Yazıklar Olsun Bu Millete

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Hep içimi acıtmıştır Bergama Tapınağı'nın Almanya'ya kaçırılması (hakkında bilgi edinmek için tıklayınız.) Berlin de sergilenmesi, ama artık üzülmüyorum. Bu hafta sonu fikrim tamamen değişti. İyi ki Almanya'da iyi ki kaçırılmış. Adamlar özel müze bile yapmışlar, Pergamon Museum adında. Ya kaçırılmasa... Eminimki bir parçası değirmen taşı, bir parçası bir evin temel direği olacaktı. Dahada kötüsü tosun edebiyatına kurban gidecek veya bir köşesi kenef olarak kullanılacaktı.
Keşke Almanlar Amasya'ya da gelip Kral Kaya Mezarlarını toptan kaçırsalarmış. Onlarda yepyeni dururlardı.

İşte canım Amasya'dan manzaralar.

Rezaleti daha ayrıntılı görmek için lütfen resmin üzerine gelip tıklayınız.

E Çevrimdışı

EmRe55

New member
Yani bunu yapmanın bi zevki yoktur.Hadi yaptın diyelim bi kazanç mı elde ettin??Ben sahsen sormak isterim bunu yapan kişiye.NEDEN???
Bu demektir ki gelecekteki nesiller pekte sağlıklı olmayacak.

A Çevrimdışı

adana

New member
Ynt: Yazıklar Olsun Bu Millete

İnsanlarımızı ülkenin tarihi değerlerinden habersiz, sadece anlık duygular ile yetiştirilmesinin bir sunucu bu.

Çok yazık.

Son yıllarda, özellikle Türk ve Müslüman kültür değerleri (onlara da ne kadar sahip çıkıldığı tartışılır) dışında kalan tarihi eserleri yok sayan anlayışın sonuçlarından biri.

Arabistan'daki Osmanlı Kalesinin devlet eliyle yıkılması gibi, Balkanlardaki Osmanlı eserlerinin yok edilmesi gibi uygulamaların bizde de yaygınlaşacağından endişe ederim.

M Çevrimdışı

mehtap-gez

Super Moderator

Resimler gerçektende insanı üzüyor. Keşke bu yapılanlar Amasya ile sınırlı kalsa ama daha vahim örnekler de var. Kars Ani Harabeleri buna örnek! Dünya kültür merkezlerinden biri olmaya adaydır Ani Harabeleri. Ancak bu tarihi kalıntılarda tahribattan payına düşeni almıştır.
Bu tarihi kalıntılar halk tarafından ''Altlarında Ermeni altınları var'' söylentisiyle tahrip edilmişlerdir. Öyle ki oradaki bir kilise kalıntısını gezerken içinde bir çukur görmek şaşırtmıyor insanı. Ve şu anda bu eserler jandarma tarafından korunmakta. Ani Harabeleri'ni gezmek için izin belgeniz olmalı ve içeri girerken kimlik bırakıyorsunuz. Trajikomik bir durum.

N Çevrimdışı

naptera

New member

Arkadaşlara ben de katılıyorum.Bizde malesef tarihi eserlerimizi koruma bilinci yok.Pek çok yer gezdim ama Trabzon'daki Sümela Manastırında,Ayvalık'taki tarihi kiliselerde gördüğüm manzaralar en kötüleriydi.Bu tarihi kiliselerde figürlerin gözleri oyulmuştu,gelenler isimlerini kazımışlardı.Bizlere bırakılan mirasa böyle sahip çıkıyoruz işte.Bu bilinçsizlikle gelecek nesillere geçmişten hiçbirşey bırakmayacağız.

Y Çevrimdışı

yeni tarihçi

New member

Ama ne yazık ki bu zihniyetteki insanların sayısı oldukça fazla,örneğin geçenlerde üniversitede hoca baraj suları altında kalacak olan HASANKEYF'le alakalı bir cd izletti. Arkadaşın bir tanesi 'hocam bu eski harabelerin (taşları kastediyor) bize ne faydası var,nasıl olsa bizde bunlardan çok var.'dedi.Ona göre böyle şeylerle uğraşmak lüzumsuzmuş.İşte bu kişi yarının öğretmeni olacak. Takdirlerinize bırakıyorum.

Geri