Osmanlı Devleti'nin Yönetilmesi

Aşağıdaki gerileme ya da dağılma dönemindeki padişahlardan hangisi Osmanlı'yı diğerlerine göre daha

  • Vahideddin

    Oy: 0 0.0%
  • Abdülmecid

    Oy: 0 0.0%
  • Abdülaziz

    Oy: 0 0.0%
  • Mehmed Reşad

    Oy: 0 0.0%
  • 5.Murad

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    1
F Çevrimdışı

furkanözyürek

New member
Ynt: Osmanlı Devleti'nin Yönetilmesi

Anlamıyorum biri anlatsın vatan toprağını Almana satanın şimdi Amerikalıya satandan ne farkı var? Bu nasıl iyilik?
 
E Çevrimdışı

esaRet__

New member
Ynt: Osmanlı Devleti'nin Yönetilmesi

Bakınız Sayın furkanözyürek yineliyorum o zamanın şartları ile bu zamanın şartları arasında dağlar kadar fark var. Ayrıca 2.Abdülhamid zamanında artık Osmanlı Devleti güçten düşüyordu, uzak bölgelerde sahip oldukları toprakları koruyamıyordu ve bu topraklar için savaşacak ne gücü vardı ne de ordusu. Yapacak başka bir şey yoktu belki de. 2.Abdülhamid zamanında cidden devletin hali içler acısıydı. Ekonomi falan filan. Neyse daha çok konuşup batmak istemiyorum konuştuğum bilgiler tartışılır çünkü. Ayrıca şuan Amerikalıya satılan toprak çok farklı sebepler içeriyor. Çok konuşurum ama hafif siyasete kayarım bu da benim aleyhime olur bu sebepten ötürü susmak en iyisi. Kısacası 2.Abdülhamid, 30 yıl kadar engelledi Osmanlı Devleti'nin parçalanmasını. Ben bildiğim kadar konuşurum sizinle, benden daha çok bilgilisiniz belki bu konuda ama herkesin görüşü kendine en azından ankette belirtilen diğer padişahlarımızdan daha iyidir 2.Abdülhamid'imiz.
 
ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Ynt: Osmanlı Devleti'nin Yönetilmesi

Tarihler adını andığı zaman,

Sana hak verecek hey Koca Sultan,

Bizdik utanmadan iftira atan,

Asrın en siyasî Padişahına.

(Rıza Tevfik)

-------------------------------------------------------

Padişahım gelmemişken ya da biz,

İşte geldik senden istimdada biz,

Öldürürler başlasak feryada biz,

Hasret olduk eski istibdada biz.

(Süleyman Nazif)
 
R Çevrimdışı

rasim

New member
Ynt: Osmanlı Devleti'nin Yönetilmesi

Abdülmecit'i işaretledim çünkü Osmanlı'da demokratikleşme yolunda Tanzimat Fermanı'nı önemli bir adım olarak görüyorum.
 
F Çevrimdışı

furkanözyürek

New member
Ynt: Osmanlı Devleti'nin Yönetilmesi

Çanakkale yönetilmeyecek uzaklıkta mıydı yada Eskişehir ayrıca nasıl durdurdu ben onuda anlamadım donanmayı çürüttü ya Trablusgarp gitti kendi kaprsiyle çürüttüğü donanma yüzünden isteyen istediğini işaretler sorun o değil sorun doğruları bilebilmek
 
S Çevrimdışı

SELİMÎ

New member
Ynt: Osmanlı Devleti'nin Yönetilmesi

Öncelikle, bizim görüşlerimiz fikri olmadan zikri olanlardan asla değildir.Araştırılmadan, sizin saygılı olmamızı öğütlediğiniz büyüklerimize sorulmadan, okumadan ve en önemlisi sevmeden, özümsemeden fikrimiz olmamıştır.Bizim burada yazdıklarımız ne bize hevesin getirdiği heyecandır ne de hocalarımıza saygı çizgisini aşma amacı olan konuşmalardır.Bunu belirtmekte fayda var.
Biz öğretmen olmayabiliriz; ancak şu da bir gerçektir ki okuyarak,sorarak, araştırarak belli bir fikir oluşabilir, takdir edersiniz ki bu da çok doğaldır.II.Abdülhamit Han'ı beğenmek,yaptıklarını yararlı bulmakta bir birikimin sonucudur.Aynı şeyleri düşünmek zorunda değiliz.Her zaman buna inanıyorum ve inanacağım da:Bizim ecdâdımız da ne vatan haini vardır, ne de kızıl sultanlık...Yaptıklarını gerekli buluyoruz.Bu bizim fikrimizdir.Fikrimizden dolayı araştırılmıyor,bilinmiyor damgası yemek hakkımız değildir.Biz, II.Abdülhamit Han'ı beğeniyoruz, yaptıklarını yerinde buluyoruz diye kemikleşmiş düşünmüş olmuyoruz.
Hiçbir zaman siz büyüklerimize, değerli hocalarımıza saygısızlık yapmak istemeyiz,yanlış anlaşılmasın...
 
S Çevrimdışı

*SüRgÜn*

New member
Şairler Konuşsun!!!

Ve işte şairlerin biraz pişmanlık ve biraz da hüzün dolu bazı şiirleri:

Kaç zamandır gelmişken yade biz,
İşte geldik senden istimdade biz,
Öldürürler basarsak feryada biz,
Padişahım hasret olduk eski istibdade biz...
(Süleyman Nazif)

Ya Rabbi-i zü'lcelal-ü eya Halike-i beşer,
Senden gelür bu aleme madam hay-ü beşer,
Sultan Hamid-i adile takdir-i hayr kıl,
Sultan Hamid-i malik-ümemlük olan bu halk,
Hiçbir zaman da behyemez rehber-i diğer...
(Abdülhak Hamid)

Sen değil,naaşın hükümdar olsa elyakdır bize,
Dönsün etsin Taht-ı Osmani'ye tabutun cülus.
(Ahmed Rasim)

Tarihler adını andığı zaman,
Sana hak verecek hey Koca Sultan,
Bizdik utanmadan iftira atan,
Asrın en siyasî Padişahına.
(Rıza Tevfik)
 
Geri
Üst