Tarih Kulübü İçin Gerekli Olan Belgeler

T Çevrimdışı

tarih.20

New member
1-Kulüp Tüzüğü
2-Yıllık Çalışma Planı
3-Kulübü kurmak istediğinizi belirten,Okul Müdürlüğü'ne yazılmış dilekçe(Benim müdürüm gerek yok,Öğretmenler Kurulun'da karar aldık ya dedi ama olsun sağlamcı olmak lazım...)
4-Projeleri belirliyorsunuz...Öğrenci sayınıza göre.....Mümkün olduğunca az proje belirleyin....5 tane yeter...Takibi zor oluyor...Bir de ben okulumda tek tarihçiyim,bu sene zor oldu...


Başlangıçta bunlar gerekli....Sonra iş Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'ndeki belgeleri doldurmaya geliyor...Onlar da;

1-Proje Öneri Formu(Bunu hazırlaması zor,matbusu yok diye siteye yüklemiştim....)

2-Proje Sonuç Raporu(Mayıs sonunda öğrencilerin ağzından yazılacak.Bunu da siteye yükledim)

3-Proje Uygulama Takvimi (Bunu hazırlarken Rehber Öğretmenden yardım alıyorsunuz...Zaten her kulüp dolduruyor.Biraz karışık.Burada ifade edemiyorum).

4-Öğrenci Değerlendirme Formu(Kesinlikle öğrencilere doldurtuyorsunuz.Projeleri teslim ettiklerinde,yine Mayıs sonunda)

5-Öğretmen değerlendirme Formu(Yıl sonunda siz her öğrenci için tek tek dolduruyorsunuz.Bizim okulda kurallar sıkı,öğrenci hiç bir şey yapmadıysa bu forma yazdık ve karnesinde 25 saati tamamlamadı yazısı çıktı).

6-Gönüllü Veli Başvuru Formu(İlgili bir velinin doldurması yeterli).

7-Veli İzin Belgesi(Projelerin konuları gereği ben öğrencileri hep tarihi eserleri incelemeye gönderdiğimden tek tek her öğrenci için bu belgeyi imzalattım).

8-Projeler...(İçimizde yeni başlayan arkadaşlar olabilir.O yüzden açıklamak istiyorum.Bir projeyi 5 öğrenci aldıysa tek dosya veriyorlar.Dönem ödevi gibi 5 ayrı dosya vermiyorlar.Ben bol fotoğraf ve video çekimi istedim.Projeleri spiralli dosya haline getirip,fotoğrafları yapıştırıp ya da bastırıp,CD ile beraber verdiler....Projeleri Mayıs sonunda toplayıp Kulüp dosyasına koyuyoruz...)

9-Bu arada sene başında ve sene sonunda en az iki tane toplantı yapıp ,bu toplantıların tutanaklarını da dosyamıza koyuyoruz...

10-Yıl sonu faaliyet raporu hazırlayıp yaptığımız etkinlikleri,projelerin tamamlanıp tamamlanmadığını yazıyoruz..

Bir de etkinlikler var...Dediğim gibi okulumda kurallar sıkı...Pek işlerliği olmayan kulüp bir sene sonra kaldırılıyor...Bir de öğrenciler tarihten çok hoşlanmıyor,bari değişik şeyler yapalım dedik....

Tarih Panosu oluşturduk...Her ay yeniledik...Çok ilgi çekti...Tarihte bu ay,tarihle ilgili karikatürler,o ay hangi anma günü varsa onunla ilgili hikayeler,yazılıda benim öğrencilerin yaptığı komik hatalar,tarihin günümüzdeki uzantılarıyla ilgili gazete haberleri....Cem Sultan'ın yaşayan torununun gazete haberi gibi...konulara yer verdik...

Atatürk'e mektup yazma yarışması düzenledik.Her yere bununla ilgili afişler astık.Ama mesaj ve msn gençliği öğrencilerimizin katılımı çok az oldu...Amacımız 20-30 mektup olursa kitap haline getirip bastırmaktı.Ancak sadece 8 öğrenci katılınca Atatürkçü Düşünce Derneği'nden edindiğimiz Nutuk'ları,bu 8 öğrenciye verdik.

