisi sanmıştım.Arkadaşım bir canavarmış, maalesef çok geç anladım.Çakmak onun ellerindeydi...

E Çevrimdışı

esaRet__

New member
sigara

Her şey çevrede biter arkadaşım.Yalnızlığı tatmak istemeyen bir insan çevresi kötü de olsa ayak uydurmak zorunda kalıyor ve bir kere içine girdiyse bunların bir daha da çıkamıyor.Sonu ya Edirnekapı ya da Zincirlikuyu oluyor.
Tabi rezil ettiği gibi vezir eden arkadaşlar da vardır çevrede.Ama nedense rezil edenler daha çok revaçta.Bu da günümüz gençliğinin özentilikte sınır tanımamasının göstergesi bence.Biraz önce yolladığım sözdeki gibi "İlk sigara ile merhabalaşmamda kendimi kabile reisi sanmıştım." bu tür davranışları ayrıcalık olarak görüyorlar.Düşünmüyorlar ki geleceklerini...

V Çevrimdışı

Vanlı65

New member
sigara

Evet kesinlikle Esaret_ arkadaşıma katılıyorum...Zaten atalarımız bile demiş "Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" diye...
Bir de bir konuya değinmek istiyorum ben doğuda doğup büyüdüğüm için iyi bilirim bizim orada erkek çocukları nedense sigara içmeyi erkeklik olarak görürler gerçi bu sadece doğuda değil heryerde var kanımca.Acaba neden böyle bir kanıya varıyorlar hiç düşündünüzmü???

B Çevrimdışı

Börteçine

New member
sigara

Sigara...Anlatmaya kelimeler yetmez..

İşte sigara içen kişinin ciğerleri
images

Bu da hızını alamayıp kendisini aşmış bir bağımlı..
images

Hayvanı bile kendinize benzettiniz yaa :mad:
images

Ama bak nargile keyfini hiç bir şeye değişmem!..
images

İşte tam bu an..!.. :p ;)

Bu devede maymuna bakıp aşağılık kompleksine kapılmış ama kendini fazla kaptırmış :p
images

Saygılarımla.. ;)

Ö Çevrimdışı

özkan

New member
Ynt: sigara

Ben dedim oldu. Çok ama çok zehirli birsey.. Lütfen kendinize bir iyilik yapın ve bu mereti bırakın.... ???

V Çevrimdışı

Vanlı65

New member

Sigaranın tarihi

Tütün; yapraklarında tanen, zamk, nişasta, reçine ve nikotin alkoloidi denen (alkole benzer madde) kimyasal maddeler bulunduran bir bitkidir. Tarımda böcek öldürücü olarak nikotin sülfat tuzları kullanılır. Bir paket sigarada bulunan NİKOTİN bir insana damardan verilse insanı öldürür.

Tütünün ana yurdu Amerika’dır. Kuzey Amerika’da, Meksika’da, ve Haiti’de yerliler tapınaklarda tütünü yakarak dumanını çekerler ve tedavi amaçlı kullanırlardı. Amerika’nın keşifinden sonra Kristof Kolomb ve arkadaşları 1511 yılında tütünü Tabaccos (Petrus) adıyla İspanya ve Portekiz’e soktular. 1560 yılında da Fransa büyük elçisi Jean NİCOT Fransız sarayını şifa verici bitki olarak tütünle tanıştırdı. Tütün Fransa’dan sonra, Almanya’ya oradan da bütün dünyaya yayıldı. Bilim adamları Jean NICOT sebebiyle tütünün içindeki zehirli maddeye NİKOTİN adını verdiler.

Tütün ülkemize Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1601 yılında İngilizler tarafından İstanbul’a getirilmiş ve bazı göğüs hastalıklarına iyi geldiği söylentisiyle kullanımı yaygınlaştırılmıştır. Çeşitli dönemlerde caiz değildir denerek fetvalarla dinen yasaklanmışsa da yayılması ve alışkanlık halini alması engellenememiştir.

B Çevrimdışı

baburhanoglu

New member

20 (yirmi) yıl boyunca bir fiil günde enaz bir paket içtim. Dönüp arkama baktığımda koskoca bir hiç olduğunu , gidenin paramın ve gidecek olanın da sağlığımın olduğunu görerek yirmi yıl sonra bıraktım. Şu anda nasıl bıraktığıma ben bile şaşıyorum. Ama kurtulduğuma seviniyorum.
Bırakabilenler lütfen bıraksın, bırakamayanlar ise bırakıncaya kadar bırakmayı denesin.
Sağlıklı ve dumansız günlere...

F Çevrimdışı

furkanözyürek

New member

Bende Esaret arkadaşımın yazdığı şarkı sözündeki gibi bir arkadaş yüzünden başlamıştım orta 1'de ama 6 ay önce bıraktım emin olun etkisini görebilirsiniz çok kısa sürede

Geri