Yeni Ortaöğretim Yönetmeliğinde Dikkat Çeken Hususlar

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Yeni ortaöğretim yönetmeliğinde dikkat çeken husuları bu başlık altında toplamaya çalışacağım. Sizlerde katkıda bulunursanız sevinirim. (Madde veya yorum)

1- Dersler 40 dk. Öğlen arası en az 45 dk.
2- Zümre teklifi müdür onayı ile blok ders yapılabilir.
3- Geçer not 50
4- Bulunulan sınıfta 3, alt sınıflardan toplam 3 genel toplam 6 dersten sorumlu sınıf geçilir :)
5- Ortalama yükseltme sınavı kalktı.
6- Sorumluluk sınavını öğretmen kendisi yapar. 20 öğrenciden fazla ise 2. öğretmen görevlendirilir.
7- Tüm sınavlar ortak. 1 tanesi test
8- Sınav tarihlerini zümre başkanları belirler. Müdür onaylar. E-okula tarihler girilir. Yazılı, proje notu e-okula 10 günde girilir.
9- Sınıfın çoğunluğu başarısız ise sınav tekrar edilir. Öğrenci itiraz ederse öğretmen tekrar değerlendirir. Beğenmezse okul idaresine dilekçe yazar. Aynı branştan 2 öğretmen okur. :)
10- Devamsızlık 10 gün. 2 gün özürsüz devamsızlıkta disiplin kuruluna sevk. VELİ DİLEKÇESİ özürlüden sayılır. Özürlü+özürsüz= 45 gün
11- Sınavlardan sonra analiz yapılır. Gerekli tedbir alınır.
12- Müdür tüm öğretmenlerin dersine en az 1 defa girmek zorunda.

G Çevrimdışı

güleç

New member
10. sınıf seçmeli tarih için ayrı sınav gerekiyormuş. Aynı konular anlatılırken farklı iki yazılı yapmak da ne demek?Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?Şimdiden teşekkürler:)

m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
Sınıf başkanlığına ve başkan yardımcılığına aday olacak öğrencilerde,disiplin cezası almamış olmak ve örnek davranışlara sahip olmak şartı aranacak.

m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
Özürsüz olarak ard arda iki gün ve daha fazla devamsızlık yapan veya okula geldiği halde derse girmeyen öğrenciler hakkında disiplin işlemi uygulanacak.

m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
Yeni yönetmeliğe göre puan değerleri ve dereceleri:
Puan Derece
85,00-100 Pekiyi
70,00-84,99 İyi
60,00-69,99 Orta
50,00-59,99 Geçer
0-49,99 Geçmez

m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
Sınava girmeyen,performans ve proje çalışmalarını zamanında teslim etmeyen öğrenci özrünü 5 iş günü içinde okul idaresine bildirmek zorunda.İdare durumu ders öğretmenine yazılı olarak bildirince o öğrenci mazeret sınavına alınır,projesi kabul edilir.

m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
Geçerli özrü olmadan sınava gelmeyen veya projesini,performans çalışmasını yerine getirmeyen öğrenciye puan verilmez ancak aritmetik ortalama alınırken sayıya dahil edilir.

m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
Öğrenciler her dönemde tüm derslerden en az bir performans çalışması,her ders yılında en az bir dersten proje hazırlama görevini yerine getirirler.

m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
Öğrencilerin ders yılı içinde ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri başarılar,ilgili dersin proje veya performans çalışması olarak tam puanla değerlendirilir.

m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
Öğrencinin ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için ;iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.

m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
Doğrudan sınıf geçme: a)Tüm derslerden başarılı olan
b)Başarısız dersi olanlardan yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler
c)Yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler,o dersten/desrlerden sorumlu geçer.

raltar Çevrimdışı

raltar

Super Moderator
10. sınıf seçmeli tarih için ayrı sınav gerekiyormuş. Aynı konular anlatılırken farklı iki yazılı yapmak da ne demek?Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?Şimdiden teşekkürler:)

10. sınıf seçmeli tarih için ayrı sınav gerektiğine dair bir bilgi bulamadım.

m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
Bana Sanat Tarihi-2 yıllık planı lazım ama hiçbir yerde bulamadım.(İlteriş senden umudu kestim,link bulup vereceğim demiştin ama unuttun.)Bulan varsa paylaşabilir mi lütfen.

m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
İlteriş,yeni yönetmelikte öğrencileri ilgilendiren kısımları sunu haline getirmeye çalışıyorum,sınıf öğretmeni olduğum sınıfta öğrencilerime izlettireceğim.İsterseniz siteye de yollayabilirim ama nasıl yapacağımı bilmiyorum email adresi verirsen email yoluyla size ulaştırırım sizde siteye eklersiniz.

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Bana Sanat Tarihi-2 yıllık planı lazım ama hiçbir yerde bulamadım.(İlteriş senden umudu kestim,link bulup vereceğim demiştin ama unuttun.)Bulan varsa paylaşabilir mi lütfen.

Bu akşam paylaşacağım hocam. (Bir aksilik olmazsa.)

İlteriş,yeni yönetmelikte öğrencileri ilgilendiren kısımları sunu haline getirmeye çalışıyorum,sınıf öğretmeni olduğum sınıfta öğrencilerime izlettireceğim.İsterseniz siteye de yollayabilirim ama nasıl yapacağımı bilmiyorum email adresi verirsen email yoluyla size ulaştırırım sizde siteye eklersiniz.

tarihportali@gmail.com

m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
İlteriş Hocam verdiğiniz email adresine gönderdim sunuyu umarım diğer arkadaşlara da bir faydası olur.

Geri