Türkçe Konuşma kampanyası yaptık...Öğrenciler etkili sloganlar bulup(Türksen Türkçe konuş gibi....Emesen değil,Mesene gibi....)afişler hazırladılar.Şanslıyım bu konuda çünkü Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde çalışıyorum ve bizde resim bölümü var...Afişleri okulun her yerine astık,birbirlerini ve öğretmenlerini Türkçe konuşmak konusunda uyardılar..

En çok gurur duyduğum şeyde sıra ...Kulübü kurduktan yaklaşık bir ay sonra Atatürkçü Düşünce Topluluğu kurduk.Şu anda da zaten kulübümüzün adı da Tarih Kulübü ve Atatürkçü Düşünce Topluluğu ...Her hafta bir öğle arasında öğle yemeğinden fedakarlık edip Kemalizm,Türkiye'de Eğitim,Gençlik nereye gidiyor gibi konuları konuştuk...İlk haftalarda 5-10 kişiyle yaptığımız toplantılara mayıs sonunda,son toplantıda 80 kişi katıldı...

Bu etkinliklerin fikri aklımıza hep sonradan geldiği,herşey doğaçlama gerçekleştiği için yıllık plana almamıştım.Bu sene alacağım...

Hocam biraz abartmışsınız ya da amma da iş çokmuş diyebilirsiniz...Böyle yazınca çok gibi görünüyor ama işin başına geçince herşey halloluyor.Etkinliklere gelince benim geçen sene aklıma gelenler,arkadaşlarımdan ya da öğrencilerden gelen fikirler bunlardı.Sizin çok daha iyilerini yapacağınıza eminim....

Bir öğretmen arkadaşıma bile yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana...Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim...Hepimize kolay gelsin... :D
 
ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Ynt: Tarih Kulübü İçin Gerekli Olan Belgeler

Bir kere daha ellerinize sağlık hocam. Eminim ki benim gibi Tarih Kulübünü yeni kurmayı planlayan arkadaşların çok işine yarayacak.
 
C Çevrimdışı

cray1991

New member
Ynt: Tarih Kulübü İçin Gerekli Olan Belgeler

Biz de okulumuzda kuruyoruz inşallah ancak okulun başında açılamadğı için ismi birlik olacak..
 
T Çevrimdışı

tarih.20

New member
Ynt: Tarih Kulübü İçin Gerekli Olan Belgeler

Olsun hocam,okulun başında açılmasa bile Tarih Kulübü adını verebilirsiniz sanıyorum...Ne sakıncası olabilir ki?...
 
M Çevrimdışı

meteor72

New member
Ynt: Tarih Kulübü İçin Gerekli Olan Belgeler

Tarih kulübü kurmak ve sonrasında Atatürkçü Düşünce Topluluğu oluşturmak süper fir fikir. :1) Yaptığınız çalışmalar da övgüyü hakediyor gerçekten ^-^ Bana esin kaynağı oldunuz. Kesinlikle yapmam gerekenlerin ilk sırasına aldım. Yalnız projelerinizden örnekler istiyorum mümkünse... Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını temenni ediyorum.
 
umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator
Ynt: Tarih Kulübü İçin Gerekli Olan Belgeler

KURULUŞ DİLEKÇESİ


…………………………………………………… MÜDÜRLÜĞÜ’NE





Okulumuz tarih öğretmeni olarak öğrencilerimize tarihimizi tanıtmak, sevdirmek ve Tarih derslerine olan ilgiyi artırmak amacıyla bir tarih kulübü kurmayı istiyorum.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.





