Türk -İslam Sentezini İlk Uygulayan Osmanlı Padişahı Kimdir?

A Çevrimdışı

akbal2323

New member
Yavuz ve2. Abdülhamitcevaplarına yanlış denildi. Yardım edermisiniz? Çok araştırdım ama bulamadım. Belki Abdülaziz diye düşünüyorum ama kesin emin değilim.

Mesajınız tarafımdan dilimiz imla kurallarına uygun hale getirilmiştir.
8822963196741197823769dw3.png

M Çevrimdışı

M.ÇELİK

New member
Ynt: Türk -İslam sentezini ilk uygulayan osmanlı padişahı kimdir?yardım edin.

Öyle bir sentezi uygulayan Osmanlı padişahı olmadı. Osmanlı padişahları sadece İslamı esas aldılar.

Mesajınız tarafımdan dilimiz imla kurallarına uygun hale getirilmiştir.

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Ynt: Türk -İslam Sentezini İlk Uygulayan Osmanlı Padişahı Kimdir?

Sayın akbal2323
Üstteki sorunuz hakkında daha detaylı bilgi verir misiniz? Nerede soruldu bu soru? Test sorusu mu? Öyle ise şıklar neler?
Bana çok mantıklı bir soru gibi gelmedi. (M.ÇELİK arkadaşımızın dediği gibi.)

Selametle.

A Çevrimdışı

akbal2323

New member
Soru bir sınavda sorulmuş.(klasik sınav)anlamlı bir soru.Türk -İslam sentezini ilk uygulayan Osmanlı padişahı kimdir?

İlk defa Türk -İslam birliğini Yavuz düşünmüş. 2. Abdülhamit ise İslamcılık fikrini dile getirip savunmuş, Abdülaziz ise dedesi Yavuz'u örnek alarak hareket etmiş ama sorunun net yanıtını bilmiyorum yardım edermisiniz? s.akbal

İki mesajınız tarafımdan birleştirildi. Lütfen aynı konuya arkası arkasıya mesaj atmayınız.

A Çevrimdışı

abdullahkarataş

New member

Sokullu dönmindeki bir padişah olmalı.Çünkü onun Don-Volga projesi ile "Turan Ülküsü" ortaya çıktığını biliyorum...

B Çevrimdışı

bozkurtmustafa

New member

Arkadaşlar konu yanlış inceleniyor:
1.Sentez denilen kavram yakınçağda ortaya çıkmış tez X karşı-tez çatışmasıyla ortaya çıkan bir kavramdır.
2.Türk İslam sentezi diye bir şey yoktur onun asıl adı Türk-İslam ülküsüdür.Çünkü sentez birbirine karşı olan iki kavramın çatışmasıdır.Bu durumda sentez oluşturmak için tez ile karşı-tezi yani İslam ile Türklüğü çatıştırmak gerekir.
3.Osmanlı Devleti ümmetçi bir anlayışa sahipti.Gerek tahrir devletleri gerekse fermanları ve diğer diplomatik belgeleri incelerseniz Türk sözcüğü geçmez.Vergi defterlerinde bile halk müslim ve gayri müslim olarak ayrılır.Osmanlının Turan amacı yoktu.Belki Selçuklu için diyebilirsiniz.Onun tek amacı İla-i kelimatullah yani Allahın adını yaymak ve toprak elde etmek dityebilirsiniz.Ayrıca Osmanlı zamanında milliyetçilik kavramı yoktu bu kavramlar yakınçağda Fransız ihtilalinden sonra çıktı.Zaten Türkiyede de 50li yıllardan sonra Osman Turan ve onun gibi düşünürler öne sürmüştür,Türk -İslam ülküsünü.Cumhuriyet dönemindede laik Türkçüler vardır.

Saygılarımla.

Geri