Ynt: Tarih Dersi Neden Sevilmez?
Arkadaşlar yalnız tarih dersi için değil tüm dersler için en önemli etmendir öğretmen.Bir dersi sevmekte ya da sevmemekteki en büyük etmen.Öğretmen gelir derse o günkü konusunu anlatır giderse, öğrenciler ile bir etkileşim halinde değil ise ve görevini yüzeysel bir biçimde gerçekleştirip, sonra ben görevimi yaptım diyerek huzur içinde o geceyi geçirir ise öyle öğretmene helal olsun derim ben.Ve o zaman anlarım ki bu insan geleceğe önem vermiyor.Çünkü biz geleceğin, bu ülkenin umutlarıyız.En ufak bir bilgi dahi bizi, bir toplum içerisinde yüceltmeye yeterdir.Kendilerinden sonraki nesli yani bu ülkeyi ayakta tutmak için uğrunda can bile verebileceğimiz bu vatanı düşünmeyerek hareket eden öğretmenler benim gözümde öğretmen değildir, ağızlarında kuş tutsalar dahi olamazlar :-\.Öğrenciye önce kendilerini, daha sonra dersi sevdirmeye çalışmalı bir öğretmen ki, eğer vatanını düşünüyorsa.Daha doğrusu kendini sevdirmeli önce.Çünkü bir öğretmen öğrenciye kendini sevdirdiği zaman öğrenci, öğretmene daha fazla bağlanır, içindeki sevgi saygı ile daha da pekişir.Öğrenci, öğretmene saygısızlık yapmaktan çekinir ve istemese bile dersi dinlemek zorunda hisseder kendini.Ne kadar dinlemek istemese bile kulak aşinalığı olur illaki.Yani az da olsa bilgi edinir diye düşünüyorum ben.Ayrıca yanlış anlaşılmasın sözüm meclisten dışarıdır.Kendi düşüncelerimi yansıttım sadece.