06.12.2004
……………………..
Tarih Öğretmeni






UYGUNDUR
06.12.2004
…………………………
Okul Müdürü
 
umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator
Ynt: Tarih Kulübü İçin Gerekli Olan Belgeler

Klup Tüzüğü

TÜZÜĞÜMÜZ
……………………………………………. Tarih Kulübü Tüzüğü

GİRİŞ

İnsanlığın hafızası olan tarih konuları güncel hayatımızı yakından ilgilendirmektedir. Bu önemli konularda görülen eksik- liklerin veya aksaklıkların giderilmesini teşvik ve takip etmek gerekmektedir. Öğrenciler, öğretmenler, konuya hâkim kimseler arasında iletişim ve etkileşimin sağlanması gerekmektedir. Günümüzün teknolojik ve maddi imkânları ölçüsünde bu önemli konulara değinmek gerekmektedir.

KULÜBÜN ADI

Madde 1: Kulübün adı “……………… Tarih Kulübü”dür. (TK)

YAPI

Madde 2: Kulüp ……………………………………… bağlı bir topluluktur.

AMAÇLAR

Madde 3: Amaç: genelde bütün toplum için, özelde okulumuz öğrencileri arasında tarihin ve tarih dersinin öneminin anlatılmasını, anlaşılmasını ve benimsetilmesini sağlamaktır.

Madde 3.1: Tarih ve kültür konularına ilgi artırılmasını sağlayıcı bu konularda tartışmalar, söyleşiler, geziler, sergiler düzenlemek.

Madde 3.2: Öğrenciler arasında tarih ve kültür konuları hakkında bilgilenme sağlanması amacıyla derleme broşürler veya metinler düzenlemek veya düzenlenmesine katkıda bulunmak.

Madde 3.3: Öğrenciler arasında tarih ve kültür konularına ilişkin bilgi ve belge paylaşımına öncülük etmek. Eldeki imkanlar ölçüsünde tarih ve kültür konularında bilgi dağarcığı (kitaplık, belgeler, gazete, dergi, vb) oluşturmak.

Madde 3.4: Öğrenciler arasında tarih ve kültür bilincinin oluşabilmesi amacıyla eldeki imkânlar dâhilince tarih ve kültür konularında uygun zaman ve yerlerde bilgilendirme, öğretme, tanıtma toplantıları düzenlemek.

Madde 3.5: Öğrenciler arasında iletişim ve etkileşimi sağlamak amacıyla web sitesi, e-posta grubu, dergi, bülten gibi etkileşim araçları oluşturmak.

Madde 3.6: Öğretmenler ile öğrenciler ve ilgilenenler arasında tarih ve kültür konularında bilgi alışverişinin teminini sağlamak amacıyla söyleşi, açık oturum ve tarih yarışmaları düzenlemek.

YÖNTEM

Madde 4,1: MTK, Madde 3’ün kısımlarında belirtilen amaçlar doğrultusunda, kulüp üyelerinin düzenlediği etkinlikleri gerçekleştirir.

Madde 4,2: MTK, Madde 3’ün kısımlarında belirtilen amaçlar çerçevesinde, öğrenciler, öğretmenler, Alaca’da bulunan şair ve yazarlar, konuların uzmanları ve bu konuda yayın yapmış kişilerin katılımıyla panel, seminer, söyleşi, açık oturum vb. düzenler.

Madde 4,3: MTK, Madde 3’ün kısımlarında belirtilen amaçlar doğrultusunda yayın yapar.

YÖNETİM BİÇİMİ

Madde 5: MTK, Genel Kurul’a katılan üyeler tarafından seçilen Yönetim Kurulu tarafından yönetilir. Genel Kurul iki ayda bir, Yönetim Kurulu ise ayda iki kere toplanır.

Madde 5.1: Genel Kurul’un Yapısı

Her MTK üyesi Genel Kurullara katılma hakkına sahiptir.
Genel Kurullar esnasında tutanak tutulur, Genel Kurulun içeriği rapor edilir.
Yönetim Kurulunca önerilen ve tüm üyelerin onayladığı kişi(ler) rapor ve tutanağı hazırlar. Bu rapor ve tutanaklar herkese duyurulur.

Madde 5.2: Yönetim Kurulunun Yapısı
Yönetim Kurulu, bir başkan ve başkanın seçeceği yardımcılar (en fazla 5 yardımcı ) ve sınıf temsilcilerinden oluşur. Her sınıfın en az bir temsilcisi olmalıdır.

