10. sınıf seçmeli tarih

F Çevrimdışı

FRT

New member
hocalarım yeni atandım 10. sınıflara giriyorum. 2 saatlik normal tarih dersleri var ama bunun yanında da 2 saatlik seçmeli tarih dersi var. siteyi araştırdım. ama iki farklı görüş var
1- iki ders birleştirilmeyece
2- yıllık plan hazırlanırken 4 saatlik hazırlanacak.
lütfen bu konu ile ilgili aydınlatıcı bilgi verebilir misiniz?

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Kusura bakmayın hocam, fark etmemişim sorunuzu.
Plan 4 saatlik yapılacak hocam. Yanlız 2 saatlik seçmelinin sadece kazanımları ekleniyor plana.

S Çevrimdışı

sinan08

New member
ilk defa bu sene okulumuzda 10 sınıflarda seçmeli tarih dersi okutacağız. 2 saat zorunlu 2 saat seçmeli tarih. Planlar nasıl olacak? Seçmeli tarih dersinde ne okutacağım? Zorunlu ve seçmeli tarih dersinin konularında fark varmı? Yazılılar nasıl olacak? Diğer sınıflar 2 saat tarih görürken bir sınıfta 2+2:4 saat tarih var. Uygulama hakkında bilgi verenlere şimdiden teşekkürler.

vanli tarihci Çevrimdışı

vanli tarihci

New member
hocam iki ders tek plan, iki ders toplamda en az 3 yazılı, ve haftada 4 saat tek dersmiş gibi işlenecektir. öğrencinin yazılı ve sözlülerden aldığı notlar e okul sisteminde her iki derse aynı şekilde ve ayrı ayrı işlenecektir. yani kısaca dersi birleştirip, notları sisteme ayrı ayrı yazılacaktır.

I Çevrimdışı

ibo6055

New member
Arkadaşlar 10 .sınıflarda okutulan Tarih(2 saat) ve Seçmeli Tarih(2 saat) üç dört yıldır tek ders olarak yıllık plan yapıyor(4 saatlik), tek ders olarak işliyor ve üç sınav yapıyorduk. Bu senede aynı şekilde yıllık planlarını dört saat olarak yaptık ve tek ders olarak işliyoruz.Ancak idareden yeni aldığım bilgiye göre bunları iki ayrı ders olarak ele alıp ayrı planlar ve ayrı ayrı ikişer sınav yapılması gerekliliği bildirildi.Bu konuda bilgisi olan ve hangi yönetmeliğe göre yapacağımızı açıklayarak aydınlatırsa sevinirim. (coğrafya ve dil anlatımlar içinde aynı şeyleri söylediler)

m_meltem_m Çevrimdışı

m_meltem_m

New member
FRT Hocam;Seçmeli Tarih için ayrı,Tarih için ayrı plan hazırlanıyor ve sınavları da ayrı ayrı yapılıyor bilginiz olsun.

Geri