Yönetim Kurulu üyelerinin Genel Kurul ve Yönetim Kurulu toplantılarına devamı zorunludur. Herhangi bir nedenle, bir üyenin, üst üste üç kere katılımının gerçekleşmemesi halinde Yönetim Kurulu üyeliği düşer.
Yönetim Kurulu, bir öğretim yılı için, Genel Kurula katılan üyeler tarafından, kapalı oy ve oy çokluğu ilkesi ile seçilir. Her eğitim ve öğretim yılı başında bu seçimler tekrarlanır.

Madde 5.3: Yönetim Kurulu Görev ve Yetkileri:
Tüm etkinliklerin yapılması ile ilgili kararların alınmasında görevlidir.
Tüm toplantıların düzenli yapılmasının sağlanmasından sorumludur.
Olağanüstü durumlarda kurul üyeleri ile iletişimin sağlanması ile ilgili kararlarda yetkilidir.

ÜYELİK

Madde 6: …………..‘ye eğitim ve öğrenimine devam eden her ………………….. öğrencisi, öğretmeni ve ………………… personeli üye olabilir. Adaylar, üye bilgi formunu doldurarak üye olurlar.

Madde 7: Kulüp üyelerinden aidat toplanmaz, ancak yapılacak etkinliklerin (gezi, gibi) maliyeti eşit olarak paylaşılır.

Madde 8: Kulüp üyeleri, Genel Kurulda onaylanmadığı takdirde kulüp adına hareket edemez.

Madde 9: Üyelikten çıkartma, MTK tüzüğü dışında davranışları kesinleşen üyelerin her türlü kulüp toplantısında söz hakkı elinden alınarak yapılır.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

Madde 10: Kulübün değiştirilemez özellikteki tüzük maddeleri; amaçlarıdır.

Madde 11: Diğer konularda tüzüğe yapılacak ekleme ve çıkarımlar için ancak bir yıllık dönemde kulüp toplantılarının %80’ine katılanların önerileri gündeme alınır.

OYLAMA

Madde 12: Yukarıdaki özellikteki üyeler bu tür oylamalarda oy hakkına sahiptir.

Madde 13: Bu tür oylamalar normal ortamda üyelerin katılımıyla açık olarak yapılır.

KULÜBÜN FESHİ

Madde 14: Kulübün fesh edilmesi yetkisi …………………….. okul idaresine aittir.

Madde 15: Kulüp Genel Kurul üyelerinin üye tamsayısının 2/3’ünün kararıyla fesh edilebilir.

Madde 16: Kulüp herhangi bir biçimde madde 3, 4 ,5 ve 6'nın bir kısmının veya tamamının değiştirilmesi halinde doğrudan fesholur.

DİĞER MADDELER

Madde 17: Kulübün resmi yayın organları genel kurulca onaylanmış olan web sitesi, dergi ve gazetedir.


Kurucu Üyeler:



Tarih Öğretmeni


Tarih Öğretmeni


9/…. Sınıfı Öğrencisi



9/…. Sınıfı Öğrencisi










08.12.2004
Uygundur
…………..
Okul Müdürü
 
umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator
Ynt: Tarih Kulübü İçin Gerekli Olan Belgeler

yıllık planı



SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI

Okulun Adı : ………………………………………. Kulübün Adı : Tarih Kulübü
Öğretim Yılı : 2004–2005 Öğrenci Sayısı : 37

SÜRE AMAÇLAR ETKİNLİKLER BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR
ŞUBAT 16 Şubat 2005 Genelde bütün toplum için özelde okulumuz öğrencileri arasında tarihin ve Tarih dersinin öneminin kavratılmasını, anlatılmasını sağlamak amacıyla bir dergi hazırlama ve yayınlama. Tarih Dergisi
(PROJE I)
Öğrenciler arasında iletişim ve etkileşimi artırmak grup olarak birlikte araştırma yapabilme ve elde ettiklerini paylaşabilme becerisi kazandırmak. Tarih Gruplarını Oluşturma
23 Şubat 2005 Öğrenciler ve öğretmenler arasında tarih ve kültür konularına ilişkin programların izlenmesini sağlamak. Hititler Belgeseli
MART 02 Mart 2005 Genelde bütün toplum için özelde okulumuz öğrencileri arasında tarihin ve Tarih dersinin öneminin kavratılmasını, anlatılmasını sağlamak amacıyla bir dergi hazırlama ve yayınlama. Tarih Dergisi
2. Sayı
12 Mart 2005 Öğrenciler ve öğretmenler arasında tarih ve kültür konularına ilişkin programların izlenmesini sağlamak. İstiklal Marşı Belgeseli İstiklal Marşı’nın Kabulü
18 Mart 2005 Öğrenciler ve öğretmenler arasında tarih ve kültür konularına ilişkin programların izlenmesini sağlamak. Çanakkale Belgeseli Çanakkale Şehitlerini Anma Günü
21 Mart 2005 Öğrencilerin gündem ile ilgili konularda bilgi sahibi olabilmeleri için sınıf panolarına hatırlatıcı metinler hazırlamak. Sınıf Bülteni
Bayram Kutlama Programı
(PROJE II) Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası
Nevruz Bayramı
NİSAN 04 Nisan 2005 Genelde bütün toplum için özelde okulumuz öğrencileri arasında tarihin ve Tarih dersinin öneminin kavratılmasını, anlatılmasını sağlamak amacıyla bir dergi hazırlama ve yayınlama. Tarih Dergisi
3. Sayı
14 Nisan 2005 Öğrencilerin gündem ile ilgili konularda bilgi sahibi olabilmeleri için sınıf panolarına hatırlatıcı metinler hazırlamak. Sınıf Bülteni Şehitler Haftası
20 Nisan 2005 Öğrencilerin gündem ile ilgili konularda bilgi sahibi olabilmeleri için sohbet ve konferanslar düzenlemek. Söyleşi
“Hz. Muhammed’in Hayatı ve Örnek Kişiliği” Kutlu Doğum Haftası
İilçe müftüsü veya Din Kültürü öğretmeninin katılımıyla)
22 Nisan 2005 Tarih, kültür ve çevre bilincinin gelişmesini sağlayabilme, dünyamızın geleceğini bekleyen tehlikeleri fark edebilme. “Yarından Sonra”
Sinema Filmi
23 Nisan 2005 Öğrencilerin gündem ile ilgili konularda bilgi sahibi olabilmeleri için sınıf panolarına hatırlatıcı metinler hazırlamak. Sınıf Bülteni Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Öğrenciler ve öğretmenler arasında tarih ve kültür konularına ilişkin konferansları izlenmesini sağlamak. Ermeni Sorunu
Fotoğraf Sergisi
(PROJE III)
MAYIS 02 Mayıs 2005 Genelde bütün toplum için özelde okulumuz öğrencileri arasında tarihin ve Tarih dersinin öneminin kavratılmasını, anlatılmasını sağlamak amacıyla bir dergi hazırlama ve yayınlama. Tarih Dergisi
4. Sayı
Mayıs 2005 Tarih ve kültür konularına ilgi artırılmasını sağlayıcı geziler düzenlemek. Alacahöyük Gezisi
(PROJE IV)
19 Mayıs 2005 Öğrencilerin gündem ile ilgili konularda bilgi sahibi olabilmeleri için sınıf panolarına hatırlatıcı metinler hazırlamak. Sınıf Bülteni Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
29 Mayıs 2005 Öğrenciler ve öğretmenler arasında tarih ve kültür konularına ilişkin programların izlenmesini sağlamak. Fetih ve Fatih Belgeseli İstanbul’un Fethi






Tarih Kulübü Temsilcisi Danışman Öğretmen Danışman Öğretmen




18.03.2005
UYGUNDUR
Okul Müdürü
 
E Çevrimdışı

elemor

New member
Ynt: Tarih Kulübü İçin Gerekli Olan Belgeler

teşekkürler : ) Koskoca net dünyasında bir burada var yahu
 
Geri
Üst